Wikipedia: Medgyessy és Gyurcsány kezdték a kínai nyitást

Csepel.info

A háttérben pedig ott volt tanácsadóként az a Karácsony Gergely, aki most lekommunistáz mindenkit, aki a kínai kapcsolatokból kölcsönös előnyöket akar elérni.

Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és Jakab Péter sem mentek el a világ legjobb felsőoktatási intézményei közé sorolt Fudan Egyetem elleni tüntetésre. Nekik ez már rendkívül kínos lett volna, de Karácsony Gergelynek is az lehetne. Hiszen azoknak a kormányoknak volt a politikai tanácsadó testületeiben, amelyek idején már megkezdődött a keleti nyitás. Az alábbiakban a Wikipedia Magyarország és Kína kapcsolatai cikkéből idézünk.

“2003-tól a Medgyessy-kormány a kínai kapcsolatok fejlesztését prioritásnak nyilvánította, ez év augusztusában a magyar miniszterelnök kínai látogatást tett. 2004 júniusában Hu Csin-tao államelnök-pártfőtitkár volt Magyarország vendége. A látogatás során aláírt közös nyilatkozatban a kapcsolatok új politikai minősítéseként a „baráti és együttműködési partnerség” fogalmát határozták meg, ezzel új szakasz kezdődött a kapcsolatok fejlesztésében.[31][1]

Újra megnyílt az 1990-ben bezárt sanghaji magyar főkonzulátus, közvetlen repülőjárat indult Peking és Budapest között, Budapesten megnyílt a Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, magyar részről a kínai kapcsolatokat külön miniszterelnöki megbízott felügyelte. 2009-ben a Budapesti Nemzetközi Vásár díszvendége Kína volt. A gazdasági együttműködés is ütemesen bővült. Magyarországnak Kína a tizedik legfontosabb export-import partnere lett.[1]

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2005 szeptemberében kínai hivatalos látogatásán első magyar kormányfőként kereste fel Hongkongot. Főleg gazdasági kérdésekről tárgyalt Ceng Csing-hung kínai alelnökkel, Ven Csia-pao miniszterelnökkel és a Kínai Fejlesztési Bank elnökével.[31]

Két évvel később, 2007 szeptemberében kezdődött az addigi legnagyobb gazdasági, idegenforgalmi és kulturális magyar megjelenés a kelet-ázsiai országban, a Magyar Évad Kínában. A 2008 tavaszáig tartó rendezvénysorozatot Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nyitotta meg, aki négynapos látogatása során első magyar kormányfőként Sanghajba is ellátogatott.[32]

A Magyar Évad rendezvényeinek célja elsődlegesen a gazdasági kapcsolatok ösztönzése volt. Emellett jelentős kulturális eseményekre is sor került; a rendezvénysorozatnak ez a része a „Szabadság, szerelem” címet kapta, mivel Petőfinek ez a verse Kínában is széles közben ismert és népszerű. A kulturális, turisztikai, gasztronómiai és gazdasági rendezvényekre nyolc kínai városban került sor.[32]

Gyurcsány Ferenc részt vett a 2008-as pekingi olimpia megnyitóján is, és találkozott Ven Csia-pao kínai miniszterelnökkel.[31] A pekingi olimpia több magyar vállalkozásnak, köztük kiemelten a Graboplastnak nyitott új exportlehetőséget. 2008-ban Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterként tárgyalt Pekingben Csen Tö-ming kereskedelmi miniszterrel. [33]

A kulturális kapcsolatok is új virágkorukba léptek: 2006-ban megnyílt Budapesten az ELTE Konfuciusz Intézet, 2007–2008-ban magyar évadot rendeztek Kína több városában, 2008-ban a Budapesti Könyvfesztiválnak Kína volt a díszvendége. Jelentősen bővült a diákcsere.[1]

2009-ben Magyarország és a Kínai Népköztársaság közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 60. évfordulója alkalmából Kína a Budapesti Nemzetközi Vásár díszvendége volt. Ebben az évben a kínai tőzsde, a Chinese Stock Exchange és az ITD Hungary (Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Zrt.) szerződéses együttműködést indított annak érdekében, hogy támogassa a magyar kis- és középvállalatok (SME) belépését a kínai piacra, kapcsolatok kialakítását az ottani SME partnerekkel.”

Forrás: Wikipedia

15 hozzászólás “Wikipedia: Medgyessy és Gyurcsány kezdték a kínai nyitást” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    A múltat végképp eltörölni, ….

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. kormánypárti szerint:

    Felháborító, hogy az ellenzék belpolitikai nyereségben reménykedve megpróbál beleavatkozni a külpolitikába, sértegeti Kínát, és ellenséges érzelmeket próbál gerjeszteni kínai barátainkkal szemben a magyar társadalomban. Kínai partnereink erre az undok magatartásra egyáltalán nem szolgáltak rá, a legnagyobb tisztelettel és megbecsüléssel viselkedtek eddig irányunkban. A ballib kormányok is a két ország közötti jó diplomáciai kapcsolatokra törekedtek korábban. Akkor még nem voltak többségben a hazaárulók a ballib oldalon.
    Most már igazán aktuálissá vált egy újabb békemenet! Mutassuk meg, hogy sokkal többen vagyunk békepártiak, mint ahányan a gyűlölködők vannak. Ideje végre elkenni a pofájukat a hatalomra ácsingózó agresszív ellenzékieknek!

  3. Attila szerint:

    500 milliárd, vajon mennyi lesz a vége? Magyarország fizesse? Miért nem Kina fizeti?

  4. pl szerint:

    Már megint (persze) hazudoztok, próbáljátok a magatok szennyesét ráhúzni másokra… Amiket összehordtatok az mind KÖLCSÖNÖS ÉRDEKEK mentén történt. kapcsolatrendezés. A mostani történésekben hol lelhető fel magyar gazdasági érdek? Mihez tapsoltok gazdáitoknak?
    – Hol volt akkoriban egységes EU álláspont?
    – Hol volt ismert akkoriban az ujgur-probléma?
    – Hol látszott akkoriban, h Kína felrúgja az egyezményt, és bekebelezi Hongkongot?
    – Hol volt akkor a Selyem-út? Hol, hogy a taktika egész országokat tesz tönkre /vesz meg a kihelyezett csali hitelek bedőlésével Kína?
    – Hol mikor vettek ők fel kínai hitelt, kínai beruházáshoz, és kínai anyag és munkaerő alkalmazásához?(!) MIK AZ EGYÉB FELTÉTELEK???
    – Hol, mikor döntöttetek be egy szükséges, fontos magyar oktatási, lakhatási érdeket Kína kedvéért?
    – Hol, és mikor fordult elő az, ami a mostani tempó, h semmiről nem tudhatunk, mindent titkosítotok?!

  5. Nagyapó szerint:

    pl szokása szerint össze-vissza hazudozik!
    – most egységes az EU? Nem. Nézze meg a német, francia különutas politizálást!
    – fontos ujgur akció volt a pekingi olimpia elleni robbantásos fenyegetés. Gyurcsányi erről nem tudott, amikor Kínában járt? Dehogynem. Az ujgurok – szövetségben a tálibokkal és az al-Káidával – terrorrobbantásokat végeztek.
    – mi van Tibettel? Azt nem írta, hogy Tibetben a lakosság életszínvonala már elérte a kínait.
    – olvassa el Kínai és Nagy Britannia közötti szerződést ami szerint „A szerződés értelmében Hongkongban még legalább ötven évig fennmaradhat a kapitalista gazdaság, az országrész demokratikus jogállam marad és Kína nem avatkozik bele Hongkong gazdasági életébe és a kül – és nemzetvédelmi ügyeket leszámítva függetlenséget ad a városállamnak. Mit mondtak fel?
    – többi firkálása érdektelen, ugyanis a moslékkoalíció feltételezésein alapszik, csak hazug rágalmazás!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Attila szerint:

    M1 hiradóból értesül öreg? Kötesse be a kábeltévét, nem marad ilyen primitív…

  7. robi szerint:

    Egy napig volt olyan bátrak az illetékesek Fudan ügyben, hogy népszavazást ígértek.
    Másnapra kijózanodtak.

  8. Nagyapó szerint:

    robi! Csak nem Gyurcsány(i) az illetékes? Ugyanis ő volt aki parlamenti felszólalása után gyomorrontással kórházba került. Ilyenkor egy gyomormosás üdítő. Van politikus akit isiász, van akit gyomorrontás gyötör!😀 😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. pl szerint:

    Noét, te megint félrebeszélsz
    -Van közös határozat, amit a gazdád nem szavaz meg!
    -Megismétlem, hol volt akkoriban EU álláspont? Volt egy szélsőséges Ujgur szervezet, már régen nem hallottunk róla, az olimpián nem robbantottak, a kínai elnyomással volt bajuk.
    -A tibeti jólét, szabadság már akkora, h már okafogyott Free Tibet kérdezd csak a Dalai Lámát, te ökör!!!
    -A Hongkongi demokráciát éppen mostanában verik szét, meghekkelve a törvényhozásukat, üldözve a polgári mozgalmakat, fenyegetve az aktivistákat, tüntetéseket tiltva be. Gyakorlatilag mostanra nagyjából a megállapodásból csak a papír maradt.
    A többi firkálmányom csak az olyan idiótának lényegtelen, mint te, mert azok is válaszra várnának.

  10. robi szerint:

    Nagyapó!
    Járjon már egyszer az életben a tilosban és ne csak az engedélyezett hír tv-t meg az egyes híradót nézze!

    Lehet, hogy ott arról tájékoztatták, tán a Gyurcsány ígért népszavazást a Fudanról?

  11. Gyula szerint:

    Nagyapónál azért mindegy hogy ki, kinek és hol, miért.
    Az öreg kommancs nem hazudtolja meg magát. 😛

  12. Nagyapó szerint:

    Megszólalt a moslékkoalíció kórusa! Nincs tény, nincs adat, csak blab-la. “pl” hazudja:
    – “Volt egy szélsőséges Ujgur szervezet, már régen nem hallottunk róla, az olimpián nem robbantottak, a kínai elnyomással volt bajuk.” Az ujgur (kisbetűvel) szervezet harcosait a tálibok képezik ki. Ezek szerint nekik drukkol, gratulálok!
    Hazánkban sem történt még terrorrobbantás, hála az elhárításnak!
    – Az EU már a 8. figyelmeztetést akarta adni Kínának. Ha nem lenne oly rövid esze, emlékezne a SZU és Kína közötti figyelmeztetésekre. 1660 figyelmeztetés és 1100 komoly figyelmeztetés volt!😀 Ezt játssza az EU is.
    – Hol van a dalai láma (kis betűvel mint a kis hülye “pl”!😀? Indiában. Hol van a pancsen láma? Tibetben. Vajon Szeretett Vezére miért hallgat Tibetről? (Csak nem részeg?)
    – “A Hongkongi demokráciát éppen mostanában verik szét, meghekkelve a törvényhozásukat, üldözve a polgári mozgalmakat, fenyegetve az aktivistákat, tüntetéseket tiltva be.” Írjon valami tényt, ezt Gyurcsánynéék rikácsolják, avagy Ukrajnába, Szíriába, Afganisztánba van demokrácia?
    Apropó, Makaóban mi a helyzet??? Az a Kínai Népköztársaság másik különleges közigazgatási területe.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  13. Gyula szerint:

    Nagyapó! Neked minden mindegy, meg kell hogy mondják, mit és hogyan, lehetőleg ellenvetés ne legyen. Igazi jó pártkáder voltál, vagy és leszel! Már fasizálódsz is, ahogy olvasom. Alakiul ez. 😛

Itt lehet hozzászólni !