Átadták a Bárczy István-díjakat

csepel.hu

A fővárosi pedagógusnap alkalmából Bárczy István-díjakat adtak át a Főpolgármesteri Hivatalban június 4-én. Az elismerést kerületünkből Szigeti Barnabásné, a Cseperedő Bölcsőde kisgyermeknevelője vehette át.

A Bárczy István-díjat 2009-ben alapította a Fővárosi Közgyűlés, először 2010-ben adták át. A kitüntetés a fővárosban működő közoktatási és gyermekvédelmi intézmények azon munkatársai részére adományozható, akik hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, oktatásához, képzéséhez, és ezáltal a főváros fejlődéséhez. Az elismeréseket Karácsony Gergely főpolgármester, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes és Niedermüller Péter, Budapest VII. kerületének polgármestere adták át.

35 éve töretlen lelkesedéssel, magas színvonalon, lelkiismeretesen végzett bölcsődei nevelői munkájának elismeréseként Bárczy István-díjat kapott Szigeti Barnabásné, a Cseperedő Bölcsőde kisgyermeknevelője. Az elismerést 25 pedagógus vehette át. Az önkormányzat részéről Metz Tímea ágazatvezető személyesen is gratuláltak a díjazottnak.

Szigeti Barnabásné, Marika 1986 óta dolgozik Csepelen. Munkája során mindig a gyermekek érdekeit tartja szem előtt, könnyen teremt kapcsolatot, a szülők és gyermekek is bizalommal fordulhatnak hozzá. Precíz és segítőkész, kreativitásával, ötleteivel a bölcsőde életét színesebbé, hangulatosabbá varázsolja. Kollégáival nagyon segítőkész, személyiségéből árad a gyermekek iránti szeretet.

„A középiskolai gyakorlatok során nagyon megtetszett a bölcsődei élet, akkor döntöttem úgy, hogy kisgyermeknevelőként szeretnék dolgozni. Rengeteg örömteli, szép pillanat van a hivatásomban. Minden gyermek külön egyéniség, valamennyiük nagyon szerethető. A bölcsődei élmények meghatározóak a kisgyermekek számára. Nagyszerű érzés, hogy hosszú évek után is megismernek az utcán, emlékeznek rám, köszönnek. A Bárczy István-díjat nagy örömmel fogadtam. Amikor a Főpolgármesteri Hivataltól megkerestek, nem akartam elhinni, hogy valóban én kapom ezt a díjat, de az ünnepi meghívóval kézzelfoghatóvá vált a kitüntetés. Nagy megtiszteltetés, hogy elismerik a munkámat, ez új lendületet ad a további évekre.”

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !