Bezárul a Posztógyár utcai tanuszoda

csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester a Dél-Pesti Tankerület vezetőjével és a műszaki kollégákkal bejárást tartott a Posztógyár utcai tanuszodában.

Mint közösségi oldalán írja: “Annak ellenére, hogy az elmúlt években sokat költöttünk a karbantartására és a fenntartására, az uszoda döbbenetesen rossz állapotban van. A teljes tartószerkezet elrohadt. Statikai vélemény szerint pedig nem csak baleset, de életveszélyes is. Ezért az épület további biztonságos működését nem lehetséges a továbbiakban garantálni, a csepeli gyermekek biztonságát pedig semmiképpen sem kockáztatjuk.

A tanuszoda kapcsán érdemes tudni, hogy az önkormányzat tulajdonában csupán a felépítmény áll, magát a területet évtizedek óta béreljük. Ezt már én is így örököltem meg. A felújítás több tíz vagy száz millió forintba is kerülhetne, ennek ellenére a helyszín miatt a hosszútávú fennmaradása nem biztosított.”

A lakossági és a szakmai véleményeket, illetve a csepeli gyerekek biztonságát szem előtt tartva úgy határoztak, hogy a Posztógyár utcai tanuszoda bezárásra kerül. A csepeli óvodások és iskolások úszásoktatásának szeptembertől történő megoldásán már közösen gondolkodnak a Dél-Pesti Tankerülettel.

Mint írja, annak érdekében, hogy hosszabb távon az úszásoktatás Csepelen megoldható legyen egy új, modern és korszerű tanuszodában, már komoly és biztató előkészületek történtek.

csepel.hu

3 hozzászólás “Bezárul a Posztógyár utcai tanuszoda” bejegyzésre

  1. Tihanyi Erzsébet szerint:

    Béke téri sporttelepet miért nem lehet feléleszteni? Itt bőven lenne hely uszodának is.

  2. kerdes szerint:

    Azt is bérelni kellene az alapítványtól….. Tényleg mi is ott a cél? Remélem nem kollégium építés?!

  3. gary ridgeway szerint:

    kerdas! A Fudannak? :-)))
    Erre a szarra valóban kár volt pénzt pazarolni.

Itt lehet hozzászólni !