Mondja el véleményét a H7 HÉV fejlesztéséről!

csepel.hu

Kedden a Budapesti Fejlesztési Központ szervezésével online társadalmi egyeztetés indult a H7 HÉV vonalának fejlesztéséről. Az egyeztetésen a tervek ismertetése után a lakosok is hozzászólhattak a fejlesztéshez és feltehették kérdéseiket is.

Borbély Lénárd a Facebookon jelentette meg, hogy a kormány döntése alapján megújulnak a szentendrei, a ráckevei és a csepeli hévvonalak, kerületünk pedig egy korszerű, modern és a XXI. századi színvonalnak megfelelő városrésszé alakulhat. Most online kérdőív formájában is elmondhatják véleményüket a fejlesztésről.

Mint mondta a Vitézy Dáviddal, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatójával tartott online lakossági fórumon: az önkormányzat a tervezés és a kivitelezés során is részt kíván venni a munkában. A legfontosabb, hogy minden esetben vegyék figyelembe a csepeli emberek véleményét.

Felhívta a figyelmet továbbá arra, hogy a kivitelezés során törekedni kell a leggyorsabb munkavégzésre. Tárgyalni kell arról, hogy miként ütemezzék a munkálatokat, hogy minél kevesebb kellemetlenséget okozzanak a csepelieknek. Ez már csak azért is fontos, mert az atlétikai stadion építése miatt, az eredetileg 2020. december 31-ig tervezett vágányzár feloldásának határideje 2021. augusztus 31-re tolódott, amit nagy felháborodás kísért az itt élők körében.
Arra kéri a csepelieket, hogy vegyenek részt a közösségi tervezésben és mondják el a véleményüket az alábbi linken:

csepel.hu

7 hozzászólás “Mondja el véleményét a H7 HÉV fejlesztéséről!” bejegyzésre

  1. Atesz szerint:

    Nagyszerű ez a kérdőív.
    3db értelmes és olyan kérdés van amire érdemes válaszolni.
    Full gáz.
    De én már annak is örülnék, ha végig járna már a hév és nem a szaros stadion miatt kellene szívni mindenkinek.

  2. pl szerint:

    “mondják el a véleményüket az alábbi linken”
    nem akarjátok azt tudni…

  3. kormánypárti szerint:

  4. lutria szerint:

    Csak ennyi történt a lakossági fórumon?

  5. hosszúHÉV szerint:

    1. A csepeli HÉV-nek a csepeli szakaszon is kéreg alatt kell mennie, hogy ne vágja ketté Csepelt. A másik oldal gyakorlatilag halott.

    2. A 300 méteres déli hosszabbítás egy “pofátok 50-100 évre befogjátok hülye csepeliek” megoldás. Tejút utcáig minden további nélkül lehetne hosszabbítani, hely is van. De az igazi az Auchanig/Halásztelekig történő hosszabbítás lenne, hogy a sok vidéki ne kocsival jöjjön be.

  6. Tsepeli szerint:

    100 év múlva talán a Tesco / Auchan / Halásztelek megállók is megépülnek.

  7. Nagyapó szerint:

    Látszik a kérdőívből, hogy Csepel lakossága konzervatív. Ragaszkodik a HÉV-hez ami egyedülálló abban, hogy egy város határain belül vasút bonyolít forgalmat. Beviszik a IX. ker.-ben a föld alá, de ettől Csepelen – most már az Akácfa utcáig – lépésben fog cammogni, mert vasút.
    Még hosszabb kerítés lesz, a II. Rákóczi F. úton is csak az egyik, vagy csak a másik oldalon lehet sétálni.
    Hogyan oldják meg a diákváros és a Szigetcsúcs megközelítését?
    Biztos, hogy néhány év múlva a csepeliek Óbudára járnak dolgozni és viszont? Érdemes megnézni, hogy most – a vágányzár idején – mennyien veszik igénybe a HÉV-et!! Mikor fog megtérülni a 4-es metró (igaz nagyon kényelmes😀)
    Még régebbi javaslat volt a 2-es meghosszabbítása, amivel a pesti oldalon is kialakíthatnák a fonódó villamost.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !