Furcsa STOP tábla a Kassai utca – Széchenyi út kereszteződésében

Csepel.hu

Többen jelezték azt az észrevételüket, hogy a Kassai utca – Széchenyi út kereszteződésében az alárendelt Kassai utca felőli „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblákat a csomópontból hátrább helyezték el.

Ennek oka, hogy a Katona József utca – Kolozsvári utca kereszteződésében zajló csatornarekonstrukciós munkálatok zajlanak, illetve az abból eredően szükségessé váló tömegközeledési elterelés létesült.

A 71-es és a 152-es autóbusz körjárat járművei a terelés miatt a kérdéses kereszteződésben a Kassai utcára jobbra kanyarodnak. Ez csak úgy lehetséges – a buszok mérete miatt – hogy a kanyarodás közben a szemben lévő sávot is igénybe kell venniük, ezért került hátra a STOP tábla, hogy az autósokat ez a manőver ne veszélyeztesse. Ez jelentős torlódást is okozhatna, de mindenképpen akadályozná a buszok közlekedését is. A KRESZ szerint ilyen szabályozás esetében a STOP vonalnál kell megállni, ezután a kereszteződésbe érve már csak elsőbbséget kell adni – akár megállás nélkül.

Kérjük önöket, hogy az érintett útszakaszon fokozott óvatossággal közlekedjenek!

 

4 hozzászólás “Furcsa STOP tábla a Kassai utca – Széchenyi út kereszteződésében” bejegyzésre

  1. pl szerint:

    Valóban véleményes a helyzet… Ha a polgár meg is áll, az esetek többségében akkor sincs esélye látni, h valahonnan egy busz majd be akar kanyarodni, tehát elindul, és ugyanúgy útban lesz…
    De ha rendőreink egy kis pénzt akarnak keresni, tegyenek ki egy automata fényképezőt, mert magyart nem találni, aki a kereszteződéstől 10-15 méterre megáll. Sokszor még közvetlenül előtte sem.

  2. pl szerint:

    azért marad dolga a buszvezetőnek is…
    31.)…
    (4) Ha a jármû méretei vagy egyéb ok miatt az (1)-(2) bekezdés rendelkezéseit megtartani nem lehet, a bekanyarodást fokozott óvatossággal – szükség esetén erre alkalmas irányító személy igénybevételével – és úgy kell végrehajtani, hogy a bekanyarodó jármû a többi jármûvet ne veszélyeztesse.

  3. Katalin szerint:

    Már meg örültem, hogy esetleg lámpát fognak kihelyezni😊😠🤔

  4. Gratulálok szerint:

    A hülyeség netovábbja! Megállni ott, ahonnan semmit sem lehet látni!

Itt lehet hozzászólni !