Csepel Kórház: belső felújítás, új, modern épület

csepel.hu

Megújulás előtt áll a 120 éves Csepel Kórház, mely jelenleg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházhoz csatolva működik. Két projekt is kapcsolódik a csepeli telephelyhez, az egyik már folyamatban van, a másik – a tervek szerint – 2021 őszén indul el. A részletekről dr. Mező Róbert főorvost, a telephelyért felelős igazgatóhelyettest, a Központi Rehabilitációs Osztály vezetőjét kérdezte lapunk.

Kormányzati forrásból szinte teljesen megújul a csepeli telephely, és a felújítási munkálatok mellett egy új épületet is kialakítanak. „Két projektről beszélünk tehát: az egyik, ami jelenleg is zajlik a belügyminisztérium koordinálásával, ezt 2020 tavaszán hirdették meg. Tavaly ősszel kezdődtek el a belső felújítási munkák. A betegek és a kórházi személyzet által használt helyiségek szépülnek meg: nemcsak festenek, hanem például a világítás, a padlózat, a mosdók is megújulnak. A felújítás után a kórtermek szebbé, könnyebben tisztántarthatóvá, kellemesebb hangulatúvá válnak. Úgy tűnik, a nyár elejére készen lesznek a munkával, amit egyébként nagyon tisztességesen, precízen végez az itt dolgozó csapat. A másik projekt, az új épület kialakítása az Egészséges Budapestért Program kereteiben valósul meg. Az a koncepció, hogy a két régi épület közé építünk egy újat, ami összeköti a meglévő épületeket, így nem kell kimenni az udvarra, ha át akarunk menni egyik helyről a másikra. Ez az új épület a XXI. századi elvárásoknak megfelelő betegfogadóval, hidroterápiás egységgel lesz felszerelve. Eddig ez utóbbi nagyon hiányzott, hiszen csak ezzel lesz teljes a krónikus kopásos mozgásszervi betegségben szenvedők rehabilitációja. Ebben a modern környezetben korszerű eszközökkel tudjuk majd kezelni a betegeinket. Nappali kórház is kialakításra kerül, ahol a járóbetegeket is el tudjuk látni. Az építkezés a tervek szerint ősszel kezdődik el, reméljük, a járványhelyzet nem fogja ezt késleltetni” – mondja dr. Mező Róbert.

Azt is megtudtuk a telephely vezetőjétől, hogy jelenleg a Csepel Kórházban két krónikus- ápolási és két rehabilitációs osztály működik. A Központi Rehabilitációs Osztály nemcsak a gyógyításban lát el fontos szerepet, hanem a jövő szakembereinek oktatásában is. „Többek között gyógytornászok, konduktorok, neuropszichológusok képzése is zajlik itt. Ezért is alapvető, hogy modern eszközök álljanak rendelkezésre – az új épület kialakításával ennek minden feltétele maximálisan adott lesz”‒ tette hozzá az igazgatóhelyettes.

mj.

csepel.hu

Egy hozzászólás “Csepel Kórház: belső felújítás, új, modern épület” bejegyzésre

  1. Gyula szerint:

    N. Sz. mégsem csinálja vissza?
    Pedig azt ígérte.

Itt lehet hozzászólni !