Kényszermunkára fogta honfitársait egy pakisztáni nő Budapesten

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

A nyomozás adatai szerint egy pakisztáni nő munkát ajánlott honfitársainak Budapesten működő éttermében. Két pakisztáni szakáccsal állapodott meg, hogy munkájukért a béren felül szállást is ad, valamint Magyarországra történő utazásuk költségeit is kifizeti, amit majd részletekben törleszthetnek.

A két férfi 2019-ben néhány hónap különbséggel érkezett Budapestre. Őket munkaadójuk csepeli háza pincéjében szállásolta el. Irataikat elvette, napi 14 -18 órát dolgoztatta őket, a megbeszélt bérnek pedig csak töredékét fizette.

A szakácsokat a nő fenyegetéssel tántorította el attól, hogy segítséget merjenek kérni. Többek között azzal félemlítette meg őket, hogy ha a hatósághoz próbálnak fordulni, lopással vádolja meg, és börtönbe juttatja őket, de azt is állította, hogy vissza fogja vonatni a vízumukat, és kitoloncolásuk után a tönkre fogja tenni Pakisztánban élő családjaik életét is.

A XXI. kerületi rendőrök egy másik eljárás kapcsán szereztek tudomást a szakácsok életkörülményeiről, és nyomozást indítottak az étteremtulajdonos ellen. A nyomozók 2020. június 16-án gyanúsították meg a pakisztáni nőt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága az emberkereskedelem bűntett miatt folytatott eljárásban a szükséges nyomozati eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat az illetékes ügyészségnek adja át.

12 hozzászólás “Kényszermunkára fogta honfitársait egy pakisztáni nő Budapesten” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Ha egymással így bánnak ezek a migrének, azt hiszem mi nem sok jót remélhetünk tőlük idegenként. Valószínűleg a NÉBIH eljárása előzte meg a rendőrségi ügyet…a hülye kebab zabáló prolija meg nem tudja, miért lett rákos. Szabó ilyen népeket szívesen lát itt Csepelen, javaslom náluk is tápoljon. Amúgy melyik étterem ez?

  2. Hozzászóló szerint:

    A minimum az lenne, hogy nyilvánosságra hozzák, melyik étteremről van szó. Eddig sem vásároltam mohamedánnál, de azoknak is jogában áll tudni kit támogatnak költekezésükkel, akik toleránsabbak.

  3. kormánypárti szerint:

    Juhi épp most bemutatott érzékenyítő videója alatti egyik kommentelő találóan fogalmaz:
    ‘Sokan elfelejtik és elmennek amellett a tény mellett, hogy rengeteg olyan “ember” érkezik ide bevándorlóként, akinek a kultúrájában egy emberi élet kb annyit ér, mint nálunk egy telefújt papírzsebkendő.’

  4. Horváth János szerint:

    Végül is igazatok van, nem kell ide senki! Jó magyar honfitársaink megcsinálják ugyanezt
    pedig állítólag keresztények, meg a bőrük is fehér. Szinte naponta olvashatsz bezárt pék-
    ségről, vagy vágóhídról, csicskáztatott emberekről. Mi a különbség?

  5. Hozzászóló szerint:

    Kedves János, megint sikerült jó nagy hülyeséget írnod. Az illegális bevándorlók munkája, tetézve kényszer- vagy rabszolgamunkával, nem támogatandó.

  6. apostolos szerint:

    Sajnos a jelenség nem ritka Ázsiában. Az esetek egy részében az áll az okmány elvétele mögött, hogy jogszabály írja elő vagy maga a dolgozó kéri, hogy a munkáltatója őrizze az útlevelét.
    Természetesen ez sem elfogadható, a kényszerítés (forced labor) az egyik klasszikus formája az emberi jogi jogsértéseknek és ezen belül is az eredeti okmányok elvétele az egyik fajtája.
    Ebből azonban rasszra, fajra utalóan vagy vallási alapán általánosítani ostobaságot feltételez.

    Visszatérve a hozzászólásokra, migránsok tömegei vannak már jelen Magyarországon, mert nincs magyar munkaerő (mert külföldön dolgozik, nem hajlandó minimálbérért dolgozni, vagy az adott munkát nem akarja elvégezni). A hetedik kerületi drogdílerekről most nem beszélnék.

    Abban is van egy erős csúsztatás, hogy az élemiszeripari szabályokat felrúgó vállalkozásokat ide említik (hogy jön ez ide?).
    A csicskáztatás pedig egy bizonyos körhöz kötető, ami a szolgaság ázsiai intézményével mutat rokonságot.

    Az illegális bevándorló témát meg nem is értem. Van ilyen Magyarországon? Nem állítunk meg mindenkit? 😀

  7. Zsivány szerint:

    Ahhoz, hogy Magyarországon valaki szakképzett szakács lehessen, hosszú ideig kell tanulnia vendéglátóipari szakképző iskolában, amíg elsajátítja a szakmát, az oklevél megszerzéséhez vizsgát kell tennie. Ez ugyanis egy komoly mesterség, nem segédmunka. Aki idejön egy fejletlen országból feketén dolgozni, annak vajon milyen végzettsége van? Ha van is képesítése, az egyenértékű a hazaival? Ha szakképzetlen dolgozó lát el szakképesítést igénylő munkakört, annak nincsen minőségbeli vonzata?

  8. Horváth János szerint:

    Hozzászóló!
    Hol támogattam bármit is? Mellesleg a cikkből arra lehet következtetni, hogy nem illegális
    bevándorlók. Na akkor mi a hülyeség?

  9. Horváth János szerint:

    apostolos!
    A NÉBIH-t kormánypárti vetette fel.

  10. Horváth János szerint:

    Zsivány!
    Abban egyetértünk, hogy komoly szakma, de a cikk szerint 2 ottani szakácsról van szó,
    hivatalosan, munkavégzés céljából érkeztek, a többi a hatóság feladata lenne. Gondolom ,
    ha kaptak munkavállalói engedélyt csak ellenőrizték őket. Ugyan ez vonatkozna az összes
    ilyen jellegű vállalkozásra!

  11. apostolos szerint:

    Szakács végzettséget szerezni 9 hónap a mai világban, de ez megint nem tartozik ide. Ha van egy ember, akinek nincs végzettsége, viszont rohadt jól főz, azt alkalmazhatom, ha az egészségügyi alkalmassági vizsgálata érvényes.

    A “fejletlen országból idejön feketén dolgozni” meg egy fikció. Aki feketén jönne ide (eleve, aki erre jön feketén, az nem itt akar dolgozni, hanem ott, ahol magasabbak a bérek), az nem azért jönne ide, hogy dolgozzon.

    A NÉBIH-et fel lehet emlegetni és igaz is, hogy a reflektorfénybe került borzalmak mögött nem látunk (persze attól még lehet, hogy vannak) migráns (lásd nem fehér) embereket, de ettől még nem jelenti azt, hogy egy muszlim által vezetett étteremben elfogyasztott ebéd után a mentő fog elvinni vagy rákos lesz valaki. Ha valaki itt összefüggést lát, az adja be az értékezését a Nobel-bizottságnak.

  12. Horváth János szerint:

    Egyetértek.

Itt lehet hozzászólni !