Baloldali milliók a halálkampányra

Magyar Nemzet

Noha a baloldali sajtóban is kifejtette számos szakember, hogy a keleti vakcinák is biztonságosak, és minden oltóanyag jobb, mint a vírus, az ellenzék – Gyurcsány Ferenccel az élen – folyamatosan az oltás ellen agitál.

Több millió forintot költöttek a Facebookon ilyen tartalmú bejegyzések hirdetésére, figyelmen kívül hagyva az egyébként velük szimpatizáló szakértők véleményét is.

– A kormánynak kutya kötelessége véleményem szerint, hogy megvédje az embereket a vírus ellen, és ha az Európai Unió nem tudott elég vakcinát beszerezni, és van biztonságos és hatásos vakcina a világon máshol, akkor igenis be kellene szerezni és minél előbb megvédeni az embereket – nyilatkozta Lisziewicz Julianna immunológus február 9-én az ATV-nek.

A nemzetközileg elismert szakember véleményét viszont mintha nem osztanák a baloldali pártok, amelyek – élükön a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval – folyamatosan rombolják az orosz és kínai vakcinákba vetett bizalmat.

A DK még petíciót is indított, hogy ne lehessen a kínai oltóanyagot alkalmazni, mert azt egyelőre nem hagyta jóvá az Európai Gyógyszerügynökség. Néhány hete még az orosz vakcina is az ellenzék feketelistáján szerepelt, de miután több nyugati vezető – köztük Angela Merkel is sürgette annak uniós engedélyezését, tarthatatlanná vált a Szputnyik V-vel szembeni hangulatkeltés. Így ma már a kínai oltóanyag van a baloldal támadásainak kereszttüzében.

Minden jobb, mint a vírus

Pedig az ellenzéki sajtóban sorra fejtik ki pozitív véleményüket a szakemberek mind az orosz, mind a kínai vakcináról.

Falus Ferenc volt országos tiszti főorvos például úgy nyilatkozott januárban, hogy „a kínai oltóanyag korszerű, teljesen rendben van a dokumentációja, s az orosz vakcina is jó.”

Igaz, a korábban a baloldali összefogás jelöltjeként főpolgármesterségre törő tüdőgyógyász szükségét érezte, hogy hozzátegyen egy politikai állásfoglalást is, miszerint az oltási bizalmat csökkenti azzal a kormány, hogy nem fogja megadni az embereknek a választási lehetőséget, s nem fogják tudni, hogy milyen vakcinát kapnak.

Rusvai Miklós virológus is az oltás mellett foglalt állást: – Bármelyik vakcina jobb, mint a betegség átvészelése, ezt felelősségem tudatában kijelentem – fogalmazott a szakember január végén az ATV-ben.

Falus András Széchenyi-díjas immunológus pedig arról beszélt a múlt héten, hogy minden vakcina jobb, mint a vírus, még azok az oltóanyagok is, amelyek nem estek át olyan jellegű vizsgálatokon, mint mondjuk a Pfizer, a Moderna vagy az AstraZeneca.

A kínai Sinopharm-vakcináról elmondta, hogy az egy jól bevált vakcinamegoldásra épül, ami olyan elven működik, mint a szamárköhögés elleni védőoltás, illetve az egyik fajta influenzavírus elleni vakcina.

Megbíznak a szakértőkben

Tóth Judit, a Magyar Orvosok Szakszervezetének az alelnöke január végén arról beszélt, hogy minden olyan oltásban meg kell bízni, amely rendelkezik a megfelelő engedélyekkel, amit az Országos Gyógyszerészeti Intézet vagy az Európai Gyógyszerszövetség jóváhagyott. – Azért vannak ott ezek a szakemberek, hogy ellenőrizzék, ez az ő feladatuk, ők erre szakosodtak – fogalmazott Tóth Judit, aki – úgy tűnik – a DK-val ellentétben a magyar kollégái szakértelmében is megbízik.

Az orvosszakszervezet alelnöke arról is beszélt, hogy azt tanulják az orvosok, hogy bízzanak meg azokban a kutatásokban, amelyeket szakosodott kollégáik elvégeznek. – Nem tudjuk mindannyian megnézni azokat a kutatásokat, a tudomány úgy épül fel, hogy megbízunk a szakértőkben – mondta Tóth Judit.

Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke pedig február elején azt mondta, hogy a beadott vakcina a jó vakcina, és minden oltás több életet ment meg, mint amennyi egészséget kockáztat.

Az orosz oltóanyagról pedig kifejtette, hogy az egy korszerű vakcina, és elég tapasztalat van róla.

Növelik a bizalmatlanságot

A baloldali pártok mégis intenzíven kampányolnak a kormány által vásárolt kínai és orosz vakcina ellen, sőt jelentős – több millió forintos – összeget költve Facebook-hirdetésekre is, növelni próbálják a magyarok oltóanyagokkal szembeni bizalmatlanságát.

A rekorder ezen a téren a DK, a párt milliós tételben fizetett oltásellenes bejegyzések hirdetéseiért a Facebook hirdetéstárán fellelhető adatok szerint.

Gyurcsány Ferenc január 17-én például a következőt írta a legnagyobb közösségi oldalon: „Jogod van megválasztani a vakcinát. Jól teszed, ha csak olyan vakcinát használsz, amit engedélyeztek az EU-ban. Ez itt most nem politika. Ez több annál. Ez élet. Vigyázz magadra, és vigyázz ránk! Kérlek!” Ennek a bejegyzésnek a hirdetésére több mint kétszázezer forintot költött a DK – magát oltáspártinak nevező – elnöke.

Fekete-Győr András sem akart lemaradni szövetségesétől. Egy nappal később ő is fizetett hirdetéssel növelte annak az ízléstelen bejegyzésének az elérésszámát, amelyben arról írt, hogy előbb a kormánytagok oltassák be magukat a kínai vakcinával. „Bizonyítsák be, hogy nekik ugyanolyan jó a még nem engedélyezett kínai, mint a már engedélyezett nyugati védőoltás!” – fogalmazott a Momentum elnöke, és egyúttal arról értekezett, hogy Orbán Viktor politikai nyomást gyakorolt az Országos Gyógyszerészeti Intézetre, hogy minél előbb engedélyezzék a Sinopharm oltóanyagának magyarországi felhasználását. Ezzel a miniszterelnök teljes mértékben megkerülné az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezési eljárását – állította Fekete-Győr András.

Forrás: Magyar Nemzet

18 hozzászólás “Baloldali milliók a halálkampányra” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Ki a fasz írta ezt a baromságot?

  2. kormánypárti szerint:

    János, meg van jelölve a forrás. Gyurcsányi bejegyzését szóról szóra idézik. Azt állítja, ez nem politika. Akkor meg mi a szösz? Jóindulatú figyelemfelhívás? Böszme soha nem szólal meg érdek nélkül. Na persze, nyilván nagyon aggódik a honfitársai egészségéért, őszintén jót akar másoknak! 😀 Hogy mire alapozza a vélekedését, nem tudni, nem fejti ki, nem támasztja alá semmivel. Bár nem kompetens egészségügyi kérdésekben, mégis beleüti az orrát a témába. Ki ő, hogy a közbizalmat megingatva ilyen tanácsokat osztogathat?

  3. Nagyapó szerint:

    Ami rossz az országnak, az jó a zellenzéknek! Azaz mennél több halott van, annál jobb a moslékkoalíciónak, a napi ~100 halott legfeljebb “baráti tűz”, ami megéri a végső győzelemért!?
    Emberek gondolkozzanak!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Horváth János szerint:

    kormánypárti!
    A Magyar Nemzet mióta “ki”? Látom téged nem zavar, hogy elejétől végéig hazugság!

  5. Horváth János szerint:

    Nagyapó!
    Maga egyre hülyébb lesz!

  6. kormánypárti szerint:

    Tudod, a Magyar Nemzet egy jogi személy. A lap munkatársa a szerző. Az újságnak van egy főszerkesztője, aki kiadja a feladatokat és publikálás előtt jóváhagyja a cikkeket.

  7. Horváth János szerint:

    Értem, tehát olyannak kellene hinni, aki nem meri felvállalni a saját írását, akárcsak te.

  8. Hozzászóló szerint:

    János, ha egy cikk alatt nem jelentetik meg a szerző nevét, az a legtöbb esetben azt jelenti, hogy a leírtakban megfogalmazott állásponttal a szerkesztőség azonosulni tud. Ez általában egy szakmai elismerés a fogalmazó felé is. Nincs itt kérem semmi látnivaló.

  9. concept szerint:

    #kormánypárti#Aha,én úgy emlékszem amikor beperelnek egy KESMA lapot a névtelen cikke miatt akkor a bíróságon a főszerkesztő hirtelen elfelejti hogy ki írta a cikket és ő tagadja jóváhagyta…

  10. Nagyapó szerint:

    Február 25-e a KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA – immár húsz éve – ezen a napon figyelmeztetőként és emlékeztetőként tekintünk vissza a kommunizmusra, arra a gyilkos eszmére, amely százmilliónál is több halálos áldozatot követelt világszerte!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Nagyapó szerint:

    A világhírű Leuveni Katolikus Egyetem magyar kutatója, Pokreisz Péter a Hír TV-nek azt mondta, hogy a hagyományos eljárásra épülő vakcinák (mint a kínai) is éppúgy hatásosak és működőképesek, mint a legújabb technológiával készült oltóanyagok. Pokreisz Péter, az orvostudományok doktoraként több évtizede foglalkozik genetikai alapú oltóanyagok kutatásával azt is mondta, hogy eddig már 30 millió embert oltottak be a kínai vakcinával, komolyabb mellékhatások nélkül.
    Fontos szempont, hogy a kínai vakcina a dél-afrikai mutáns koronavírustörzs ellen is hatásos.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. Horváth János szerint:

    A magyar kormány, a lehetséges 3,5 millió helyett, annak csak a felét kötötte le a
    Moderna vakcinából. Mit lehet erre mondani?

  13. kormánypárti szerint:

    Gyurcsány Ferenc és a teljes baloldal folyamatosan akadályozza a járvány elleni védekezést. Álhíreket terjesztenek, kamuvideókat forgatnak, és szándékosan bizonytalanságot akarnak kelteni a vakcinákkal kapcsolatban. Ma Dobrev Klára folytatta a baloldal oltásellenes kampányát, amikor hazudott a rendelkezésre álló vakcinákkal kapcsolatban. Állításával ellentétben Magyarország minden rendelkezésre álló vakcinát lehívott!

    Gyurcsány Ferenc és a baloldal ismét bizonyította, hogy még attól sem riadnak vissza, hogy a saját politikai érdekeik miatt veszélyeztessék a magyar emberek életét. Úgy gondolják, minél rosszabb az országnak, annál jobb nekik. Megkérjük a Gyurcsány-lista pártjait, hogy fejezzék be a hazudozást és az oltásellenes kampányukat!

    (fidesz.hu)

  14. Horváth János szerint:

    Látom a gondolkodás terhes neked.

  15. kormánypárti szerint:

    Tény: jóval több vakcina van lekötve, mint amennyi a teljes népesség beoltásához szükségeltetik, megjegyzem, tuti, hogy legalább a népesség negyede nem fogja beoltatni magát semmivel. Az a gond, hogy lassan érkeznek a szállítmányok. A kormány ezt a szűk keresztmetszetet szeretné bővíteni úgy, hogy ahonnan több oltóanyag várható, onnan többet hozat be. Ugyanakkor láthatóan minden eshetőségre előre meg van írva az ellenzék mindig mindent kritizáló kommunikációjának forgatókönyve. Ha sok vakcinát rendelünk, akkor az a baj, hogy a felhalmozás miatt elveszünk onnan, ahol hiány van, meg kitalálják majd, hogy a felesleg értékesítése által kormányközeli körök a vakcinabizniszből gyarapodnak. Ha rajtunk ragad a cuccos, akkor a kormány elherdálta a közpénzt (hiszen ami le van kötve, azt előbb-utóbb leszállítják, muszáj fizetni). Sehogy nem lehet megfelelni az ellenzék elvárásainak.

  16. Horváth János szerint:

    Ne beszélj már baromságokat! Az ellenzék egy dolgot követelt: olyan vakcina legyen,
    amit az EU elfogad. A kínaiak és az oroszok is régen benyújthatták volna engedélyezésre
    a vakcinájukat. Miért nem tették??? És ne akard összemosni a lélegeztető gépek esetében
    elkövetett orbitális baromságot a vakcinákkal. Itt nem arról szól a történet, hogy több
    vakcinát rendelnek, hanem arról, hogy miközben ismerik a peremfeltételeket és a piaci
    viszonyokat, drágábban rendelnek! Nagyapó írta itt az egyik posztban, hogy a vakcina ára
    6-12 euró, az max 5 ezer forint, mint az orosz vakcináé. Akkor mi a faszért fizetünk 10
    ezret a kínaiért? Arról nem is beszélve, hogy az alkalmazhatóságot kormányrendeletben
    szabályozzák. Erre mondják azt, hogy a saját farkatokkal verjétek a csalánt!

  17. kormánypárti szerint:

    Ez hülyeség. Az EU-nak van szüksége vakcinára, ő az aki valamit szeretne, ergo neki kellene felkeresnie a gyártókat. Például ha nekem cigire van szükségem, nem a trafikra várok, hogy majd egyszer csak négy lábra áll és házhoz jön. A magyar kormány tudta, mi az illem, a protokoll. Az európai és az ázsiai kultúra sokban különbözik, elsősorban annak kell alkalmazkodnia a másik félhez, aki előadja az ajánlatát, szeretne elérni valamit, akkor is ha az üzlet mindkét fél számára előnyös. Ezeknek a keleti gyártóknak az EU nélkül is meglehetősen nagy felvevőpiacuk van, érthető, ha maguktól nem jönnek ide a portékájukat tukmálni, könyörögni, hogy fogadjuk el. Az a probléma, hogy a brüsszeliták fent hordják az orrukat, politikai okokból nem hajlandók kezdeményezni. Persze hogy többet kérnek a vakcináért, mert hiánycikk, nekik sincs belőle korlátlan mennyiség. Viszont egy háztartási hűtőben el lehet tárolni, könnyen szállítható, stb., alkalmazhatóság szempontjából ideális a körzeti orvosok számára.

  18. Horváth János szerint:

    Rohadtul el vagy tévedve!

Itt lehet hozzászólni !