Februári szavazás

csepel.hu

Egyértelműen emelkedő szakaszba lépett a fertőzöttek száma, így a koronavírus- járvány harmadik hullámának kezdetéről beszélhetünk – jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos február 18-án. Közben Szlovákiában, ahol a tesztelésre épült a védekezés, összeomlott az egészségügyi rendszer.

Ennek ellenére az Országgyűlésben dr. Szabó Szabolcs és Bangóné Borbély Ildikó, valamint az ellenzéki képviselők többsége februárban sem támogatták a járványügyi védekezés intézkedéseit.

A koronavírus-világjárvány elleni védekezésről című törvényben foglalták össze a honatyák az életvédelmi, egészségügyi és gazdasági védekezéshez, valamint az ország működésének fenntartásához szükséges intézkedéseket. A védekezésen felül tehát ez a törvény teszi lehetővé a hátrányos helyzetbe került gazdasági szereplők támogatását, de még azt is, hogy a veszélyeztetett munkakörökben dolgozók tesztelése, az egészségügyi dolgozók kedvezményes utazása lehetővé váljon. A Csepel és Soroksár lakosságának képviseletét felvállaló országgyűlési politikusok közül Németh Szilárd az egyetlen, aki minden esetben jelen volt, és megszavazta a járványügyi védekezéshez szükséges valamennyi intézkedést. Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP, és dr. Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár egyéni képviselője, független ellenzéki politikus 2020. március 23-án, majd március 30-án is nemmel szavaztak az országos védekezést lehetővé tevő törvényre. Bár az ellenzék azzal érvelt, hogy a kormány a törvényre hivatkozva bezárja a Parlamentet és diktatúrát vezet be, ilyen nem történt.
Június 16-án azonban volt egy újabb fontos szavazás, a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről. Ezt Németh Szilárd megszavazta, ám Szabó Szabolcs és Bangóné Borbély Ildikó ismét nemmel szavaztak. A járvány második hulláma miatt 2020. november 10-én szavazott ismét az Országgyűlés a védekezésről. Akkor Bangóné Borbély Ildikó igennel voksolt, ám dr. Szabó azt sem támogatta, nem szavazott. Végül pedig a járvány harmadik hulláma elleni védekezésről február 15-én és 22-én is volt szavazás, amit Németh Szilárd támogatott, ám dr. Szabó Szabolcs és Bangóné Borbély Ildikó újfent nem szavaztak meg.

Dr. Szabó Szabolcs azonban vitatja, hogy országgyűlési képviselőként akadályozta volna a járvány elleni védekezést. Állítása szerint hatezer, többségében egyszer használatos maszk kiosztásával ő éppen segítette a védekezést a 96 ezer fős Csepelen és Soroksáron. Emellett egy immunológusprofesszor tájékoztatását is közvetítette. Ám önkormányzati részről szintén vitatják a segítőkészségét. E szerint egyetlen fejlesztés esetében sem biztosítja támogatásáról az önkormányzatot, és csak olyankor aktív, ha ellenezni lehet valamit, vagy hajléktalanokat költöztetnek Csepelre. A hajléktalanok átköltöztetését ugyanis mindig támogatja. „Nem az a baj, hogy 2014 óta felvett nagyjából hetvenmillió forint tiszteletdíjat, hanem hogy pont az ellenkezőjét teszi annak, amit ezért a pénzért tennie kellene” – nyilatkozott erről Ábel Attila alpolgármester.

TK

3 hozzászólás “Februári szavazás” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Mégis mit vártál? Ha ez a g…. kormány az előző felhatalmazást sem a járvány elleni
    védekezésra használta, akkor miért is kell neki lehetőséget adni?

  2. Nagyapó szerint:

    Ami rossz az országnak, jó a moslékkoalíciónak!
    „A tét magas. Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor [Orbánnak] kell viselnie a politikai következményeket.” Krekó Péter!
    “Sztrájkoljanak a tanárok, orvosok, akkor meg lehet dönteni az Orbán kormányt” Márki-Zaj!
    “Ne oltassák magukat kínai vakcinával!” DK!
    És a többi aljasság!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. […] A csepeli ügyekben rendszeresen nyilatkozó országgyűlési képviselők közül Németh Szilárd támogatta eddig minden szavazásnál a koronavírus-járvány elleni védekezést. Bangóné Borbély Ildikó egyetlen alkalommal, a járvány második hullámában támogatta a védekezés intézkedéseit, Szabó Szabolcs pedig egyetlen egyszer sem. Erről itt olvashatnak bővebben. […]

Itt lehet hozzászólni !