Jogerős ítélet egy csepeli buszon verekedő férfival szemben – VIDEÓVAL

Ügyészség, Mr.Gabee, Csepel.info

A Budapesti XX., XXI., XXIII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján az elsőfokú bíróság a terheltet jogerősen 7 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

A kerületi ügyészség 2020 novemberében benyújtott vádirata szerint, a 31 éves férfi 2018. december 06-án a XX. kerület, Debrecen utcánál lévő megállóban felszállt egy autóbuszra, amelyen sértett is utazott.

A több csomaggal, táskával felszálló vádlott már a felszálláskor sérelmezte, hogy a buszsofőr nem nyitotta ki a kétszárnyú ajtó mindkét ajtaját, majd elhaladt a sértett mellett, és ezután a busz középső részén, állva utazott.

Nem sokkal később, a vádlott előre ment az első ajtónál utazó sértetthez azzal, hogy miért nézi őt a visszapillantó tükörben. Ezután tovább kötekedett, és egyre agresszívebb hangnemben, trágár kifejezésekkel illette a sértettet, valamint az őt nyugtatni próbáló buszsofőrt is. A sofőr többször felszólította, hogy agresszív magatartását fejezze be.

Amikor a sértett azt mondta a vádlottnak, hogy szálljon le a buszról, a férfi olyan dühös lett, hogy érthetetlen, artikulálatlan ordítással a sértettre támadt, ököllel a sértettet arcon ütötte, majd hátulról ráfogott a nyakára, és üvöltve dulakodott vele. A vádlott szorításban tartotta a sértett fejét, aki próbált kiszabadulni, ennek érdekében és két kezével a vádlott testét ütögette. Ezt követően, őt a vádlott ököllel ismét többször megütötte a fején.

A vádlott az autóbusz menetrend szerint közlekedését lehetetlenné tette, az a rendőrök kiérkezéséig a megállóban állt. A vádlott még a rendőrökre várakozás közben is többször rátámadt a sértettre, őt a busz utasai próbálták visszatartani a férfi további bántalmazásától. A vádlott eközben az őt szintén visszatartani próbáló buszsofőrt is megfenyegette, hogy megüti.

A kerületi ügyészség a bántalmazóval szemben testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Budapesti XX., XXI., XXIII. Kerületi Bíróságon, amely a lefolytatott bizonyítás alapján a férfit bűnösnek mondta ki, és 7 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős.

A bántalmazást a busz kamerája rögzítette

2 hozzászólás “Jogerős ítélet egy csepeli buszon verekedő férfival szemben – VIDEÓVAL” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Feltételezem a sértett nem akart magának több gondot, hónapokig a rendőrségre, majd bíróságra mászkálni, ezért nem tett feljelentést. A sofőrrel szemben pedig csak testi sértés kísérlete valósult meg. Még így is kevésnek tartom a büntetés mértékét. A vádlott közérdekű üzem működését akadályozta és közfeladatot ellátó személyt fenyegetett és akart bántalmazni, miközben kirívóan közösségellenes magatartásával riadalmat keltett az utasokban.

Itt lehet hozzászólni !