A képviselő szerint orwelli lépés volt leírni, hogyan szavazott

csepel.hu

Élesen bírálta dr. Szabó Szabolcs ellenzéki országgyűlési képviselő, hogy a Csepeli Hírmondó beszámolt a világjárvány elleni parlamenti munkáról, benne az ő szavazásairól. Azt nem tagadta, hogy nem támogatta a védekezést.

De kifogásolta, hogy kimaradt a cikkből, hogy tavaly hatezer, javarészt egyszer használatos maszkot osztott ki Csepelen és Soroksáron. Az önkormányzat részéről viszont azt kifogásolják, hogy miközben – számításaik szerint – bruttó közel 70 millió forintot kapott eddig csepeli-soroksári képviselőként, a védekezés mellett másban sem áll ki, ami a csepelieknek fontos lenne. A Csepel és Soroksár képviseletét felvállaló politikusok közül csak Németh Szilárd szavazta meg minden alkalommal a járvány elleni védekezéshez szükséges törvényeket. Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s politikus egy alkalommal, a járvány második hullámában, november 10-én szavazott igennel. Dr. Szabó Szabolcs pedig egyetlen törvényt sem támogatott, amely a védekezést segítette. A szavazásokról a Csepeli Hírmondó előző számában olvashattak.

Dr. Szabó Szabolcs a legnagyobb közösségi oldalon kifogásolta a Hírmondó cikkét. „Tényleg orwelli világban él a Fidesz, ahol már mindet el lehet hazudni” – fogalmazott. Kijelentését azzal indokolta, hogy a 96 ezer fős csepeli-soroksári választókerületében maszkokat osztott. „Én vásároltam 6 ezer maszkot, és sok ellenzéki önkormányzati képviselő is vásárolt még védőfelszereléseket, és mi osztottuk ki őket” – emelte ki. A többségében egyszer használatos maszkok kiosztása azonban az elmúlt év tükrében nem tűnik nagy segítségnek a közel százezer ember esetében. A csepeli önkormányzat is tízezres nagyságrendben adott mosható maszkokat az igénylőknek, de emellett ingyenes, tüdőgyulladás elleni oltást is lehetővé tett a 65 év felettieknek. Utóbbi már a komoly támogatások közé tartozik: más önkormányzatok ehhez hasonló segítséget nem nyújtottak a polgáraiknak. Ezért fókuszáltunk a képviselőknél a parlamenti munkára.

A Momentum jelöltje lesz

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Dukán András, a párt helyi politikusa, valamint dr. Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő január 26-án jelentették be, hogy Szabó lesz a Momentum csepeli-soroksári képviselőjelöltje. A politikus az Együtt képviselőjeként kezdte parlamenti pályafutását 2014-ben. Azóta volt független, majd LMP-s, majd ismét független képviselő. Úgy tudjuk, baloldali körökben nem titok, hogy az MSZP és a DK nem őt támogatná. Szerintük Szabó és a Momentum olyan hibákat követtek el, melyeknek szerepük volt a csepeli baloldal 2019-es önkormányzati bukásában. Az önkormányzat szerint Szabó a csepelieknek se sokat segít. Ábel Attila alpolgármester elmondta: egyetlen fejlesztés esetében sem biztosítja támogatásáról az önkormányzatot. Csak olyankor aktív, ha ellenezni lehet valamit, vagy hajléktalanokat költöztetnek Csepelre. Jelenleg az Új Duna-híd megépítése ellen kampányol. Mint ismert, Karácsony Gergely öt évre leállította a csepeli fejlesztéseket. Így az új kerékpárutat, az útfelújításokat, a P+R parkolók építését. Szabónak erre egy rossz szava sem volt, a kerékpárút-építés törlését még helyeselte is. Így a 2,1 milliárd forintos uniós fejlesztés más útvonalon és csepeli helyszínen sem fog megvalósulni. „Nem az a baj, hogy 2014 óta kapott nagyjából bruttó 70 millió forintot a munkájáért, hanem az, hogy pont az ellenkezőjét teszi annak, amit ezért a pénzért tennie kellene” – kifogásolta az alpolgármester.

TK

csepel.hu

2 hozzászólás “A képviselő szerint orwelli lépés volt leírni, hogyan szavazott” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Tekintettel arra, hogy a csepel.hu a kerület lakosainak tájékoztatására szolgáló inter-
    netes oldal, jogosan várnánk el legalább egy minimális korrektséget. De sem itt, sem a Csepeli Hírmondóban nem találkozunk vele. Ezek a szignó mögé bújó, magukat újság-
    írónak gondoló emberkék, csak a kerület vezetésének hozzájárulásával kerülhetnek
    a közpénzből fenntartott oldalakra, ebből és az írás tartalmából viszont egyértelmű,
    hogy pártpolitikai célokra használják mindkét médiát.

  2. […] első az ellenzékből, aki az egészségügyi kiadásokat is sokallja. A nagy demokrata eközben orwelli lépésnek tartja, ha leírják, hogyan […]

Itt lehet hozzászólni !