Épül a napközis tábor

csepel.hu

A koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére, a műszaki tartalom felülvizsgálatát követően folytatódtak a kivitelezési munkák a Hollandi úti telken.

A szakemberek felmérték a tábor területén található faállományt, s a balesetveszélyes, elöregedett nyárfákat ‒ a képviselő-testület korábbi, egybehangzó döntése alapján ‒ kivágták. A munkálatok zajlanak, hogy a csepeli gyerekek idén nyáron birtokba vehessék a megújult környezetet.

Milyen lesz az elkészült tábor?

Mint megtudtuk, a több mint 13 500 négyzetméteres területen felépül egy nagy alapterületű, 500 négyzetméteres főépület – térkő burkolatú terasz is készül hozzá ‒, ami a melegítőkonyhának, az étkezőnek, a mosdóknak, az irodának és egyéb helyiségeknek ad helyet.

Négy pavilon is épül: ezekben két-két, 15 fő befogadásra alkalmas csoportszoba lesz, s természetesen itt is lesznek mosdók. A szabadban egy fedett, oldalról nyitott pavilonban lehet majd különböző foglalkozásokat tartani. Ez a közösségi tér valószínűleg a táborozók kedvelt helye lesz, akárcsak a szintén a kertben elhelyezett, csúszdás kilátótorony, a trambulinok, a kötélpálya. Lesz párakapu, vizes játszóeszközök, és kialakítanak egy sportpályát is.

Megtörténik a területrendezés is: füvesítenek, fákat és cserjéket telepítenek, kiépítik az öntözőrendszert. Készül egy konyhakert, valamint egy kerékpártároló is.

A napközis tábort a 2010 előtti MSZP-s önkormányzati vezetés bezárta, majd a volt Görgey iskolával együtt eladta egy ingatlanfejlesztő cégnek. Lakóparkot terveztek a Kis-Duna- partra, és a bezárt iskola helyére is. „Polgármesterségem alatt mind a két területet visszavásárolta az önkormányzat. A volt iskola helyén családi parkot hoztunk létre az ott élők igénye alapján, a napközis tábort pedig újjáépítve a gyerekeknek adjuk vissza” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester.

TK

csepel.hu

4 hozzászólás “Épül a napközis tábor” bejegyzésre

  1. Szabó Irén szerint:

    KÖSZÖNÖM a SAJÁT nevembe A NAGYON sok FEJLŐDÉST Csepelen

    Az ÉN unokáim igaz , hogy NEM Csepelen élnek

    DICSÉRETES ez a sok HASZNOS nagyon fontos LÉTESÍTMÉNY
    a következő GENERÁCIÓ-nak .
    KULTURÁLT élhető nyugodt meghitt családias összekovácsolódási LEHETŐSÉG.

    KÖSZÖNET a sok szuper ÉLHETŐ Nagyon JÓ lehetőség-ért.
    TISZTELETTEL sok EGÉSZSÉGET kívánok a további szuper jó dolgok megvalósításához
    EGY nagyon régi CSEPELI lakos
    Az ÉN gyermekem 53 éves Csepeli SZÜLŐOTTHONBAN SZÜLETETT 1968.-ban
    az élet ide -oda sodorta—Bp-en belül de ISMÉT Csepeli lakos lesz belátható időn belül.
    SZERETEM CSEPELT –Köszönöm a SZENT Imre téri illemhely ismét üzembe helyezését. NAGYON FONTOS.
    Üdv : Szabó IRÉN = Sulmán Jánosné ! 73. éves nyugdíjas

  2. Előd Erika szerint:

    Mint egykori csepeli én is örülök minden jó fejleménynek Csepelen. Annak meg külön is, mint “gyermekmissziós”, hogy a gyerekeknek lesz egy nagyszerű napközis táborhelyük. Remélhetőleg ott nagyon jó programok lesznek!

Itt lehet hozzászólni !