Könyvtári cserepontot indít a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

FSZEK, Mr.Gabee, Csepel.info

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, tekintettel a több alkalommal meghosszabbított járványügyi korlátozások időtartamára, illetve a folyamatosan jelentkező olvasói érdeklődésekre és használói igényekre, 2021. február 10-től Könyvtári Cserepont elnevezéssel, átmeneti feltételekkel könyvkölcsönzési szolgáltatást indít.

A Könyvtári Cserepontokon a jogszabályi előírások miatt (484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet) a könyvtárba való belépés nélkül – ajtón vagy ablakon keresztül, az utcán történő várakozással – lehetséges a kölcsönzés. Kizárólag előzetesen megrendelt könyveket lehet elvinni, ezért a FSZEK olvasóbarát intézkedésként átmenetileg ingyenessé teszi az előjegyzést. Az igények leadására 2021. február 8-ától nyílik lehetőség. A Cserepontokon a beiratkozás, a kölcsönzött művek visszaadásának lehetősége és tartozások rendezése is biztosított. A Könyvtár a novemberi bezárás óta beszerzett 13.865 könyvújdonsággal is várja olvasóit.

A szolgáltatás részleteiről és a Könyvtári Cserepontok nyitvatartásáról ide kattintva bővebben olvashatnak:

Fontos információ, hogy a FSZEK az olvasók érdekeit szem előtt tartva, a tagságok és kölcsönzések lejáratát ismételten meghosszabbította, így jelenleg csak azoktól kérjük a 2020. november 11-i zárás előtt kikölcsönzött dokumentumok visszahozását, akik a Könyvtári Cserepontokon kölcsönözni szeretnének. A könyvtár tényleges újranyitását követően 30 nap türelmi idő áll majd rendelkezésre a művek visszaadására.

A Cserepontok február 10-től normál nyitvatartási időben kölcsönöznek, azzal, hogy a kijárási tilalomra tekintettel minden bibliotéka 18 órakor bezár. Az olvasók számára az utcai várakozás közben kötelező a távolságtartás, illetve maszk viselése. A Könyvtár az olvasók biztonsága érdekében a visszavett könyveket 72 óra karantén után teszi újra hozzáférhetővé.

A pestszentimrei és a csillagtelepi könyvtáraknak otthont adó művelődési házak zárvatartása miatt az ottani olvasók egy másik Könyvtári Cserepontot vehetnek igénybe. A békásmegyeri könyvtárnál – átalakítás miatt – február 17-én indul a szolgáltatás.

A Könyvtári Cserepont szolgáltatás részleteiről, nyitvatartásáról a FSZEK a portálján, a www.fszek.hu címen, a közösségi médiafelületeken és e-mailben is tájékoztatja olvasóit.

Itt lehet hozzászólni !