Összefogás a tűzben megsemmisült játékok pótlására

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

Szándékos gyújtogatás következtében leégett a Csodakút Tagóvoda udvarán álló játéktároló január 23-án este. A tűzesetről az intézmény pedagógiai asszisztense és férje értesítette a hatóságokat. Azonnal gyűjtés indult a leégett játékok pótlására.

Az elkövető egy hajléktalan volt. Az intézmény és az önkormányzat itt, a sétáló utcánál évek óta küzd azért, hogy a hajléktalanok a nem messze lévő, gyári hajléktalan szállóra menjenek éjszakázni, a kis- és nagydolgukat pedig ne az óvoda kerítésénél vagy annak udvarán végezzék el. Az ellenzéki pártok és média azonban nem az önkormányzat oldalán áll. Sőt, nem is olyan régen azért lobbiztak, hogy nem messze innen, a Táncsics Mihály utcában egy új hajléktalanszállót nyisson a főváros.

„Bár a tűzoltóknak sikerült gyorsan megfékezniük a tüzet, de az udvaron lévő játszóház és játéktároló, illetve az abban lévő összes eszköz a tűz martaléka lett. A kár megközelíti az egymillió forintot”- mondta el a Hírmondónak Hirholczné Faragó Tünde a Csepeli Csodakút Egyesített Óvodák intézményvezetője.

Kiemelte: A tűz után sokan ajánlották fel a segítségüket, jó látni az összefogás erejét. Szülői csoportok szerveződtek, a Csepel Hol-Mi is adomány gyűjtésbe kezdett, egykori óvodások szülei keresték meg az intézményt, ugyanakkor egy játék nagykereskedés és egy karitatív szervezet is támogatja az udvar helyreállítását. A csepeli önkormányzat is azonnal hozzájárult a rendbetétel költségeihez, elsőként a leégett játéktárolót fogják pótolni. „Fölvettük a kapcsolatot a biztosítóval, valamiféle kártérítést is remélünk. A gyújtogatást egyébként egy férfi követte el, akit a bűncselekmény után nem sokkal elfogtak a rendőrök” – fűzte hozzá Hirholczné Faragó Tünde.

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

Egy hozzászólás “Összefogás a tűzben megsemmisült játékok pótlására” bejegyzésre

  1. Feketelistas szerint:

    Kényes téma?
    Moderálunk?
    Trágárság nélkül?

Itt lehet hozzászólni !