Szalagavató körkép

Csepeli Hírmondó

Most van a szalagavatók időszaka, a járvány miatt azonban sok helyen elmaradnak az ünnepségek, vagy nem a megszokott formában tartják meg a rendezvényt.

A Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Technikumban előrelátóak voltak a pedagógusok és tavaly ősz elején megtartották a szalagavatót: „Iskolánkban az idei tanévben ugyan szerény, de ünnepélyes keretek között zajlott a végzős évfolyamok szalagtűzése. Szeptember 24-én az iskolaudvaron avattuk a 12. A, 12. B és 12. D osztály diákjait. Minden ugyanúgy zajlott annyi különbséggel, hogy nem hívhattunk vendégeket. Szépen feldíszítettük a sportpályát, műsorral is készültünk – mondta el a Csepeli Hírmondónak Csernevné Fekete Ágnes általános nevelési igazgatóhelyettes.

A Weiss Manfréd Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzőseinek elmaradt a szalagtűzés. „Elhalasztottuk a decemberre tervezett szalagavató ünnepséget, amelyet a Mansfeld Péter teremben szoktunk megtartani. Reméljük, hogy osztály keretein belül tavasszal megrendezhetjük az eseményt – mondta Herczeg Mária intézményvezető.

A Jedlik Ányos Gimnáziumban a járvány miatt szintén elmaradt a hagyományos szalagavató bál, de a szalagtűző ceremóniára az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartása mellett január 22-én sor került. Az ünnepséget online is figyelemmel kísérhették a diákok családtagjai, barátai. A szalagavató bált a tervek szerint, – ha az aktuális szabályok engedik – az írásbeli érettségi vizsgák után rendezik meg.

Forrás: Csepeli Hírmondó

Itt lehet hozzászólni !