Hogy tölti a karácsonyt? – Ábel Attila

Csepeli Hírmondó

A Csepeli Hírmondó karácsonyi összeállításában megkérdeztek néhány ismert csepeli személyiséget, hogyan töltik az ünnepeket. Sorozatuk most következő részében Ábel Attila alpolgármester mesélt.

„A karácsony nálunk a szeretet és a találkozások ünnepe. A feleségemmel mindketten sokat dolgozunk, így ez a rövid szünet az, amikor nem rohangálunk egyik helyről a másikra. Van idő a szülőkre, testvérekre, gyerekekre.

Persze ezt könnyű leírni, sokkal nehezebb betartani. De arra törekszünk, hogy az együtt töltött időből legyen ilyenkor a legtöbb. Együtt eszünk, beszélgetünk, örülünk egymásnak. Mi túl vagyunk a koronavíruson, de továbbra is betartunk minden szabályt. Abban bízom, hogy ha nem is lesz olyan ez a karácsony, mint máskor, azért egy pici megmarad az igazi ünnepből, a találkozások és a szeretet öröméből.

Az otthoni, szűk családi karácsonyunk egyszerűbb. Kevés a külsőség, nem a főzésen és a készülődésen van a hangsúly. Most rendelni fogjuk az ünnepi vacsorát. Így takarítunk meg időt, és segítünk másoknak. Mi a kislányommal közösen állítjuk és díszítjük fel a fenyőfát. Emlékszem, hogy milyen öröm volt ez nekem kiskoromban, és ugyanezt látom a csillogó szemecskéin a lányomnál. Már most beszél róla, alig várja. Aztán szépen felöltözünk, együtt énekelünk, eszünk, ünneplünk. Az ajándékozás csak a kislányom miatt fontos, számunkra az együttlét öröme mindennél többet jelent.”

Forrás: Csepeli Hírmondó

Itt lehet hozzászólni !