Tüntetnek a postások a kirúgott sztrájkolók miatt

Tények, Munkáspárt, Csepel.info

Tüntetnek szerdán postások a Posta székháza előtt. A szakszervezet szervezi, amiért a Posta kirúgta azt a 29 embert, akik a decemberi sztrájkot szervezték.

A decemberi sztrájkban csak kevesen vettek részt, és a bíróság elsőfokú ítélete szerint jogellenes volt. Két veszprémi postást is kirúgtak, értük a körzetük lakói aláírásokat is gyűjtöttek.

A tüntetés szervezője a Kézbesítők Szakszervezete, mely a dolgozók megfélemlítése és a szakszervezeti munka ellehetetlenítése miatt kíván tiltakozni.

A Munkáspárt kiáll a tiltakozók mellett

A ma 15 órakor kezdődő tüntetés előtt a Munkáspárt közleményben biztosította támogatásáról a demonstrálókat, amit az alábbiakban olvashatnak.

Védjük meg a postai kézbesítőket!

A Magyar Kommunista Munkáspárt Elnöksége elítéli a Magyar Posta döntését arról, hogy a decemberi sztrájkban való részvételért 29 postai kézbesítőt azonnali hatállyal elbocsátott.

A Magyar Posta vezetői – ahelyett, hogy tisztességes bért fizetnének a postásoknak és vállalati ingatlanok eladásából származó milliókból részesedét adnának a dolgozóknak is – megfélemlítik a postai dolgozókat. Arra törekednek, hogy lefejezzék a Kézbesítők Szakszervezetét, amely a legkövetkezetesebben áll ki a postai dolgozók érdekeiért, és ezzel együtt ellehetetlenítsék a szakszervezetek harcát a postai intézményekben.

A Munkáspárt üdvözli, hogy a Liga Szakszervezetek támogatásukról biztosították a kézbesítőket. A Munkáspárt hasonló szolidaritásra hívja fel a többi szakszervezetet is, valamennyi szervezett dolgozót. Ha ma eltűrjük a kézbesítők, a BKV buszvezetők megfélemlítését, holnap megfélemlítenek minden dolgozó embert. Védjük meg a kézbesítőket!

A Munkáspárt nem hallgathat arról, hogy a Kézbesítők Szakszervezetének utcára tett vezetői között van Gilicze Attila is, aki egyben a Munkáspárt Elnökségének tagja. Az eset példátlan, soha korábban nem történt ilyen megtorló intézkedés egy munkáspárti politikus ellen.

Budapest, 2010. január 7.

Magyar Kommunista Munkáspárt

4 hozzászólás “Tüntetnek a postások a kirúgott sztrájkolók miatt” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    A kajmánok azt hiszik mindent megtehetnek. Hát nem, nélkülük az ország kifejezetten jobban lesz, míg a postások nélkül meg rosszabb!

  2. Tóth Mária szerint:

    egyetértek! hajrá Magyarok !

  3. molly szerint:

    http://munkaspart.hu/archivum/szolidpostasjan13.htm – beszámoló és Thürmer Gyula beszéde

  4. alterego szerint:

    Már most is tudjuk, milyen postások nélkül, a legtöbbet még az sem érdekli, hogy kivigye a levelet ennyiért. Kivágja inkább a szemétbe, én meg fizetem a három havi elmaradt számlatartozást, meg levelezek a szolgáltatóval. Esetleg érdekeltté kéne tenni őket, vagy megszüntetni mindenhol a postai csekk és számlaküldést.

Itt lehet hozzászólni !