Szűrőbusz: mennyien veszik igénybe?

Csepeli Hírmondó

A képen a következők lehetnek: égbolt és túra/szabadtéri, , szöveg, amely így szól: „CREDO PKS-060”
A csepeli szűrőbusz két hete állt munkába a piac parkolójában. Átlagosan naponta száz felett van a szűrésre érkezők száma, ez vasárnap általában kevesebb. A kezdeti időszakban volt olyan nap, amikor több mint 230-an kértek gyorstesztet.

E magas szám elsősorban az elmaradt mintavételekkel magyarázható, a mentők nem győzték a munkát, óriási lemaradásban voltak – mondta Dr. Dobák András, a TIESZ vezetője. A mentősök egy betegnél átlagosan fél órát tartózkodnak, hisz a gyorsteszt 20 percet vesz igénybe. Nyolc órás műszakban 16 beteghez jut el egy mentőautó, két műszak esetén pedig 32-höz. A szűrőállomáson pedig 7 óra alatt le tudtak szűrni 234 embert.

A szűrőbusz nagymértékben tehermentesíti a mentősök munkáját, és addig marad, amíg szükség van rá. Általánosságban elmondható, hogy a gyorsteszttel leszűrtek egyharmada volt pozitív.

Forrás: Csepeli Hírmondó

5 hozzászólás “Szűrőbusz: mennyien veszik igénybe?” bejegyzésre

  1. csepeli szerint:

    Nagy ötlet volt a piac mellé a parkóloba telepíteni, Nélküle is tömve vannak a parkolók nem tudnak megállni a vásárlok. Ott van az üres “szurkolói aréna” végre valamire jó lett volna, Vagy a birkozó akademia, reszimalac szerint úgyis a Csepeliekké 🙂

  2. admin szerint:

    Nagyjából ötvenszer írták eddig le, hogy miért ott van a szűrés, ahol – ha kell – azonnal van orvos, mentős, és ahol az internet is van. Máshol nehezebb lenne ezt a szűrőállomást üzemeltetni, a szurkolói arénában meg egyáltalán nem, mivel be sem lehet oda hajtani.

  3. vazulnéniszerint szerint:

    Sajnos ötvenegyedszer is le szükséges írni 🙁

  4. vazulnéniszerint szerint:

    A csepeliek miatt természetesen

  5. csepeli szerint:

    Nagyjábol ötvenszer leírhatom én is hülyeséget tetszik beszélni.

    2020 -ban Intertent bárhol van a városban, nagy ész kell ahhoz hogy valaki ilyet írjon.

    Orvos meg ott sincs ahol házhoz jön a szűrés.

Itt lehet hozzászólni !