Indul a fényvillamos

Mr. Gabee, Csepel.info


A nosztalgia villamosozás Facebook oldala Nagy örömmel jelenti be, hogy a mai nappal elindul a hagyományos Fényvillamos szezon!

2009 óta Budapest elválaszthatatlan része a fényvillamos. Először csak a 2-es vonalán közlekedett, majd – tekintettel a nagy érdeklődésre – 2010 óta már a budai oldalon, az elmúlt években pedig egyre több budapesti kerületben is feltűnik a káprázatos UV nosztalgiavillamos, amelyet közel negyvenezer LED borít fényárba, utasterében pedig hópelyhes ünnepi díszítés fogadja a belépőt.

Az adventi időszakban és a karácsonyi ünnepek alatt meghitt, különleges hangulatot teremt, amerre elrobog a “Csillamos”. A járványügyi helyzetben sokáig bizonytalan volt az indulás, de szerencsére az engedélyek megérkeztek, az akadályok elhárultak. Sőt, soha ennyi csillogó élmény nem várja majd a Budapestieket az utcán, de erről majd később!

A hagyományos UV fényvillamos 2020. november 26. – 2021. január 6. között közlekedik:
– HÉTFŐN és SZERDÁN a 2-es villamos vonalán;
– KEDDEN a 49-es vonalán;
– CSÜTÖRTÖKÖN a 19-esen;
– PÉNTEKEN a 47-es vonalán;
– SZOMBATON és VASÁRNAP pedig kirándulni indul más vonalakra az alábbiak szerint:
-> november 28. szombaton 42-es vonalán;
-> november 29. vasárnap 56A;
-> december 5. szombaton 59-es vonalán;
-> december 6. vasárnap 69-esen;
-> december 12. szombat 62A;
-> december 13. vasárnap 50-es vonalán;
-> december 19. szombat 42-es;
-> december 20. vasárnap 56A vonalán;
-> december 26. szombaton az 59-esen;
-> december 27. vasárnap a 69-es vonalán;
-> január 2. szombaton az 50-es;
-> január 3. vasárnap 56Avonalán;

(A villamos nem közlekedik december 24-én Szenteste és december 31-én Szilveszter este. )
A megnyitó ünnepség ma, november 26-án délután lesz, amit a BKV oldalán online lehet követni, csütörtök kora este pedig a 2-es villamos vonalán fog közlekedni a villamos.

Fontos! Az elrendelt korlátozásokkal összhangban a villamosok idén korábban, kb. 15 órától állnak forgalomba és 19 -19:30 között indulnak el a végállomásról az utolsó menetrendszerinti indulásukra. 20 óra után a fényvillamos kocsiszínbe megy, innen utasokat nem szállíthat! Kérjük, mindenki úgy tervezze meg utazását, hogy a kijárási tilalom idejére haza tudjon érni. A villamoson kötelező a maszk használata és javasoljuk a zsúfoltság elkerülése érdekében, hogy a korábbi indulási időpontokat is vegyék igénybe.

A BKK és a BKV még további fényes meglepetésekkel készül ebben a szezonban, amelyről hamarosan hírt adunk!

Itt lehet hozzászólni !