Ízig-vérig művész volt

Csepeli Hírmondó

58 éves korában elhunyt Kormosné Boross Teréz Ilona fuvolaművész, tanár, költő, a Fasang Árpád Zeneiskola pedagógusa. A tizenegy gyermekes édesanya november 13-án hajnalban távozott az élők sorából.

Hirtelen halála megrendítette családtagjait, rokonait, kollégáit, tanítványait, barátait, ismerőseit. Kedves mosolya, finom lelke, segítőkészsége, szeretetreméltósága felfoghatatlan veszteség a gyászolóknak.

A zeneiskolában fuvolát és furulyát oktatott, legutoljára november 4-én tanított. Tizenegy tanítványát olyan szeretettel, törődéssel gardírozta, mintha saját gyermekei lettek volna. A hangszereken keresztül is átadta nekik a zene szeretetnyelvét, örömét. Gyermekei közül néhányan a zeneiskolában tanultak, Balázs fia gitárművész lett.

Rendkívül színes egyéniséget tisztelhettek benne ismerői. Táncolt, verset írt, hangszeren játszott, kórusban és szólóban is énekelt. 2008 óta publikált verseket irodalmi folyóiratokban. Számos kötete látott napvilágot, írásaiért díjazásban is részesült. Fontos volt számára az egészséges életmód, a mozgás öröme. Ennek szinte minden formáját propagálta, szerette az úszást és a futást.

Egészen fiatalon, húszévesen lett tagja a csepeli Jézus Szíve Plébániának, ahová egész családjával kötődött. Római katolikus hívőként aktívan tevékenykedett az egyházközségben, eleinte még hittant is tanított. Nevéhez kapcsolódik a gitáros énekkar elindítása. Zenészként sokféle módon vállalt szolgálatot, fuvolázott, zongorázott. Egy ideig még kántori szolgálatot is ellátott. Több egyházközségi tag esküvőjén énekelt.

Nyugodjék békében!

Forrás: Csepeli Hírmondó

Itt lehet hozzászólni !