Gy. Németh Erzsébet: a főváros nem segít Csepelnek

csepel.hu

Hiába része Budapestnek Csepel, a fővárosi vezetést ez kevéssé érdekli. A pártpolitikai szempontok fontosak, ezért a Csepelen élők nem számíthatnak semmilyen támogatásra – mondta el egy lakossági fórumon Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes.

Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja a Csepeli Csütörtök elnevezésű rendezvénynek volt a vendége a Munkásotthonban. A DK fórumán kiderült: az ellenzéki vezetésű főváros azért nem támogatja kerületünket, mert nem ettől reméli a politikai hasznot a 2022-es országgyűlési választásokon. A fórumon fel sem merült, hogy a csepeliek ugyanolyan adófizetők, mint bárki más.Gy. Németh Erzsébet szerint az ellenzéki önkormányzatok jól teljesítenek az országgyűlési kampánynak alárendelt politikában. „Akad néhány negatív példa, mint Göd, és sajnos árulók is vannak, mint Csepelen, de összességében véve nem számítottam arra, hogy ilyen jól vizsgázik majd az ellenzéki összefogás” – jegyezte meg. Hozzátette: „tányércsörgés még a legjobb házasságban is előfordul”, de óva intette az ellenzéket attól, hogy a konfliktusaikat a nyilvánosság elé tárják.

A főpolgármester-helyettes elmondása szerint a pártelnökök heti rendszerességgel egyeztetnek a közös programról. „A 2019-es önkormányzati választások igazolták, hogy minden ellenzéki pártnak együtt kell működnie. Aki erre nem képes, annak nincs helye a politikában. Minden választókörzetben egy közös jelöltre, egy közös listára és közös miniszterelnök- jelöltre van szükség” – fogalmazott. Erre pedig – szerinte – Dobrev Klára a legalkalmasabb. Hozzátette, azért indított a jobboldal karaktergyilkosságot Gyurcsány felesége ellen, mert tisztában vannak vele, hogy le tudja győzni Orbán Viktort.

„Nektek van a legnehezebb helyzetetek, mert Csepelen nincs se pénz, se paripa, se fegyver, viszont a Fővárosi Önkormányzat anyagi helyzete nem engedi meg, hogy segítsünk nektek. Már nem az a helyzet, mint 2010 előtt, amikor fejlesztési pénzeket tudtunk adni a Munkásotthonnak” – fogalmazott. Majd az éppen koronavírusos Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét „primitívnek” nevezte, aki szerinte azért nem méltó a kerület vezetéséhez, mert „az ellenzéket sárba tiporva és megalázva politizál.” A fórumon felszólalt Erdősi Éva is, a csepeli ellenzék polgármesterjelöltje. Erdősi szerint Csepelnek azért sincs szüksége fővárosi támogatásra, mert amíg „más önkormányzatoknak a seggük is kilóg a gatyából,” addig Csepel jó pénzügyi helyzetben van. Gy. Németh Erzsébet egyetértve Erdősivel arról beszélt, hogy a 2022-es választásokat Csepelen nem egy „indifferens, kis összegű fővárosi támogatás fogja eldönteni, hanem az, hogy „mennyire van elegük a Fideszből az embereknek.”

Lass Gábor

csepel.hu

2 hozzászólás “Gy. Németh Erzsébet: a főváros nem segít Csepelnek” bejegyzésre

  1. Gary Ridgway szerint:

    Akit kifosztotok, a semmijéből még adjon is vissza? Beszarás. 😁👏👍

  2. […] is megtagadták idén a csepeliektől. Erről Gy Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes is részletesen beszélt Csepelen. Az alábbiakban a Portfolio cikke […]

Itt lehet hozzászólni !