Ingyenes és önkéntes lesz a koronavírus elleni oltás

ATV, Infostart, Csepel.info

Müller Cecília az Operatív Törzs tájékoztatóján elmondta, hogy fontos a jó minőségű, biztonságos vakcinához hozzáférni első körben. Szlávik János járványtudós a gyorstesztek Szlovákiában történt, szűrésre való használatát nem tartja jó gyakorlatnak – miközben ugyanilyen, megbízhatatlan gyorstesztet akar most szűrésre használni Karácsony Gergely is.

Az Operatív törzs tájékoztatóján az országos tiszti főorvos elárulta, hogy a kormány számos helyen kutatja és tudomása van arról, hogy a vakcina-fejlesztők világszerte hogyan állnak. Ennek a beadatása önkéntes és térítésmentes lesz, az Operatív törzs dolgozik az elosztási mechanizmuson – árulta el Müller.

Első körben az egészségügyi dolgozókat, valamint a krónikus betegeket, időseket, kritikus infrastruktúrában dolgozókat akarják sorban oltani.

Forrás: ATV

Szlávik János: már az ajtóban várakozik a vakcina

Az infektológus főorvos látja, hány országban zajlik a gyártás, és a fél világ csak arra vár, hogy egyik-másik oltásról kiderüljön, hogy megfelelő.

Interjút adott a Forbesnak Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, amelyben azt állítja, már az “ajtóban” van a koronavírus elleni védőoltás, sőt komoly sikertörténet is lesz.

“Indiában, Brazíliában és több európai országban is gyártják már a kísérleti vakcinákat, és amikor kijön a vizsgálatok eredménye, hogy márpedig ez jó, ott lesz milliószám a vakcina” – mondta.

Először szerinte a krónikus betegek, az egészségügyi dolgozók és azok kapják, akik az ország működtetéséért felelnek.

A járványtudós azonban az általános szlovákiai tesztelésről nincs jó véleménnyel, mégpedig azért, mert az antigén gyorsteszt túl szűk időszakot “lát”, ezek használata kifejezetten a mentőkocsikban megfelelő, ahol az egységek a beteg emberekhez vonulnak ki és kórházba szállítás közben kiderül, a páciens koronavírus-fertőzött-e.

Szlávik János úgy látja, járványhelyzetben csak vaskézzel lehet irányírtani, de megérti, hogy például nincs iskolazár, hiszen a szülők számos esetben nem tudják megoldani a gyermekek felügyeletét.

Forrás: Infostart

Orbán: Belátható távolságban van a vakcina

„Elkészült az átoltási terv első tervezete” – mondta a miniszterelnök a közösségi oldalán közzétett videójában.

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön összehívta az Egészségügyi Tudományos Tanács elnökségét Orbán Viktor, aki megbeszélés előtt vett fel videót, amit most közzé is tett közösségi oldalán.

„A helyzet egész Európában rosszabbodik, de annyival könnyebb, hogy a végső megoldás, a vakcina belátható távolságban van” – mondta a miniszterelnök, aki hozzátette: a karanténban lévő Szijjártó Péter is folyamatosan tárgyal a beszerzési lehetőségekről.

A megbeszélés második témája az volt, hogy elkészült a nemzeti átoltási terv első tervezete.

Forrás: Mandiner

6 hozzászólás “Ingyenes és önkéntes lesz a koronavírus elleni oltás” bejegyzésre

  1. 1csepeli szerint:

    Influenzára sincs elég vakcina, és még merjük remélni, hogy covid-19-re lesz elég? (ha 1x kapható lesz)

  2. Varga Istvánné szerint:

    Mikor fogják megkapni az influenza elleni védőoltást az idős, krónikus betegségekben szenvedő betegek?! Azok kapták meg, akik közel voltak a “tűzhöz”! Hiába jelentkeztek elsőként az igazán rászorulók! Nem vették figyelembe a sürgösségi sorrendet!!! Most is csak a koronovírus elleni védőoltásról beszélnek!!!

  3. kormánypárti szerint:

    Bármikor megkaphatják 8500 forintért.
    https://oltokozpont.hu/hu/static/arlista

  4. Varga Istvánné szerint:

    Ön mennyit fizetett???

  5. kormánypárti szerint:

    12800 forintot, de ez nem ugyanaz a fajta, mint amivel a körzeti dokik oltanak. A megnövekedett igény miatt folyamatosan kúsznak felfelé az árak. Azt javaslom, hogy akinek az oltás tényleg fontos, az menjen utána és nyúljon bele a zsebébe. Ha nincs pénze, kérjen kölcsön valakitől. Ennyire egyszerű a történet. Ráadásul a magánrendelőkben nem az utcán kell várakozni.

  6. Horváth János szerint:

    Kedden hívtam fel a körzetit, szerda reggel mehettem oltásra, teljesen ingyenes.

Itt lehet hozzászólni !