Botrány: üres lakást védett “A Város Mindenkié” a kilakoltatástól

Csepel.info

A bérlők elköltöztek, a cirkusz nem állt le: A Város Mindenkié csoport aktivistái tiltakoznak egy üres lakás “kilakoltatása” ellen Csepelen (forrás: AVM Facebook)

Már elköltöztek a bérlők abból a lakásból, amelyet kedden élőlánccal védett “A Város Mindenkié” nevű szervezet és Szabó Szabolcs ellenzéki politikus – értesült a Csepel.info. Az élőlánc politikai akció volt, a médiahakniról beszámoló, magukat függetlennek beállító lapok pedig vagy nem keresték meg a csepeli önkormányzat vagyonkezelő cégét – és ezzel az újságírás alapszabályait szegték meg -, vagy nem írták le a vagyonkezelő válaszait a kérdéseikre, ami az előbbinél is etikátlanabb.

Akkor ugyanis, ha tájékozódnak az “újságírók”, kiderült volna, hogy “A Város Mindenkié” (AVM) csoport vádaskodásai egytől egyig alaptalanok, a lakás pedig üres, amit élőlánccal védenek “a kilakoltatás elől”. A bérlők csak néhány holmit, működésképtelen műszaki eszközöket hagytak maguk után.

“Dolgozni ment” – válaszolta Szabó Szabolcs ellenzéki képviselő és az AVM aktivistája akkor, amikor a balliberális sajtó munkatársai keresték a kilakoltatásra váró férfit és édesanyját. 

Az “újságírók” azért keresték  a “hajléktalanná váló bérlőket”, hogy hatásosabb fotók és videók készüljenek a médiahakniról. Őket azonban nem tudták megszólítani. Amikor ugyanis a tiltakozás folyt, ők már ott sem voltak, elköltöztek.

A lakás üres volt, amikor a végrehajtó és a vagyonkezelő munkatársai bejutottak, és ezzel lezárták egy hét éve tartó bérletidíj-tartozás ügyét.

A Csepel.info a balliberális sajtótól eltérően megkereste a csepeli önkormányzat vagyonkezelő cégét. Tőlük tudtuk meg: a bérlőknek 2014-ben a tartozásaik miatt szűnt meg a bérleti szerződésük. Azóta – hat éve – jogcím nélküli lakáshasználók voltak, mivel nem voltak hajlandóak elhagyni az ingatlant – vagy legalább kifizetni a tartozásukat. Úgy tudjuk, hogy több mint kétszáz alkalommal vette fel velük az önkormányzat a kapcsolatot, hogy segítsen nekik, illetve rendezze a jogcím nélküli állapotot az ingatlan elhagyásával vagy az adósság rendezésével.

Vagyis hét éve vannak problémák velük a bérleti díj kifizetésével kapcsolatban, hat éve el kellett volna költözniük, a gonosznak és lelketlennek beállított önkormányzat pedig minden lehetséges módon megpróbált segíteni rajtuk.

A bérlők mindenkinek azt állították, hogy csak ideiglenes pénzügyi problémáik vannak, a tartozást pedig ki akarják fizetni. Emiatt

a bérleti szerződés be nem tartása ellenére háromszor kötött velük a vagyonkezelő cég a lehető legkedvezőbb feltételekkel adósságkezelési megállapodást. Ám a bérlők mindhárom megállapodást megszegték, adósságaikat továbbra sem rendezték.

Így aztán nyilvánvalóan alaptalan az AVM vádaskodása, hogy csak ideiglenes pénzügyi zavarban voltak a bérlők, és az sem igaz, hogy a koronavírusos járványhelyzettel él vissza az önkormányzat. Az elmúlt hét évből ugyanis hat és fél évben nem volt járvány. Mint megtudtuk, az sem volt igaz, hogy a kilakoltatással a lakók utcára kerültek: az önkormányzatnak ugyanis írásban tettek arról nyilatkozatot, hogy van hová költözniük, amit meg is tettek a kilakoltatás időpontjára.

Ezek az újságok szegték meg az újságírás alapszabályait

Az újságírás szabályai szerint meg kell hallgatni a másik felet, de legalább lehetőséget kell nyújtani arra, hogy a másik fél is elmondja a véleményét, álláspontját. Akkor járnak el etikusan, amennyiben a másik fél véleményét – ha nem is szó szerint, de – annak megfelelően tolmácsolják, ahogy elmondta.

Ezt az alapszabályt azonban a kilakoltatásról beszámoló összes médium megszegte. Mindössze az AVM vádjait szajkózták, és még az egykori bérlőkkel sem beszéltek.

Ők azok:

  • HVG
  • Mérce
  • 24.hu
  • Klub Rádió
  • Népszava
  • Blikk
  • Nyugati Fény
  • NLC
  • Ittlakunk.hu
  • Magyar Narancs

A Mérce nevű balliberális lap úgy szegte meg az újságírás alapszabályait, hogy ők (legalább) megkeresték a csepeli önkormányzat vagyonkezelő cégét, ám nem közölték a válaszukat.

Az ígéret szép szó – de nem tartották be

Csak megígérték, hogy közlik. Mindenki eldöntheti, hogy ez mennyire etikus.

Csepel.info

35 hozzászólás “Botrány: üres lakást védett “A Város Mindenkié” a kilakoltatástól” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    És a jól működő magyar rendőrség ehhez adott díszkiséretet?

  2. Tonyó szerint:

    Az AVM egy Soros-szervezet. Az sem igaz, amit kérdeznek. A felsorolt lapok többsége is Soros pénzéből működik.

  3. concept szerint:

    Az sem igaz hogy az elmúlt 1 év alatt nem keletkezett újabb tartozásuk,fizették a lakbért+a tartozásuk felét is törlesztették már?

  4. kismiska szerint:

    Érdekes hogy a pont a csepel.info emlegeti az az újságírás szabályainak megsértését-főleg azt hogy meg kellene kérdezni a másik felet is…
    Ezen az oldalon hányszor történik meg hogy teljesül ez a feltétel?

  5. undoritoak-vagytok szerint:

    Kedves retardált csepel non-info,

    Mi lenne, ha a saját szarotok helyett az ott lakókat kérdeznétek meg? Azokat, akiket magassan leszar a polgármester is és a jégpályánál is szépen minden csalásra készen volt.

    ha mar vádaskodások egy cikkel szemben, akkor linkeljétek is:
    https://avarosmindenkie.blog.hu/2020/11/03/rendori_segitseggel_tett_utcara_egy_kozalkalmazott_ferfit_es_beteg_edesanyjat_csepel_onkormanyzata

  6. Nagyapó szerint:

    undoritoak-vagytok!
    1. Foglalkozzon a helyesírással!😀
    2. Kit kell megkérdezni, az üres lakást?😀😀
    3. Nézzen a tükörbe, mert a szar saját fején van. Olvassa el a cikket mielőtt ír és vádaskodik!😀😀😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. kormánypárti szerint:

    Úgy látom, hogy az AVM csoportnak csupa fiatal tagja, aktivistája van. Ráadásul nem is csúnyák a hölgyek… Szóval a magyar fiatalokra mennyire jellemző, hogy mindenféle érdek nélkül kiállnak másokért, segítenek másoknak vagy akármilyen társadalmi ügyért tesznek? Miközben a mai fiatalokat leginkább a karrier, az anyagi javak, a fogyasztás foglalkoztatja, általában még a szüleiket, nagyszüleiket is lesz@rják.

  8. Horváth János szerint:

    Ezek szerint csak fideszes fiatalokkal találkoztál.

  9. tartarossz blog szerint:

    Mindenfajta mocskolódó kommunistázást visszautasítok, a szocializmus alatt a lahatás alkotmányos jogod volt, tehát alapjog – nem voltak kilakoltatások (elhelyezés nélküli), Kádár János regnálása alatt számos nagylakótelepet építettek a 70-es években. Magam is 5 éves korom óta lakótelepi vagyok. Kádár János Magyarország legnagyobb belakoltatója volt, míg Orbán Viktor minden magyar idők legnagyobb kilakoltatója, talán még a Horthy-korszak legsötétebb kilakoltatásait is felülmúlja ez a büdöskulák maffia tempo, ahol azért volt olyan, hogy Wekerlén meg máshonnan egy nap alatt 600 munkáscsaládott dobott ki az utcára a lovastengerész. a kommnustázó pofádat állítsd alapállásra te suttyó görény

  10. tartarossz blog szerint:

    A fideszt ezt a sok rohadt sötét antiszociális büdös kispolgárpatkány söpredék tartja hatalomban, állandó fröcsögő patkány gyűlöletben élnek ezek a szegények irányában, a honunkat sújtó súlyos kispolgári gyűlölet-ressentiment mindazt gyűlöli ami magasabb eszmeiséget képvisel nála és a tőle szegényebbeket is gyűlöli – ebből a gyűlöletből táplálkozik a felcsúti büdöspatkány féreg-kapitalizmusa

  11. tartarossz blog szerint:

    Most pedig ha valamelyik szarzsák visszaugat felhatalmazva magatat, a hamis szolzsenyicin táblát Csepel közepén büzölgő gyűlölet-fekáliát puszta kézzel fogom ripityára törni!

  12. tartarossz blog szerint:

    a kurva anyját tossza szájba az összes aki kommunistázik, rohadt öngyülőlő túlkompenzált posztkommunista pártkönyvégető köpönyegforgató szar politikai valagnyaló nersevik büdös szargalacsin banda

  13. Hozzászóló szerint:

    A kommunistáknál lelkesebb kilakoltatók nem voltak, ezt több hullámban is remekül bizonyították. A legjelentősebb az 1951-es, ahol nagyszámban a középosztályt és a volt arisztokráciát, valamint számos zsidó családot telepítettek ki saját tulajdonú házaikból és lakásaikból.

  14. tartarossz blog szerint:

    Fogalmazzunk úgy, hogy Re-szocializálták a magyar szarisztokráciát, ez nem baj -a világ 99%-a proli a középosztály feleslegessé vált és válik a történelem során, csak egy szar antiszociális rendszer erőszakos és gyűlölködő fenntartója, ahogy most is stüó belőled is ez a polgári és kispolgári kulák antiszcoiális csökevénység, útjában fog állni az emberi haladásnak, amíg végleg nem kaszttalanítjuk a társadalmat.

  15. tartarossz blog szerint:

    csak ez az újpalotai lakótelep te elmebeteg szar 70.000-es, Kádár jános összkomfortos lakásokba lekoltatta a szegényrétegeket, de a Tanácsköztársaság is csak Budapesten 100. ezer lakásszegényt lakoltatott be kit érdekel a Rákosi rendszer miatt sipákoló sápatag fasiszta szarok gyűlölködése.

  16. tartarossz blog szerint:

    szóltam hogy ne uggasson bele senki a Szolszsenyicin tábla szét lesz verve és te magadat okolhatod érte én névvel vállalom a tetteimet, megykek i csepelre és szétzúzoma tőkés diktatúra hazug mocskát

  17. tartarossz blog szerint:

    büdös kulák patkány gecik

  18. tartarossz blog szerint:

    Az összes múltra visszamutogató szarházi legitimáltatni akarja a partkány féreg orbán tömeges kilakolktatásait, szájába szarok az összes fidesz csürhe patkánynak elegem van a büdös patkány féreg fajtátokból szarházi gecik

  19. Stalker szerint:

    Egyébként ki ez a mocskos geci, és ki fizeti, aki a kilakoltatást akarja ezzel a burzsujfosadék alantas szöveggel áttematizálni – teljesen lényegtelen, hogy üres volt a lakás, amikor elment dolgozni a kilakoltatott és mire hazament nem volt hol laknia és ha jól sejtem, most dolgoznia sem kell már hiszen munkaalapú társadalomban élünk a tümmetdt fejű geci maffiozó szerint

  20. Anyátok retkes picshája szerint:

    Egyébként mi ez a beteg elitizmus, hogy ez az ember akit kilakoltattak a Budapest főváros levéltárában nem kapott levéltári kezelőként annyi közalaklamazotti fizetést, hogy annyi tartalékja legyen, ne kellejen utcán élnia 20 év munkaviszony után – ilye beteg geci rendszert! A levéltári takarító és a portás miért nem keres legalább annyit mint a levéltári középvezető, aki büfészakon elvégzett egy történelem szakot???????????????????????????????????????????????????????????? Minden ember számít és minden ember egyenlő fizetést kellene kapjon.

  21. Anyátok retkes picshája szerint:

    Mi ez az elmebeteg elitizmus, hogy ez az ember akit kilakoltattak a Budapest főváros levéltárában nem kapott levéltári kezelőként annyi közalaklamazotti fizetést, hogy annyi tartalékja legyen, ne kellejen utcán élni 20 év munkaviszony után – ilye beteg geci rendszert! A levéltári takarító és a portás miért nem keres legalább annyit mint a levéltári középvezető, aki büfészakon elvégzett egy történelem szakot???????????????????????????????????????????????????????????? Minden ember számít és minden ember egyenlő fizetést kellene kapjon. Az elitizmus büzlő burzsujszar a társdalomban

  22. Anyátok retkes picshája szerint:

    A rühes kurva anyját Orbánnak

  23. PáLoS TReND szerint:

    AZ AGYONGYÓGYSZEREZETT FELCSÚTI FÜHRER, MINT A LEGHÍRHEDTEBB E VILÁGI ZSARNOK DEVIZAKUPEC MEGINT A MAGYAROK BŐRÉRE JÁTSZIK!!!
    A MÉRTÉKLETES ÉS MEGFONTOLT KÁDÁR JÁNOS VEZETTE MAGYARORSZÁG ÁLLAMADÓSSÁGÁT A RÓZSADOMBI DIKTÁTUM ÓTA (1988); – CIONISTA ÜGYNÖK LÉVÉN!!!… MEGNÉGYSZEREZTE MÍG A MAGYAR FORINT ÉRTÉKÉT A FÉL-HÜLYE MATOLCSYVAL OLYANNYIRA KIVÉREZTETTE, HOGY A MAGYAR RABSZOLGÁK MÁR CSAK 1/10-ét KERESIK AZ EURÓPAI GYARMATTARTÓ ÁLLAMOK DOLGOZÓI BÉRÉNEK!!!…- MIKÖZBEN MINDEN TERMÉSZETI KINCSÜNK, INGÓ ÉS INGATLAN JAVAINK IDEGEN MEGSZÁLLÓK NEVÉRE LETT ÍRATVA!!!
    …AZ ALÁBBI LEVÉL TARTALMÁT PEDIG SOHA SE FELEDJÜK, MERT A TETTES ÉS A TETTESEK…- AKIK NYOMORBA DÖNTÖTTÉK ÉS GYARMATTÁ SILÁNYÍTOTTÁK ÉDES HAZÁNKAT!!!…- SOHA DE SOHA!!!…- NEM VOLTAK “ISMERETLENEK”!!!
    “A Svájci Jegybank figyelmeztető levele.
    Amint elkezdődött a CHF jelzálogkölcsönök terjesztése, egyből érkezett Svájcból figyelmeztetés. Maga a Svájci Jegybank hívta fel a Magyar állam figyelmét arra a tényre, hogy gond van a devizakölcsönökkel. Ennek okán, mint később azt a kúria is megállapította, illetve inkább burkoltan megfogalmazta, nem is kell valós deviza a deviza alapú kölcsönhöz.
    De ha ez így van, akkor csak a deviza árfolyamára történő fogadás definíciója a helytálló jogi értelmezés, amit Járai Zsigmond egy parlamenti jegyzőkönyvben le is nyilatkozott.”
    https://varosikurir.hu/a-fidesz-letett-a-nemzeti-onbecsules-megerositeserol/?fbclid=IwAR0hgPYXlyQ1MsAQCFPvkgAmw7xFKBz9CgmKSnafdQHdGKTpwpNvnL5lW3w
    https://www.youtube.com/watch?v=wBg72SM-vkw&feature=youtu.be
    https://www.youtube.com/watch?v=rHc751TJuQk&t=125s

    Szerrel és tettel: PáLoS TReND

  24. apostolos szerint:

    Úristen! Látszik, hogy bezárták a Lipótot.

  25. Occam borotvája szerint:

    Járainak, a forintrontó Matolcsynak – akit egy fideszes rendezvényen pont a wécében vertek a piszuároknál félholtra, hogy mit nézel ? 🙂 – miért nincs még összetörve a csontja, ha questorosok népe elkapná T.Csabát az nem élné túl!

  26. Occam borotvája szerint:

    Amúgy ez a lipótozó elvtárs, most szökött meg a kerületi pszichiátriáról – furcsa hogy ebben az országban olyannnyira közöny az úr, hogy egy végrehajtót sem beleztek még ki rendesen csontozó késsel.

  27. Occam borotvája szerint:

    Az orbáni csatornapatkány-rendszernek a büdösmoslék szemétségeit látva ez a világ nyolcadik csodája, a közöny, én azért annak jobban örülnék, ha kilakoltatás következménye néha egy-egy végrehajtó véres kibelezésével végződne, sokkal izgalmasabb világban élhetnénk és én határozottan élvezném a sajtó és a buzi magyar állam szörnyülködését ilyen ügyekben . zene volna füleimnek

  28. Occam borotvája szerint:

    Én titkon azért bízok benne, hogy lesznek ilyen hírek is, ez a politikai szargalacsin, mint a csepel.infos nulladék hulladék

  29. Occam borotvája szerint:

    unalmas hulladék ez az oldal

  30. Hozzászóló szerint:

    Nincs szükség cenzúrára. Láthatjuk kicsiben, milyen az, ha teret nyer a drogfogyasztó, demokrata bőrbe bújt komcsiivadék.

  31. Balos szerint:

    Meg vagyok döbbenve. A baloldaliság nem azt jelenti, hogy a munkavállaló hét évig nem kell, hogy bért kapjon. Így nyilván azt sem jelenti, hogy a bérleti díjat nem kell hét évig rendezni. A kommunistáktól a szocdemek mindig odébb álltak, mert idővel mindig vállalhatatlan kudarcba fullad minden, amit kommunista tempóval oldanak meg.

    Egy megoldás lett volna: szépen kifizetik a karvalykapitalista Soros pénzéből a tartozást. Többe került az élőlánc, mint amennyit fizetni kellett volna, és tele vannak Soros Gyuri bácsi pénzével, mégsem fizetnek belőle: ennek így mi értelme?

  32. ábelkedvenc szerint:

    Mi van Ábel? Kicsúszott a kezedből ez az okádék? Vagy felvállalod, mint csepeli pörköltzabáló véleményt?

  33. Horváth János szerint:

    Nem lennék meglepve, ha valamelyik fideszes állna a háttérben, egy kis provokáció mindig
    jól jön.

  34. kormánypárti szerint:

    Eközben a BME vendéghallgatói szétverték a koleszt, mert nem voltak hajlandók elhagyni az épületet, eleget téve a kiürítési felhívásnak. Ha ismét nem úgy történik valami, ahogy elvárják, mi lesz a következő lépésük? Felgyújtják vagy felrobbantják az épületet?! Azt hiszik, azért mert ők az igazhitűek, nekik mindent szabad!? Így radikalizálódnak szépen a betelepülő migráncsok és válnak terroristává, mivel képtelenek alkalmazkodni! Egy darab vadembert sem szabad beengedni az országba, akkor sem, ha tanulni jön. Szerintem ezek a retkesek hozták vissza megint a járványt is.

  35. 56 szar ellenforradalom szerint:

    Amióta ez a psoztkommunista kuláksöpredékszar vezeti az országot állandóak az ilyen jellegű hírek, antiszociális szociáldarwinista beteg burzsujszar bűzölgést érzek.

Itt lehet hozzászólni !