Autóőrszem – az új magyar applikáció

Autóőrszem, Mr. Gabee, Csepel.info

Riasztást küldhetnek egymásnak az autósok egy új magyar applikáció segítségével

Mindenkivel előfordult már, hogy égve hagyta a fényszórót, vagy az egyik ablak lehúzva maradt, vagy olyan helyen parkolt ahol akadályozta a forgalmat. Ilyenkor rendszerint másnap szembesülünk a valósággal, és jó esetben csak az akkumulátort kell feltölteni.

Az ingyenesen használható Autóőrszem applikáción keresztül a rendszámot beírva tudnak egymásnak üzenni az autósok. Már több mint 30.000 rendszámot regisztráltak, és a második frissítést követően már Viberen és Facebook Messengeren keresztül is küldhető riasztás.
Több mint két éve született meg a hiánypótló ötlet, hogy szükség van egy olyan mobiltelefonos alkalmazásra, ahol az autósok tudnak egymásnak üzenni. Természetesen nem vezetés közbeni üzengetésről van szó, hanem olyan hétköznapi dolgokról, hogy figyelmetlenségből rossz helyen parkoltunk vagy épp égve hagytuk a fényszórót.
Riasztás típusok

Egy kattintással lehet üzenni az autótulajdonosnak, ha bármilyen problémát észlelnek a gépjárművel kapcsolatosan. Például, ha rossz helyre parkolt, épp elvontatják, vagy ha bekapcsolt a riasztó. De ha a műszaki állapotában érzékelnek problémát, mint csöpögő olaj vagy lapos kerék is azonnal lehet jelezni a tulajdonosnak. Az Autóőrszem letölthető androidra és iOs-re egyaránt.
Autós közösségépítés

“Több mint egy éve adtuk ki az első verziót és a sok visszajelzésnek köszönhetően mára sikerült olyan funkciókkal bővíteni, ami lehetővé teszi, hogy bárki szívesen használja az applikációt. Nagyon egyszerű használni, be kell írni a rendszámot, akinek tulajdonosát riasztani szeretnénk és bejelölni, hogy miről szeretnénk értesíteni. A legújabb frissítés óta már lehetőség van szabadszavas üzenetküldésre is, amit a felhasználók kérései alapján építettünk be a rendszerbe.
Szeretnénk, ha nem mennének el az emberek az olyan problémák mellett, ami pár kattintással orvosolható, és másnak óriási segítség. Az applikációval a célunk az autós-kultúra fejlesztése, egy autós közösség elindítása, ahova bárki csatlakozhat, aki szeretne segíteni a másiknak.” (Molnár József, az Autóőrszem fejlesztője, alapítója)
Anonim rendszer

Az Autóőrszem attól lesz sikeres, hogy ha minél több rendszámot regisztrálnak, hiszen csak akkor kaphatja meg valaki a riasztást, ha regisztrálta saját rendszámát. Egy rendszámnak egy jogosultja lehet, de több személy is kaphat értesítést, ha a tulajdonos úgy határoz. A felhasználók a rendszámra tudnak küldeni üzenetet. A rendszer egyébként anonim, nem derül ki, hogy személy szerint kihez tartozik a gépkocsi vagy, hogy ki küldte az riasztást.

Fontos része volt a fejlesztésnek a visszaélések minimalizálása, ezért számos óvintézkedést tettek már az első pillanatban az Autóőrszem megálmodói. Például a riasztást kapó autótulajdonos értékelheti, hogy értékes volt-e az információ, így ha valaki hamis riasztásokkal próbálkozik inaktiválni tudják a fiókját.
Az autóval nem rendelkezők is segíthetnek

A legújabb frissítéssel, az autóval nem rendelkezők is tudnak segíteni, ugyanis Facebook Messenger vagy Viber segítségével is tudnak riasztást küldeni a nem regisztrált, de segíteni akaró járókelők. Elérhető már egy matrica is, amivel jelezni tudják az autósok, hogy használják az Autóőrszem applikációt. Ez megkönnyíti a riasztást küldők dolgát, hiszen azonnal látják, hogy meg fogja kapni az információt az autótulajdonos.
Az Autóőrszem fejlesztése természetesen itt nem áll meg, a felhasználói visszajelzések és kérések alapján további újítások várhatóak, mint a zónaterület alapján történő riasztás, de tervezik az aktív felhasználók jutalmazását is.
***
Bővebb információ: https://autoorszem.hu

Itt lehet hozzászólni !