BUD-BUD járat: 560 utas jelentkezett az első európai országnéző sétarepülésre

Aeropark, MR.Gabee, Csepel.info

Október 25-e. Reggel 9 óra. Látszólag egy teljesen hétköznapi járatot készítenek fel a földi kiszolgálók a ferihegyi betonon, de a valóság egyáltalán nem ez. Történelmi járatot teljesít a Smartwings légitársaság Boeing 737-800-asa, 189 utassal a fedélzetén. Ráadásul egymás után hármat. A HA-LKG lajstromjelű gép országnéző sétarepülésre indul. Ehhez hasonló kezdeményezésre Európában egészen eddig még nem volt példa.

“FLIGHT TO NOWHERE”
Az Aeropark és a Smartwings eredetileg egy ilyen különleges országnéző járatot tervezett, ám az első rekord idő alatt telt meg, kevesebb mint hét óra alatt minden ülésnek lett gazdája. Így aztán jött a második és a harmadik kör, amire szintén pár nap alatt elfogyott az összes jegy.

A járvány miatti korlátozások miatt ősszel ismét nehéz helyzetbe került a légiközlekedés, a tavalyi számokhoz viszonyítva a járatoknak mindössze egy töredéke közlekedik. Ez hívta életre a nagygépes belföldi sétarepülések ötletét. Pár héttel ezelőtt elsőként az ausztrál Qantas Dreamlinere emelkedett a magasba országnéző túrára. Arra a járatra mindössze pár perc alatt fogytak el a jegyek. Európában az első ilyen élményrepülős program az Aeropark, a Smartwings és a Budapest Airport összefogásával valósult meg. Utasaink mesélnek a fedélzeten szerzett élményeikről, mi pedig elmondjuk, milyen út vezetett az első történelmi járat felszállásáig.

Ezen a napon 560 utas vett részt a sétarepülésen, becsléseink szerint 250-en most először léptek utasszállító gép fedélzetére. Az ünnepről és a repülés élményéről szólt ez a nap Ferihegyen.

Filmezésben és fotózásban partnerünk a Skyart Media: https://www.skyart.hu/

A forgatásnál használt rögzítőeszközök egy részét a Myactioncam biztosította: https://myactioncam.hu/

Zene:
Nádas Zoltán – Top Guns

Music provided by RFM: https://youtu.be/j1vLw0xWxzY

Itt lehet hozzászólni !