Tisztelet a hősöknek- az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek

Csepel.hu

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulójára emlékeztek a Szent Imre téren a kerület elöljárói, a pártok és a civil szervezetek képviselői.

Az 56-os emlékműnél koszorút helyezett el a csepeli önkormányzat nevében Pákozdi József alpolgármester, valamint Szeles Gábor jegyző. Lerótta tiszteletét Benedek László, a székelyföldi Kápolnásfalu polgármestere. Koszorúzott Budapest Főváros Kormányhivatala, XXI. Kerületi Hivatala. A pártok részéről a Demokratikus Koalíció, a Fidesz-KDNP, az LMP, a Momentum Mozgalom és az MSZP képviselői, valamint Kovács Dávid Attila független képviselő és a Buckai Szövetség: Csepeliek a Csepeliekért Egyesülete. Koszorút helyezett el a Csepeli Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Csepeli Örmény Nemzetiségi Önkormányzat, a Dél-Pesti Tankerületi Központ, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat, valamint a kerületi szervezetek, egyesületek. A megemlékezésen sokan mécsest gyújtottak.

A Csepel Örökség díjak ünnepélyes átadása a járványhelyzet miatt elmaradt. A kitüntető címet azonban a hagyományoknak hűen idén is odaítélték. Ebben az évben Kaltenecker Antalné és Kaltenecker Antal, a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesületének alapítói, Kálmán György énekes, valamint Nógrádi László kerékpárkonstruktőr kapta az elismerést. A velük készült interjúkat a Csepeli Hírmondó legújabb számában, valamint közösségi oldalunkon is olvashatják.

Képek az eseményről itt.

Itt lehet hozzászólni !