Niedermüllernek és a baloldali vezetőknek is tudniuk kellett az áramlopásról

Híradó

Fotó és videó is előkerült arról a számítógép-halmazról, amellyel a gyanú szerint a Demokratikus Kolíció egyik kerületi képviselője bitcoin, vagyis virtuális valuta bányászatban vett részt a VII. kerületi polgármesteri hivatalban.

A rendőrség áramlopás miatt indított nyomozást, a képviselő kilépett a DK-ból. A politikai vita most már arról szól, hogy vajon Niedermüller Péter DK-s polgármester tudott-e arról, mi zajlik a hivatalban. És ha nem, miért nem? – hangzott el az M1 Híradójában.

Egy olyan felvételt tett közzé az Origo, amelyen egy a szokványos méretű asztali számítógépnél jóval nagyobb eszköz látható működés közben. A portál azt állítja, ez az a gép, amellyel a Gyurcsány-pártból azóta kilépett Borka-Szász Tamás ipari mennyiségű áramot lopott az erzsébetvárosi önkormányzat hálózatáról azért, hogy bitcoint bányásszon.

A botrány múlt pénteken robbant, amikor rendőrök lepték el a VII. kerületi polgármesteri hivatalt. A Nemezeti Nyomozó Iroda munkatársai több számítógépet is lefoglaltak. Az Országos Rendőr-főkapitányság az M1 kérdésére akkor azt közölte, ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

Beszédes viszont, hogy nem sokkal az ügy kirobbanása után,

a DK-s Borka-Szász Tamás lemondott képviselői mandátumáról és kilépett a Gyurcsány Ferenc vezette pártból is.

A kerület volt fideszes alpolgármestere, Bajkai István az M1-nek azt mondta: elképzelhetetlennek tartja, hogy senki nem vette észre ezt a gépet a hivatalban, hiszen amellett, hogy hangos, ontja magából a forróságot. A volt alpolgármester szerint Niedermüller Péter polgármesternek és a baloldali vezetőknek is tudniuk kellett a DK-s képviselő áramlopásáról.

Forrás: Origo

8 hozzászólás “Niedermüllernek és a baloldali vezetőknek is tudniuk kellett az áramlopásról” bejegyzésre

  1. kormánypárti szerint:

    Valószínűleg a DK pártközpontja is ilyen gépek miatt égett le. A tűzeset után gyurcsányi nekiállt koldulni, miközben neki milliárdjai vannak! Minden bizonnyal gyurcsányi adott utasítást az áramlopásra. És ez csak a jéghegy csúcsa, amit csak tudnak ellopnak ezek a sorosista férgek!

  2. kormánypárti szerint:

    Hornnak volt bányászengedélye? 😀

  3. Attila szerint:

    Rogánnak külön transzformátorállomás kell a villájához, ennek nem volt rá pénze.

  4. Nagyapó szerint:

    Attila! A többi minisztert miért nem sorolja?
    Ja, működik a hazugsággyár!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Horváth János szerint:

    Van aki egy stadiont kért a háza mellé, van aki egy trafót, majd a többi is kiderül!

  6. admin szerint:

    Az áram nem veszett el, CSAK ÁTALAKULT HŐVÉ! Pontosan annyi hővé, mint amennyivé egy elektromos fűtőeszközben is alakult volna!

  7. concept szerint:

    Azért kíváncsi lennék hogy ez a 6 videokártyás “bányagép”mennyire lehet hangos és “forró”-a Bajkai számítógépe nem kapcsol le max.100C° körül?
    A videót a rendőrség adta ki az origónak vagy az önkormányzatnál dolgozó fideszes besúgó akinek ezek szerint bejárása van B.SZ.T irodájába?

  8. kormánypárti szerint:

    Felteszem, hogy nem BSzT szokta takarítani a saját irodáját, hisz neki büdös a munka. Aztán nyilván a biztonsági szolgálatnak és a karbantartó személyzetnek is van oda bejárása. Persze azok, akik tisztában vannak vele, mi ez a szerkezet, informatikusok lehetnek.
    Mindenesetre az irodaépületeknél a tűzvédelmi szabályzat előírja az áramtalanítást a munkavégzés befejezése után. Az áramtalanítást általában a takarító vagy a portás végzi az áramtalanító főkapcsoló működtetésével. Ez azt jelenti, hogy létezik egy nappali és egy szünetmentes áramkör. A szünetmentes áramkör dugaljaira csak hűtőszekrényt és olyan berendezéseket szabad csatlakoztatni, amelyeknek a folyamatos áramellátása nélkülözhetetlen. Amennyiben elektromos tűz történik amiatt, mert nem végezték el az áramtalanítást vagy egy olyan készülék okozta a tűzet, amelynek a folyamatos üzeme nem volt indokolt, a biztosító társaság súlyos gondatlanságra hivatkozva megtagadhatja a kár megtérítését.

Itt lehet hozzászólni !