Nem lesz újabb náci az Országgyűlésben

Pesti Srácok, Csepel.info

Koncz Zsófia nyerte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókörzetében vasárnapra kiírt időközi választást, melyet a jelölt édesapja, Koncz Ferenc tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt írtak ki. Az ellenzék minden elvet feladott, a balliberális pártok neonáci jelöltet támogattak, aki mellett Karácsony Gergely is képes volt kampányolni.

A kormánypártok aspiránsa este nyolc óra környékén vette át a vezetést, egész addig a szivárványkoalíció botrányhős jelöltje, a jobbikos Bíró László vezetett. A szavazatok 95,45 százalékos feldolgozottságnál Koncz Zsófia már 1136 szavazattal vezet, ami behozhatatlan előnyt és egyben a győzelmet jelenti számára.

A PestiTV csatornáján élő adásban elemzik az eredményt Boros Bánk Leventével, a Médianéző Központ igazgatójával, a helyszínről pedig a tervek szerint élőben készít interjút Juhári Andrea kolléganőnk Koncz Zsófiával. Kapcsoljanak a PestiTV-re és olvassák a PestiSrácok.hu-t!

A Borsod megyei időközi választáson a szavazatok húszszázalékos feldolgozottságnál Bíró László az ellenzék jelöltje még magabiztosan vezetett Koncz Zsófiával szemben, majd 38 százalékos feldolgozottságnál Bíró már csak 50,92-45,7 százalék eredménnyel állt az élen. A szavazatok ellenőrzésének felénél már alig egy százalék a különbség, és a szavazatok több mint 60 százalékának összeszámolása után másfél százalékos volt az előnye. 

Az állás 70 százalékos feldolgozottságnál fordult meg, ekkor 48,8-47,8 százalék arányban vezetett Koncz Zsófia, aki jelenleg 15571 szavazatot tudhat magáénak. 95,45 százalékos feldolgozottságnál a kormánypárt jelöltje már 1136 szavazattal vezet. Ez pedig már behozhatatlan előny.

Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán gratulált Koncz Zsófia győzelméhez. 95,45 százalékos feldolgozottságnál Koncz Zsófia már 1136 szavazattal vezet. Ez pedig már behozhatatlan előnyt jelent Bíró Lászlónak.

ALACSONYABB VOLT A RÉSZVÉTEL, MINT 2018-BAN

Az időközi választáson durván 20 százalékkal volt alacsonyabb a részvétel a 2018-as választáshoz képest, fél hétkor 44,6 százalékon állt. A baloldaliként elkönyvelhető Tiszaújvárosban a körzet átlagától is elmaradt a választók száma, még a tavaly októberi helyi választásét sem sikerült elérniük.

Forrás: Pesti Srácok

4 hozzászólás “Nem lesz újabb náci az Országgyűlésben” bejegyzésre

  1. Nagyoroszi Zsigmond szerint:

    Ki a régi náci? Ki lett volna az újabb? Gratulálok Zsófia!

  2. Gary Ridgeway szerint:

    És?

  3. Horváth János szerint:

    Egy újabb megélhetési “politikus”.

  4. kormánypárti szerint:

    A nácik gonoszak! Az emberek nem kértek a nácikból, hungaristákból győzött a Jó, Borsod megmenekült a hitlerizmus fenyegetésétől.

Itt lehet hozzászólni !