Október 3-án indul a 71/152-es körjárat – kiderült a menetrend

Mr.Gabee, Csepel.info

Piros keretben szereplő értékek a 152-es autóbuszt jelölik.

Mr.Gabee a BKK futár online és okostelefonos változatában egy konkrét menetrend változatra bukkant az új 71-es és a 152-es körjáratról. A menetrend értelmében október 3-án indul az új menetrend.

Ezzel szemben a BKK oldalán még hivatalosan nem került ki az új menetrend, ami azt is jelentheti, hogy a futárban szereplő menetrend még nem hivatalos.

Ami biztos, hogy:

  • a 152-es vonal a Királyerdő felé a Királyerdő úti végállomása után nem fordul vissza a Szent Imre tér felé, hanem a Királyerdő úton átmegy 71-es busz vonalára és változatlan számozással a 71-es busz vonalán éri el a Szent Imre teret.
  • a 71-es vonal a Királyerdő felé a Horgásztanya nevű végállomása után nem fordul vissza a Szent Imre tér felé, hanem a Királyerdő úton átmegy a 152-es busz vonalára és változatlan számozással a 152-es busz vonalán éri el a Szent Imre teret.

Fontos megjegyezni, hogy ezen a két vonalon közlekedő autóbuszok a 179-es vonalat is járják. Mindezt úgy, hogy egy egy kör 171/152 és egy kör 179.

Az további menetrendekért keressék a BKK futárt az interneten, vagy okostelefonon.

23 hozzászólás “Október 3-án indul a 71/152-es körjárat – kiderült a menetrend” bejegyzésre

  1. Bata Lajosné szerint:

    Úgy látom, hogy az óra elején jön 3 busz, utána fél óráig semmi, nem lehet úgy inditani, hogy legalább 10 percenként legyen busz közlekedés? Egész nap, eddig is mindig fél órát kellett várni a következőre, Mindig azt mondták, hogy a 152 buszon kevesen utaznak, így volt, mert a 152 busz ritkán járt, aki hamarabb hazaért a 148 busszal, az persze elment, mert hamarabb hazaért, mint a 152 -sel. Az itt lakók hiába szóltak fel ez ellen a fórumokon, nem volt semmi hatása, de talán, még visszajelzést sem kapott senki.

  2. Csepeliinfo szerint:

    Kicsit tanulmányozzák legyenek szívesek mielött kárrognak. Mind két vonalon mind két számozású járművek végig haladnak csak egymással szemben,tehát NEM ritkábban fog járni hanem pld a hollandin visszafelé gyakrabban is ..ha valakinen éppen kesöbb ér ki a megállóba ,csak átmegy a másik oldalra és az ellenkező irányban is beutazhat a szentimrére..tehát ha így vesszük kétszer olyan gyakran járnak a buszok.mindenben. sok forgalomszervező és buszvezető megveszített munkáját becsmérlik.

  3. YT szerint:

    Elképesztő, hogy nem tudják az emberek értelmezni a képeket/írásokat!

  4. Várkonyiné F Erika szerint:

    Aki a szentmiklósi úthoz lakik közelebb akkor ezek szerint a Szent Imre térről utazza körbe egész csepelt,h haza tudjon menni mert a 152-es busz még ritkábban jár mint eddig és köztudottan a 71-es busz bejárja egész bergengociát!!Eddig 15perc alatt az ember otthon volt most így legalább utazhat 3/4órát és megismerhetjük újból csepelt!!NAGYON OKOS VOLT AKI EZT KITALÁLTA!!

  5. YT szerint:

    Hölgyem! Maga sem tudja értelmezni a leírtakat! Ez szomorú! De segítek! Ha a Szt. Imréről akar hazamenni, akkor ahogy eddig is, a 152-esre kell felszállnia, és 15 perc alatt otthon lesz. Viszont ha a Szt. Imrére akar bemenni, a leggyorsabban a 71-esre felszálva tudja megtenni, ami szintén 15 perc lesz ahogy eddig, ugyanabban a buszmegállóban! Tetszik érteni?

  6. YT szerint:

    *ugyanabban a megállóban = ahol eddig felszállt a szt. imre fele!!!!

  7. Várkonyiné F.Erika szerint:

    Igen
    ezt értem de tudja nem mindenki reggel 8-16ig dolgozik tehát ha én éjszakás vagyok reggel csúcs időben fél órát kell várnom,h haza érjek remélem igy már érthető hálistennek értelmeztem a menetrendet csak a reggeli menetrend egy kicsit ritkán megy!!

  8. Csepeliinfo szerint:

    Oké,akkor az egyszerűbbeknek: Semmi nem változott,csak a végálomáson nem áll meg az autóbusz hanem átmegy a másik vonalra,ahol szintén nem áll meg hanem ez helyett érkezik a mási onnan
    .aki nem érti hogy ez őt nem érinti az utazzon úgy ahogy eddig,csak annyit fog észre venni hogy más van a kijelzőre írva.nem muszáj igénybe venni az extra szolgáltatást.,aki pedig örül hogy választhat merre megy akár két vonalon is egy jegy áráért azzal együtt örülünk” pld:dél csepelről egy jegyet váltva 10 perc a strand,eddigi átszállással legalább fél óra volt.

  9. Csepeliinfo szerint:

    Kedves Erika,nem lett kevesebb busz a vonalon,pont ugyan annyi indulás van reggel (is)152 ben,ráadásul önt még a számozás sem zavarhatja mert kifelé ugyan az minden.nyugodjon meg ..ezzel. akörjárat elnevezéssel nem sikerül megbírkozni sokaknak,semmi mást nem jelent minthogy a buszvezetőknek a végállomási várakozás helyett lett egy plusz megálló és egy plusz vo
    nal amit teljesíteni kell.az utasok ccsak nyetek.

  10. Csepeliinfo szerint:

    Talán amit félre értenek még: MIND KÉT IRÁNYBA KÖZLEKEDNI FOGNAK!! Oda-vissza.nem kötelező körbe menni!!

  11. SzM szerint:

    Kedves YT!

    Azt kell, hogy mondjam, hogy Várkonyiné F Erika jól értelmezte a menetrendet!

    Igaz ugyan, hogy a Szent Imre térről két busszal is haza lehet menni pl. a Fátra utcáig, de a 152-essel ez 15 perc, a 71-essel pedig 45 perc ugyanaz a megálló, mert egy hatalmas kerülővel lehet a 71-essel oda jutni. Ugyanez lesz a problémájuk azoknak is, akik a 71-e vonalán laknak. Vagyis lehet, hogy mindkét irányba két busszal is lehet menni, de az egyik busz nagy kerülővel közelíti meg a célt, a rövidebb útvonalon pedig csak 20-30 percenként fog járni a busz, az eddigi 10-20 perc helyett. Tehát nem hogy jobb lett volna a közlekedés, hanem sokkal rosszabb.

    Lehet, hogy össze lesz kötve a két vonal, de mi haszna? Ahogy az eddigi terveket, menetrendet nézem, semmi.

  12. Várkonyiné F.Erika szerint:

    Kedves Csepel.info!
    Nyugodt vagyok!
    Nézze meg a még érvényben lévő menetrendet!
    Reggel 4-5között 20percenként megy a busz!
    Reggel 5-6között is általában 20percenként megy a busz!
    Reggel 6óra után 8-9percenként indul a busz a Szt.Imre térről!
    A mostani menetrnd szerint amit közzé tettek az egész mást mutat ami a 152-es menetrendjét mutatja!

  13. Várkonyiné F.Erika szerint:

    Köszönöm végre valaki értelmezte a problémát úgy látom még azért vannak logikusan gondolkodó emberek!
    Köszönö szépen!

  14. YT szerint:

    Először is! Amit kitettek új menetrendet, az szombati (okt 3) az most is ritkább, mint a munkanapi.

    Kedves SZM:
    A 71-es jelenlegi menetrendje szerint a Szt. Imre térről 19 perc alatt ér a végállomásra (Csepel Horgásztanya), innen 1 percen belül odaér a 152 mostani végállomására, ahonnan, a jelenlegi 152 menetrend szerint 3 perc alatt a Fátra utcánál van. Ez 23 perc papír szerint.

    Azért az a plusz 10-12 perc, nem is rossz alternatív útvonalnak!!

  15. Csepeliinfo szerint:

    Nem értik.javaslatom: engedjék el ezt a témát.ugyan úgy közlekedjenek mint eddig ezután is.ha azt tapasztalják valóban kimaradna ,vagy nem jönne az eddig használt megállóban a busz ,tegyenek bejelentést..hivatalos választ fognak kapni.minden megálló megmarad,minden menetirány megmarad,a járatsürűség megmarad.ugyan azokkal a buszokkal fognak találkozni.minden más állítás tévedésen alapul.

  16. SzM szerint:

    Kedves YT!

    A 152-es busz jelenleg 11 perc alatt teszi meg a Szemt Imre tér Fátra utca útvonalat. Ehhez képest a 23 perces menetidőt (71-es busz) jelentős romlásnak gondolom (dupla idő), még akkor is, ha ezt alternatív útvonalnak tekintjük, úgy, hogy közben a 152-es menetrendjében jelentősen lecsökken a járatok száma.
    Ez akkor lenne ésszerűsítés, ha megmaradna mindkét járatnál az eddigi menetrend.

  17. 1nick szerint:

    Kedves SzM!
    A 152-es hétvégén 20 percenként járt eddig (Szent Imre -> Fátra irányba), és 20 percenként fog október 3-án is járni a busz (Fátra – Szent Imre irányba).
    Annyi kényelmetlenség lesz, hogy a busz orrán (Fátra – Szent Imre irányba) nem 152 lesz, hanem 71.
    Értelemszerűen a körjárat a Szent Imre térhez egyre közelebb nem jelent majd valódi alternatívát, a Horgásztanya / Királyerdő úthoz minél közelebb pedig sűrűbb járatot fog eredményezni, mivel az ott felszállók bármelyik irányba indulhatnak, ez viszont jó.

  18. Csepeliinfo szerint:

    Hosszabb útvonal,több megálló,eltérő menetrendek…mindehhez változatlan számú autóbusz.. de ön elvárná hogy a menetrend változatlan maradjon minden megállóban.ez lenne a logikus gondolkodás?…”NAGY OKOS”

  19. Valdemar szerint:

    A buszokon már régóta elektromos járattábla van. Mi lenne ha a Horgásztanyánál átállítanák az eredeti busz feliratra! Akkor a 71-es vonalán 71-es, a 152-es vonalán 152-es buszok közlekednének! A másik lehetőség, a 152-es fordulóját helyezzék át a Horgásztanyához, s aki akar átszállhat a 71-esre, és viszont! Ebben az esetben maradhatna a változatlan menetrend! Nem hiszem hogy sokan lennének akik keresztirányban akarnak Csepelen közlekedni! Azok meg várhatnának a Horgásztanyánál pár percet!

  20. Nay szerint:

    VALDEMAR tökéletesen igazad van. Ez lenne a legjobb megoldás mindenki számára.

  21. angry szerint:

    Az finom lesz… 🙂
    Muszáj mindent szét b*szni? Akkor felejtős ez a “városnéző” járat, a Hévet már szétk*rtátok, saját járművel kijutni lehetetlen, ez egyre jobb! Ja nem, megint úgy lett ez kitalálva hogy napközben amikor alig vannak rajta vagy hétvégi kirándulóknak nagyon f*sza leszé akkor biztosan tökéletesen működnek a szintidők,de aki meg dolgozni járna vele reggel meg este a nem számolt csúcs idei dugókkal az meg átkerül a szerszám rosszabbik végére…tényleg lépni kell ebből a csodás kerületből, élhetetlen az egész, de gondolom az ötletgazdák már felvették érte a nagy valagrendet és a jól megérdemelt jutalmat…remélem már több “fejlesztés” -inkább pusztítás,rombolás- idén már nem lesz.

  22. Kanos Morgan szerint:

    Ismerek olyan idős embereket, akik csak úgy buszoznak, azért hogy ne unatkozzanak otthon. Nekik tuti jó lesz a nagy kör mindkét irányba. 🙂
    Amúgy az elképzelés jó, kíváncsi vagyok, milyen lesz a gyakorlatban, és remélem Erika is megtalálja majd a legjobb módját a mindennapi utazásnak.

  23. Valdemar szerint:

    Borbély Lénárd bebizonyította a Munkásotthonban megtartott beszédével, immár ő Csepel kizárólagos vezetője! A Németh-korszak véget ért! A csepeli nép KÉTSZER megválasztotta polgármesternek! Némethtet viszont KÉTSZER elhajtotta!

    Reméljük, ezentúl a lakosság elvárásait meghallgatva dönt csepeli ügyekben! Ennyi az elvárásunk! Csepeli ügyekben, csepeliek érdekei szerint dönteni! A legtöbb helyi ügynek nincs politikai vonzata, nem kell ellenséget keresni ott, ahol nincs!

Itt lehet hozzászólni !