Február második felében indul az MSZP-kampány

Mesterházy Attila: Meglepetést fogunk okozni a választáson

Népszabadság

Rövid, de intenzív kampányra készülnek a szocialisták, a központi reklámhadjárat február második felében indul – tudta meg a Népszabadság. A kampány központi arca Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt lesz, aki megtartja – és kihasználja – a frakcióvezetői posztját is a hátralévő időben.

Február második felében indul az MSZP érdemi, központi kampánya – értesült a Népszabadság. Lapunk úgy tudja, hogy a kampánystáb tervei szerint viszont a klasszikus „válassz engem” típusú hadjáratot csak március második felében indítják el. Az egyéni körzetekben, vagyis az egyéni jelöltekkel kapcsolatban ennél korábban, már január végén elindulnak helyi kampányok. Abban az esetben ugyanis, ha valóban április 11-re írják ki a választások első fordulóját, ahogy ez Sólyom László köztársasági elnök eddigi nyilatkozataiból következik, akkor február elején már megkezdődhet az ajánlószelvények gyűjtése. Ez utóbbihoz pedig „meg kell ágyazni” a körzetekben.

A szocialisták rövid, de intenzív kampányra készülnek. Tavasszal a párt választási vállalásait tartalmazó ügyek kerülnek előtérbe, ilyen lesz például a nyugdíjkorrekciós program folytatása. Más konkrét intézkedések is formálódnak. Mint azt más megírtuk, a banki magatartáskódex mintájára elkészítik az energiaszolgáltatók kódexét is, amely tartalmazza, hogy hány százalékot lehet alapdíjként és a szolgáltatásokért felszámolni. A kampányban Bajnai Gordon kormányfő érdemi szerepvállalására is számítanak. A miniszterelnök várhatóan több országos nagyrendezvényen is részt vesz és beszédet mond, megbízható forrásaink szerint egyfajta országjáráson is részt vehet. Ez utóbbi részeként a válságkezelés céljait és eredményeit mutatja majd be.

A kampányban értelemszerűen komoly szerep jut Mesterházy Attila frakcióvezetőnek, a párt miniszterelnök-jelöltjének. Úgy tudjuk, hogy Mesterházy nem adja át a képviselőcsoport vezetését a hátralévő időben, a frakció irányításában – ahogyan eddig is tette – továbbra is támaszkodni kíván helyetteseire, a frakcióelnökség tagjaira. Hozzá kell tenni, hogy frakcióvezetőként Mesterházynak számos megjelenési lehetősége is van, ezt pedig igyekeznek ki is használni a választásokig hátra lévő időszakban.

Ugyanakkor az is igaz, hogy az addig várható parlamenti munka nem lesz kimondottan erőltetett: jelenleg úgy tudni, hogy február 15-én lesz a tavaszi ülésszak első plenáris ülése, a választásokig pedig várhatóan csak két további ülésnapot tartanak. A törvénykezési munka ráadásul a tavalyi év végén javarészt már lezajlott.

Mesterházy Attila tegnap a Vasárnap Reggelnek adott interjújában azt mondta: őszinte és büszke kampányra készülnek. „Ahogy a frakció, úgy a párt sem fog szétesni sem a választásokig, sem utána (…) Választási ígéreteink reálisak lesznek: vissza fogunk térni az emberek mindennapjaihoz. Sokkal jobb eredményt fogunk elérni, mint amit a mostani közvélemény-kutatások mutatnak. Meglepetést fogunk okozni a választáson”, fogalmazott a szocialista kormányfőjelölt, hozzátéve: mind a négy MSZP-kormányt vállalniuk kell.

nol.hu

11 hozzászólás “Február második felében indul az MSZP-kampány” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    “hozzátéve: mind a négy MSZP-kormányt vállalniuk kell.”

    Akkor melyiket nem vállalják? Mert ugye öt volt. Pufajkás Gyuszi, D-209, Fletó1, Fletó2, Libatolvaj.

    Ez öt.

  2. spam szerint:

    őszinte és büszke?

    “…hazudtunk reggel, éjjel, meg este…amit mondtunk, semmi nem igaz…végig hazudtunk másfél-két évet…trükkök százai segítették, hogy ezt túléljük…”

    őszinte és büszke. bravó.

  3. hlajos szerint:

    “Meglepetést fogunk okozni a választáson”

    Miért, tudtok még újat mondani? Ennyi disznóság után ki hisz ezeknek már?

  4. Iványi Gabi szerint:

    Ejnye Gordon:-)))))

    hát nem olvasod? Hazudtunk….gondolod, hogy a megrögzött hazugnak elég egy emberöltő, hogy megváljék a szokásaitól? Kápráztatás, trükk…prae-választási fogás!…ezek már elvetélt mea culpák….van, aki még ezt “beveszi?”

  5. Gordon szerint:

    A valóság az, hogy a választópolgárok eddig háromszor emelték őket pajzsra. Ez eddig öt mszp és 4 szdsz kormányt eredményezett. Nem hiszem, hogy a megrögzött hazudozók megjavulhatnak, főleg úgy hogy még be is jött nekik a múltban. Egyedülálló módon még a két egymást követő ciklus is megadatott nekik.

    Fontos lenne feltárni, hogy miért.

    Nem, nem a sokat hangoztatott “kövezzétek meg őket”-ről, és egyéb kardcsörtetésről beszélek, hanem a társadalomról, melyben élek.

    Ha a jelenlegi ellenzék nem végzi el ezt a egyéni világlátásoktól mentes vizsgálatot, akkor 2014 után ismét a mostaniak jönnek legalább két-három ciklus erejéig.

    Bár még a mostani sem dőlt el. Sokan már azt hiszik, de tévednek. Egy huszáros “szakértői kampány”, meg egy ízesen populista, az emberi ostobságra és gyűlöletre építő (mszp és jobbik) kampány még teremthet új helyzetet. Három hónap sok idő. Az utolsó pár hét döntő lehet (csak jelzem, hogy a 49% vereséggel felérő eredmény lenne a Fidesz számára).

  6. zed szerint:

    Hajrá MSZP, muszáj győznünk!!!

  7. csepeli szerint:

    Gordon, a populista, az emberi ostobaságra és a gyűlöletre építő kampány egyértelműen a Fidesz sajátja, Orbán Viktor, valamint a Navracsicsból, Szíjjártóból, Cser-Palkovicsból, stb. álló papagájkommandó igen magas szinten műveli már ezt, erre épül a politizálásuk már vagy 8 éve.

  8. vermes szerint:

    csepeli!

    Az emberi ostobaság csúcsa a tolvaj MSZP-re szavazni.

    Amúgy a hozzászólásaidat valamilyen MSZP-prop e-mailből másolod ide?

  9. Papi szerint:

    csepeli!
    Mit is mondott a főtrógeretek (GYF):
    “Hazudtunk reggel, délben, este ekkora böszmeséget még nem csináltak Európában”
    Talán ha ezt megmagyaráznád aztán ha ez sikerül akkor de csak akkor lehet másokat bírálnotok!
    De még mindig nem válaszoltatok sem te sem Zed sem Gold megtudjátok mondani hány adót hoztatok be az elmúlt nyolc évben? Vagyis mennyi volt 2002-ben mennyi most?!
    Ne feledd már csak kb 97 nap aztán jön az elszámolás! Tudod a számlát ki kell fizetnetek! 🙂

  10. zed szerint:

    Erre nem lehet szimpla választ adni, Papi! Megkülönböztetünk központi adókat és helyi adókat, ezen kívül vannak vámok, illetékek, díjak.

  11. Vátesz szerint:

    Meglepetést fogtok okozni, olyan szarul fogtok szerepelni!

Itt lehet hozzászólni !