Fejetlenség a fővárosban: Karácsony biciklisávjai miatt megbénult a város – videón a gigadugó

Ripost

Az iskolakezdést az óriási dugó korántsem könnyíti meg, sem a munkába eljutást…

 munkatársaitól most kaptuk a hírt, hogy továbbra is nagy a káosz Budapesten, nagy dugók alakultak ki. A Blaha Lujza tértől egészen a Corvinig a legnagyobb a baj: ott kell a legnagyobb torlódásra számítani. Hasonló torlódások alakultak ki az Oktogontól a Nyugatiig.

Az emberek nagyon türelmetlenek, mert sokan inkább a szabálytalanságot választják, és a kerékpárutakon előzik a feltorlódott sorokat.

 arról számolt be nemrég, hogy a reggeli csúcsidőben szinte megmozdulni sem lehet a Blaha Lujza térnél, a Nagykörútnál és a Baross utca környékén, de ugyanez a helyzet az Üllői úton is, mindez a Google Maps-en is jól látható volt. A munkába igyekvők mellett fél év után először térnek vissza a diákok az iskolapadba, amit Karácsony Gergely biciklisávjai miatti helyzet nem könnyít meg.

Forrás: Ripost

10 hozzászólás “Fejetlenség a fővárosban: Karácsony biciklisávjai miatt megbénult a város – videón a gigadugó” bejegyzésre

  1. Fest Ékes szerint:

    Egy kerékárost se láttam, gyors volt a video.

  2. admin szerint:

    Pedig van egy kerékpáros az egyik videón. Miatta szív az a több ezer autós.

  3. Aladin szerint:

    Kari Ge.i,egy f@sz!!! Erre képes… ki kellene rúgni alóla a széket!!!
    És akkor járhatna kerékpárral és nem sofőr szolgálattal!!!

  4. Hozzászóló szerint:

    A belvárosban nem is kellene autózni. Elég fasza a fővárosi tömegközlekedés. Példa is van a nem túl távoli szomszédból: Prága.

  5. Gary Ridgeway szerint:

    Én, ha látom a kutyaszert a járdán, nem lépek bele. Ennyit a sok hobbyautósról.

  6. Valdemar szerint:

    A Belvárosban jószerivel már nem laknak! Kiköltöztek az agglomerációba, s most onnan járnak be AUTÓVAL! Ezért van a dugó! Miért nem ott járatják a gyerekeiket a falusi iskolába, a helyi roma gyerekek közé! Egy falusi gyerekből bármi lehet, akár miniszterelnök is! 😉

  7. apostolos szerint:

    Nem kell az agglomerációba költözni ahhoz, hogy az autó életképesebb alternatíva legyen a tömegközlekedésnél. Ha valaki például a Királyerdőben lakik, mire kisétál a buszhoz, az alatt az idő alatt a Szent Imre téren (vagy a HÉV végállomáson) van autóval és így tovább. Az egyetlen valós megoldás hosszú távon a kötöttpályás közlekedés nagy mértékű fejlesztése lehet, de nem egy megállóval való megtoldással, hanem úgy, ahogy az részben a jelenlegi tervekben szerepel. Arról nem is beszélve, hogy a peremkerületek közötti kapcsolatokról nem látunk még víziókat sem. Amíg ezek nem valósulnak, meg, addig az autós nem fog átülni.

  8. ptypang szerint:

    Gary: Nem hobbiból autózunk. Ahogy az elöttem szóló is írta, mire Csepel-külsőről busszal beérünk a hévig, (elsétálni a buszig, várni rá, utána elzötykölödni a hévig) legalább fél óra. Van akinek elötte még a gyerekeket is el kell dobni iskolába, óvodába. Most ha itthonról csak a Nyugatihoz kellene mennem, az 3 átszállás és minimum egy óra. Azért nem csúcsforgalomban autóval ez sokkal kevesebb idő és sajnos időből van a legkevesebb.

  9. Nagyapó szerint:

    Valami nagy félreértés van a kerékpárutakkal kapcsolatban. Miért kell kerékpárút? Kell vidéken a falvakban, falvak közötti gyors közlekedéshez, kell a kerékpáros túrázóknak. Ezeket a kerékpárutakat a főutaktól elkülönítve készítik. Kivétel a D-Pesti kerékpárút, amit Vigyoriék megtorpedóztak, de talán a kormány megvalósítja.
    Nem tudom ellenben, hogy miért kell és kinek Bp. főútjain kerékpározni, ahol jó a tömegközlekedés? Ja, mert biciklizni jó, igaz, de autózni is jó. Miért jó a nagy forgalomban, a kipufogógázban hajtani? A főutak mellett, velük párhuzamosan csendes mellékutak vannak. Miért nem ott jelölnek ki kerékpársávot, vagy egyszerűen táblás jelölést?
    Igaza van az Autóklubnak, hogy Vigyori utálja az autósokat, mint a sánták a marton futást, de mivel a Főnök még nem szólt rá, így játssza a tökös gyereket, ha kell a sáv, akkor nincs parkolás. Olyan szakértelem ez, mint a rabbi a libadögléssel…. még lett volna sok ötletem!😀
    No de nincs gond, a fővárosiak nagy része erre szavazott, most ők is szívják, de boldogok! 😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Valdemar szerint:

    Az úttest közlekedésre való, nem parkolásra! A gépkocsik elterjedése előtt senkinek sem jutott eszébe, hogy a kocsit meg a lovakat az utcán parkoltassa! Bizony, még Budapesten is volt az ingatlanokon/ban lóistálló, kocsiszín! Jó néhány ázsiai városban van jogszabály arra, hogy csak az tarthat autót, akinek van saját vagy bérelt gépkocsi tárolóhelye! Csepelen is sokan a saját ingatlanukon parkoltatják az autót! Miért kellene az adófizetőknek azért finanszírozni széles utakat, hogy annak felét parkoló autók foglalják el! Aki kifizet manapság egy lakásért 50 millió forintot, az legalább egy teremgarázs helyet is kapjon érte!!!

Itt lehet hozzászólni !