Tetűcsúszda, Judapest, rasszizmus: ez az ellenzék alternatívája a Fidesz ellen

ATV, Mandiner

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Kunhalmi Ágnes szocialista politikus az ATV Egyenes beszéd című műsorában megerősítették: támogatják az antiszemita és rasszista Bíró Lászlót, ő a Fidesz ellenzéki alternatívája.

Műsorvezető: Itt a másik ügy. Nemzeti választási bizottság és az a bizonyos tiszaújvárosi történet, ami hát egy mindenesetre szerencsétlen történet, egy rasszizmussal vádolt jobbikos jelölésű ellenzéki közös jelölt ügye, akinek a jelölését, Bíró László jelölését érvénytelenítették a Jakab Péter jobbikos pártelnök aláírási jogának kérdései miatt. Megpróbáltam viszonylag érhetően és röviden összefoglalni. Az egyik, hogy nyilván Jakab Péterék azt fogják mondani, hogy nincs igaza a bizottságnak és fellebbeznek. A másik kérdés viszont az, hogy mi van, hogyha ez így marad. Nem lesz jelölt?

Tóth Bertalan: Ugye itt a jelölő szervezeti bejelentését támadták meg a Jobbiknak és mivel a helyi választási bizottság, tehát az egyéni választókerületi választási bizottság jóváhagyta, addig a Nemzeti Választási Bizottság elkaszálta. Meglátjuk, hogy a Kúria hogy fog dönteni. Ha a Kúria ezt jóváhagyja, attól még lesznek jelölő szervezetek.

Műsorvezető: Például az MSZP jelöli Bíró Lászlót a Jobbik helyett?

Tóth Bertalan: Közös jelölt, mindenki bejelentkezett jelölő szervezetnek, mind a hat párt, aki támogatja. Tehát ha a Jobbik kiesik a jelölő szervezetek közül, akkor az öt párt fönntartja a jelölést. Ugyanis a kúriai döntés után alig pár nap marad arra, hogy összegyűjtsük az ötszáz ajánlószelvényt. Úgyhogy…

Műsorvezető: Ha jó jelölt, akkor az a legkisebb probléma, valószínűleg. De Bíró László az MSZP számára jó jelölt? Mindannak fényében, ami a jelölése óta kiderült róla? És az ő általa képviselt eszmékről?

Kunhalmi Ágnes: Teljesen jogos a kérdés és én magam is kaptam olyan visszajelzést, hogy ennek ellenére rá fognak szavazni, de hogyha nem kért volna bocsánatot, hogyha nem szórná a hamut a fejére, akkor bizony probléma lenne. Hosszú utat tettek meg ezek az urak azért, hogy egyáltalán ma közös jelöltek lehessenek. Anno, amikor ez porondon volt, hogy egyáltalán a Jobbikkal mit kezdjen az egész ellenzéki garnitúra. Bevegyük, ne vegyük. A Mi Hazánk nem válik ki belőle, akkor mi szociáldemokraták se tudtunk volna odáig eljutni, hogy egyáltalán venni egy nagy levegőt és egy még nagyobb rossz elkerülése érdekében összefogni másokkal. Én azt hiszem mindenkinek joga van ahhoz, hogy más utat válasszon, árgus szemekkel fogjuk viszont figyelni azt, hogy mit mond ezek után.

Műsorvezető: Tehát nem használják ki a lehetőséget, hogy ez alkalom arra, hogy ne őt jelöljék újra?

Kunhalmi Ágnes: Az együttműködés az számunkra fontosabb és még valami. A garanciát, merthogy ezt kérdezik a választók tőlem, hogy de Ágnes, a garanciát mi fogja nekünk itt jelenteni. Az, hogy például mi is ott leszünk, meg ott lesz a DK is, meg ott lesznek a többiek is. És ez országosan ugyanígy van, mint helyben.

Forrás: ATV, Mandiner

4 hozzászólás “Tetűcsúszda, Judapest, rasszizmus: ez az ellenzék alternatívája a Fidesz ellen” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Nem kell csodálkozni egy antiszemita közös jelöltön. A szivárványba belefér a rasszista, az antiszemita, a buzi, csak legyen kormány/nemzet ellenes. A szocik a leginkább rasszisták, nézzék meg a lomtalanítás idején történő beírásokat! Természetes ez a szoci hozzáállás, mert az MSZP-nek, DK-nak nincs jövőképe, programja. Csak a lenyúlható pénz érdekli őket. Az MSZP-nek a legfontosabb, hogy legalább öt befutó helyet kapjanak a közös listán, ezért nyalják a nemzet ripacsának …. kezét!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Horváth János szerint:

    Mások, merő keresztényi szeretetből, a felcsúti gömböcöt nyalják kerekre.

  3. Nagyapó szerint:

    Szóval leszögezhető, hogy Horváth János NEM ítéli el a rasszista, antiszemita közös jelöltjüket!
    Jellemző az alpári ellenzékre.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Valdemar szerint:

    Nagyapó a saját hozzászólásait is visszanézhetné 2007-ig!

Itt lehet hozzászólni !