Nem a megszokott lomtalanítás lesz Csepelen

csepel.hu

A csepeli városatyák az önkormányzat júliusi testületi ülésén, határozati javaslatban kérték Karácsony Gergelytől, hogy a főváros teljes értékű lomtalanítást tartson Csepelen.

Ezt nemcsak a fideszes képviselők, hanem a civilek és az LMP is támogatták. Azonban nem volt egységes a testület: a kérést az MSZP, a DK, a Momentum és egy független képviselő nem támogatta.

A főváros tizennyolc kerületben rendes lomtalanítást tart, ez öt kerületben ‒ Csepelen, valamint a XII., XV., XVI. és XXII. kerületben ‒ nem így lesz. A főváros kidolgozott egy kompenzációs szolgáltatási csomagot, mely szerint az érintett kerületek lakói előzetes egyeztetések és különböző dokumentumok felmutatása esetén, korlátozott mennyiségű lomot tehetnek le a megadott helyen. (Ide ráadásul egyénileg kell elszállítani a kidobásra ítélt tárgyakat.) Ez a „megoldás” valószínűleg növelni fogja az illegálisan lerakott szemét mennyiségét.

A Csepel.info facebookos felületén a lomtalanítással foglalkozó íráshoz többen is hozzászóltak. Az egyik kommentelő, F. László egy furcsa összefüggést említett. (A poszt és a hozzászólás az említett közösségi oldalon található.). „Azért érdekes, hogy mikor újraindult a lomtalanítás, eredetileg 7 olyan kerület volt, ahol a korlátozások alatt lett volna lomtalanítás. Akkor azt mondta az FKF, hogy sűrű a naptár, azon nemigen tudnak változtatni. (Volt fent egy kép, hogy melyek azok a kerületek, de érdekes módon már nem elérhető az FKF oldalán az a kép.) De erre fel közben lett olyan két kerület, ahol mégis lesz lomtalanítás (III. és VIII. kerület). S mind a két kerületnek „balliberális” polgármestere van. S így maradt 5 olyan kerület, ahol ilyen „lomtalanítás” lesz, ahol a lakóknak maguknak kell megoldani. Az 5 kerületből 4-ben fideszes a polgármester. Na, ez nem lehet véletlen…” – jegyzi meg a hozzászóló.

Arról, hogy a kerületben hol lesz a gyűjtőpont, s hogy mikor lehet oda a lomot elvinni, még folyik az egyeztetés. Azt szeretné elérni az önkormányzat, hogy ne kelljen regisztrálni és számlákkal igazolni a jogosultságot. Az FKF ‒ Borbély Lénárd polgármester kérésére ‒ ígéretet tett arra, hogy 2021-ben Csepel az első között lesz a lomtalanítási listán.

csepel.hu

5 hozzászólás “Nem a megszokott lomtalanítás lesz Csepelen” bejegyzésre

  1. Tóth Ervin szerint:

    Hogy a bánatba tudok 70 évesen lomot elszállítani bárhová? A kapu elé még csak kiráncigálom, de távolabbra még esélyem sincs elvinni. Ha meg fizetnem kell azért, hogy valaki elvigye a gyűjtőhelyre, akkor mitől ingyenes?

  2. Csepeli lakos szerint:

    Fantasztikus… Koszonjuk a nagy semmit…. Persze meg en hurcibaljam nem? Es aki nem is tudja elszallitani? Szalljon vele buszra pl?? Ennyit KariGeriről…de az osszes adot fizesd cserebe nem kapsz sem egeszsegugyet,es a lomtalanitasbol is kizarnak… Csodas… Koszipuszi… Varjal majd meg par evet hatha sor kerul rank… Szavazzatok a fideszre!

  3. abc123 szerint:

    Ez az “F.László” egy ilyen mindent átlátó bennfentes lehet vagy csak azt mondja ami egybevág a fideszes narratívával-annyira hogy még a a Csepeli hírmondóba is bekerült a véleménye?
    Az FKF álláspontját miért nem idézik,pl.ezt:

    “A három hónapos rendkívüli járványhelyzet miatt összesen 61 nap, így 61 körzet lomtalanítása maradt el, amit a szoros éves lomtalanítási programba már nem lehet beilleszteni, tekintettel az ünnepi időszakokra, téli időjárásra, valamint az FKF dolgozóinak törvényes munkaidő kereteire.”

    Kíváncsi lennék ha a Karácsony engedne a “kérésnek” és pl. elrendelné a rendkívüli munkavégzést,kötelező túlórát a kukásoknál ki lenne az első aki feljelentené a dolgozók “védelmében”…
    Ha meg már megígérték hogy 2021-február környékén velünk kezdődig a lomtalanítás akkor miért ez a pár naponta történő nyafogás,tavaly is volt ~ 4 hónap csúszás amikor nyárról decemberre tetette át az önkormányzat a lomtalanítás időpontját…

  4. tothrobert szerint:

    Nem ez a gond, hanem, hogy leszaka d a Gubacsi-híd és még papíron sincs gerincút.

  5. Lili Züllig szerint:

    Szifonék összegyűjtötték Erika kérésére az értékes műtárgyakat (Matyi szerint nem igazi, azért mű…) Károly a pajkaszegi Faluházba vitette 😜 Pajkarét még támogatást is kapott…és ezt csak most mondom

Itt lehet hozzászólni !