Búcsú Hajduk Katalintól

csepel.hu

Mindenki hitetlenkedve, megdöbbenéssel fogadta a hírt: elhunyt Hajduk Katalin, az Eötvös József Általános Iskola intézményvetője, akit sokan ismertek, szerettek.

Az alábbiakban az iskola tantestületének búcsúzó írását olvashatják.

Rövid, súlyos betegségben augusztus 8-án elhunyt Hajduk Katalin, az Eötvös József Általános Iskola intézményvezetője. Hajduk Katalin 1971. június 5-én született Budapesten. Általánosés középiskolai tanulmányait Csepelen végezte, érettségi után először tanítói, majd történelemtanári diplomát szerzett. 1995-ben lett a csepeli Eötvös József Általános Iskola tantestületének tagja, ettől az évtől osztályfőnökként is dolgozott. Két éven át gyermekvédelmi felelős, majd a Közalkalmazotti Tanács tagja volt, intézményvezetői feladatait 2002 augusztusától látta el. Munkájának köszönhetően az iskola életében rengeteg pozitív változás zajlott. Új pedagógiai programot, oktatási modulokat vezetett be, gyermekközpontú iskolaképet alakított ki. Vezetése alatt a „Csepeli gyermekekért” kitüntetést, a „Szívbarát munkahely”, az „Erőszakmentes” és az „Örökös Ökoiskola” megtisztelő címeket nyerte el az intézmény.

Élete, második otthona volt az Eötvös József Általános Iskola, mely neki köszönhetően meghatározó intézménnyé vált Csepelen. Olyan iskolai légkört teremtett, ahol a gyermekek, az ott dolgozó felnőttek úgy érezhették, otthon vannak, jó hangulatban, egymást segítve tanulnak, tanítanak. A kerület közösségi életének is aktív tagjaként áldozatos munkával öregbítette az iskola hírnevét, remek kapcsolatot ápolt a kerületben működő szervezetekkel is. Munkája örök. Tanulók ezrei köszönhetik neki, hogy az életre felvértezve, remek emberekké válva állják meg helyüket a mindennapokban. Szülők sokasága gondol hálával személyére, mert gyermekük az Ő kezei között gyarapodhatott.

Nincsenek szavak, csak hatalmas üresség… Az Eötvös József Általános Iskola üressé vált nélküle, árvák lettünk. Megtisztelő és hihetetlenül fájdalmas is egyben, hogy egy ilyen csodálatos, nagyszerű, fiatal és erős, életvidám, példamutató embertől búcsúzunk. Szeretnénk újra látni kedves mosolyát, hallani csillogó hangját, kacagó nevetését, mellyel beragyogta mindannyiunk életét. Könnyed alakja lebegve járt köztünk, megérintett mindnyájunkat. Szeretete, kedvessége, segítőkészsége, megfontolt gondolatai, szakmai hozzáértése, tanácsai kísértek és segítettek minket a mindennapokban. Igazi nevelő volt, a szó minden értelmében. Nem csak hivatásában, az általa annyira imádott pedagógusi pályán, hanem a nagybetűs életben is! Elmúlhatatlan szeretettel emlékezve munkálkodunk tovább az iskolában, hogy azt a szellemiséget és színvonalat, amit Hajduk Katalin igazgatónő képviselt, tovább vigyük. Igyekszünk maximálisan eleget tenni feladatainknak, ahogyan ezt Ő maga is tenné. Gyászolja őt szerető családja, imádott iskolájának minden dolgozója, tanulója, szülői közössége. Gyászol mindenki, akinek szerencséje volt ismerni Őt.

az Eötvös József Általános Iskola tanárai

csepel.hu

Egy hozzászólás “Búcsú Hajduk Katalintól” bejegyzésre

  1. Dr Obaidi Subhanullah szerint:

    Megdöbbentőjen vettük a hírt, egész családunkat döbbentette meg, hogy a nagyszerű iskola igazgató, tanár egyben, eltávozott a sorainkból Két gyermekünk járt és tanult az általa vezetett, igazgatott iskolába! Nagyszerű, legkedvesebb, egyik legszebb igazgatóasszonyt elvesztettük! Nyugodjék békében, mélyen együtt érzünk magunkat a fájdalmaiban a családjával!
    Ámen.

Itt lehet hozzászólni !