Ők nem szavazták meg, hogy legyen Csepelen lomtalanítás

Csepel.info

A csepeli városatyák az önkormányzat júliusi testületi ülésén, határozati javaslatban kérték Karácsony Gergelytől, hogy a főváros teljes értékű lomtalanítást tartson Csepelen. Ezt nem csak a fideszes képviselők, hanem a civilek és az LMP is támogatták. Sajnos azonban nem volt egységes a testület: a kérést az MSZP, a DK, a Momentum és egy független képviselő nem támogatta.

Így amíg más kerületekben a főváros rendes lomtalanítást tart, ez Csepelen nem így fog történni. A főváros kidolgozott egy “kompenzációs csomagot”, mely szerint a csepeli polgárok majd előzetes egyeztetések és különböző számlák, dokumentumok felmutatása esetén, korlátozott mennyiségű lomot letehetnek egy helyen – ahová természetesen maguknak kell majd a lomot elszállítaniuk. Ez azonban a csepeliek többségének csak egy “nesze semmi, fogd meg jól” javaslat, amivel nem fognak tudni élni – már a bonyolultsága miatt sem. Arra viszont sajnos már most mérget lehet venni, hogy jelentősen meg fog nőni az illegálisan lerakott lomok mennyisége.

Ők kérték, hogy “rendes” lomtalanítás legyen Csepelen

– Borbély Lénárd, Ábel Attila, Morovik Attila, Balogh Ernő, Bercsik Károly, Czibulyáné Szonday Szilvia, Makray Barbara, Szuhai Erika, Zupkó János (Fidesz-KDNP)

– Pákozdi József Ferenc (Buckai Szövetség Egyesület)

– Tóth Sándor (LMP)

Ők nem fogadták el a javaslatot a lomtalanításról

– Csaba Péter Alajos, Takács Krisztián, Losonci Róbert (MSZP)

– Várkonyi András, Horváth Gyula (Demokratikus Koalíció)

– Dukán András Ferenc (Momentum)

– Kovács Dávid Attila (független)

Ezt kérték még a csepeliek Karácsony Gergelytől

Csepel önkormányzata július 9-én a következő négy évre betervezett fővárosi útfelújítások, valamint a három dél-pesti kerületre vonatkozó kerékpárút-fejlesztési terv támogatását kérték. „A kerékpáros közlekedés fejlesztése környezetvédelmi szempontból is fontos cél, amellyel valamennyi csepeli párt egyetért.” – fogalmaztak.

„A Kormány megkezdte a csepeli HÉV korszerűsítésének sokmilliárd forintos fejlesztéseit. Magyarország Kormánya tehát állja a szavát, a fejlesztésekkel pedig Budapest vezetése is egyetért. Ennek a HÉV-fejlesztésnek viszont fontos eleme a HÉV végállomása mellett, valamint a gyár területén, a Szent Imre tér mellett tervezett P+R parkoló megvalósítása. Ezért arra kérjük Karácsony Gergely főpolgármestert, valamint a Fővárosi Közgyűlést, hogy ne vonják vissza a Csepelre tervezett P+R parkolók építésének terveit.” – írták a csepeli képviselők a nyár elején megkezdett HÉV-felújításokkal kapcsolatban.

Ezen kívül azt kérte Csepel önkormányzatának testülete, hogy továbbra is valamennyi fővárosi utat tisztítsa a főváros, és ne tegyenek különbséget a kerületek között az úttisztítások, hóeltakarítások valamint az úthibák javítása során. Mivel nem volt kérés külön szavazásra, a javaslatokról a fentiekben bemutatott eredménnyel, egyben szavaztak.

Csepel.info

15 hozzászólás “Ők nem szavazták meg, hogy legyen Csepelen lomtalanítás” bejegyzésre

  1. Majori manyi szerint:

    Össze kell darabolni és bele a kukába a picsába…

  2. ta-dam szerint:

    Mármint a négy képviselőt.

  3. csak úgy szerint:

    Nekem ez egy kicsit sántít.

  4. Várkonyi András szerint:

    Én vagyok az egyik, akit össze kellene darabolni? Rendben !
    Van ferdítés ebben a cikkben rendesen ! Egy napirendi pontban lett felsorolva Karácsony Gergelyhez címzett “kérések” tömege, a “kedves szerző” kiemelte azt az egyet, amely valamennyiünknek fáj, sőt méreg. Vajon miért ?

  5. Tonyó szerint:

    Miért nem kérték a külön szavazást? És miért nem szavazták meg a többit is?

  6. Lili Züllig szerint:

    Pajkaszegen Károly tanácselnökösködése óta nem volt lomtalanítás.

  7. Nagyapó szerint:

    Kivitték a szemetet a Szentléleki-patak partjára!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. v39endre szerint:

    Lehetne már valami újabb közlemény !

  9. tothrobert szerint:

    akkor jöjjön Kormányunk módszere, az unalmasságig ismétlés:
    HOL VAN A GERINCÚT, HOL VAN A GUBACSI-HÍD? 10 ÉV TELJHATALOM VOLT RÁ!

  10. abc123 szerint:

    XX. kerület augusztus 25. – szeptember 7.

    XI. kerület szeptember 9-22.

    Valamikor a kettő között következtünk volna mi ha tavaly a Lénárd nem kérvényezte volna az FKF-et hogy tegyék decemberre a lomtalanításunkat ami az idei több hónap kihagyás/csúszás miatt elmarad…
    Lénárd mikor kér bocsánatot a csepeli lakosságtól az általa (is) generált problémáért?

  11. tothrobert szerint:

    Kaptunk helyette játszóteret, az nem elég?

  12. horváth miklós szerint:

    Esetleg aki nem szavazta meg,annak lakóháza elött lehetne gyüjtőpontokat kialakítani. Kérünk címeket.

  13. Gary Ridgeway szerint:

    Baszdneg, 2 hete ez a vezércikk fideszéknél? 😁😉😋👏👍

  14. […] az MSZP-DK-Momentum és Kovács Dávid Attila független képviselő nem támogatták, hogy legyen Csepelen rendes lomtalanítás, Karácsony Gergely főpolgármester ezt a lehetőséget Csepelnek nem adta meg (más […]

  15. […] ezen kívül nem tartották meg még a 2020-as rendes lomtalanítást sem. Az FKF azt is közölte, hogy Csepelen nem fogják a fővárosi utakat rendesen takarítani, a […]

Itt lehet hozzászólni !