Elvenné az idősek szavazati jogát a Momentum

Magyar Nemzet

Az idősek választásból történő kizárását célzó posztot tett közzé közösségi oldalán Kádár Barnabás, a Momentum politikusa. Bejegyzéséhez saját gyártású grafikont csatolt, amellyel azt bizonyította, hogy a neki nem tetsző pártokat a hatvan év fölötti korosztály választja meg. A politikus ezeket a pártokat populistának nevezi, és ezért azt tanácsolja az időseknek, hogy ne menjenek el szavazni, hanem hagyják inkább a fiatalokra a döntést.

„A populisták megnyerték az idősebb, szegényebb, vidéki és alacsonyabb iskolázottságú szavazókat, míg az ellenzék tarolt a fiatal, tehetősebb, városi és iskolázottabb szavazók között” – írja posztjában a Momentum egyik kulcspolitikusa, hozzátéve: természetesen nem szeretné elvenni senki választójogát, ehelyett célravezetők lehetnek olyan, idősebbek által indított kezdeményezések, mint hogy ne menjen el szavazni, hanem hagyja inkább a fiatalokra a döntést. A párt európai parlamenti listájának előkelő, ötödik helyén feltűnt Kádár Barnabás szerint ugyanis úgy nyernek pár százalékponttal a populisták, hogy a társadalom aktívabb és még évtizedekig termelő rétegei erős többséggel ki nem állhatják őket.

Posztja további részében érdekes okfejtésbe kezd a momentumos politikus. Mint írja, a lengyel választás során sok helyen előfordulhatott az az anomália, hogy egy idősebb lengyel állampolgár az unokáira gondolva leszavazott Dudára úgy, hogy valójában az összes unokája Duda ellen szavazott. Ezután félreérthetetlen magyarázkodásba kezd, kijelentve: „természetesen nem szeretném elvenni senki választójogát, ehelyett célravezetőek lehetnek olyan, idősebbek által indított kezdeményezések, mint hogy ne menjen el szavazni, hanem hagyja inkább a fiatalokra a döntést, úgyis ők szenvedik meg majd a következményeit”. Posztja végén Kádár Barnabás megjegyzi: „ha minden unokája másra szavaz, akkor lehet, érdemes távol maradni az adott választástól inkább”. A politikus szerint tehát az idősek választásban való részvétele nemkívánatos, pártja politikai céljai érdekében könnyen megvonná a választójogot a hatvan év felettiektől.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője az ügyre reagálva lapunknak elmondta: aki az időseket nem becsüli, az saját szüleit nem becsüli. Mint mondta, utoljára a nácik faragtak abból ideológiát, hogy a betegek feleslegesek egy társadalomban. Most a Momentum ugyanezt az idősekre mondja. Rétvári Bence szerint a Momentum a régi, marxista hagyományokat eleveníti fel, amikor társadalmi csoportokat állít egymással szembe: most épp a fiatalokat és az időseket. – A migránsok politikai jogait bővítenék, míg az egy életet szülőföldjükön ledolgozó magyarokét csökkentenék. Nem demokrata, aki életkor alapján diszkriminálna a politikai jogok gyakorlása terén – jelentette ki az államtitkár.

Vona Gábor, a Jobbik akkori elnöke még 2017-ben tett olyan, az idős korosztályt érintő kijelentéseket, miszerint „hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját”. Szavai akkor nagy felháborodást keltettek, a mostani ügyet pedig még érdekesebbé teszi, hogy Vona Gábor a napokban Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével tárgyalt, amiről videófelvétel is készült.

Forrás: Magyar Nemzet

11 hozzászólás “Elvenné az idősek szavazati jogát a Momentum” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Na, ez a primitív romkocsmatöltelék sem dolgozott még kettő percet sem eddigi életében!

  2. apostolos szerint:

    Amúgy igaza van, de én úgy módosítanám, hogy aki nem fizet adót, az ne szavazzon.

  3. pl szerint:

    Amúgy amíg a nyomorban tengődő nyugdíjasokat meg lehet venni (vigyázat, azért van ilyen más társadalmi csoport is!) 10 forinttal, almával, krumplival, addig nem felesleges annak a kérdésnek a felvetése, h mire miért és kire szavazzunk. Normális dolog-e tíz forint nyugdíjemelésért elnézni h unokáink árkot tisztítanak közmunkában, 300 forintért megszűnik az egészségügy, 1000 forintért pedig az oktatás, (az egyetemre cserébe meg milliókat kell fizetni!) összevissza hazudoznak, ellopják az országot. Ráadásul az a tíz forint is úgy érkezik, h 30-at el vettek a nyugdíjból… Azért jó példa erre a demens Noé, az összes összehordott hülyeségeivel. Én nem mondom, h minden bajunkért ők a felelősek, (magam is nyugdíjas vagyok), de hogy nagy segítségünkre vannak, 🙂 az biztos…

  4. pl szerint:

    Amúgy meg a cím mocskos hazugság, aki tud olvasni, az egyetérthet ezzel…

  5. pl szerint:

    Sötét Lovag…

  6. robi szerint:

    Momentumoskáim!

    Milyen fiatalokra hagyják a nyugdíjasok a döntést?
    Egy szabolcsi falu választásra jogosult polgárainak 96 %-a a kormányra szavazott és fog 2020-ban is.
    Még egyszer: 96 %-a , öregestül, fiatalostul.
    Nem a nyugdíjasok döntik el a választásokat, hanem a nyomorultak. Az pedig a fél ország.

  7. Pipás Pista szerint:

    Elsőként a választható személyek halmazát kellene erősen megszűrni, mert jelenleg is mindenféle rovott múltú gazemberből, iskolázatlanból lehet képviselő vagy polgármester, és ilyenek hozhatnak felelős döntéseket. Aztán lehetne a szavazókat pl az alapján, hogy tesz e vagy tett e be a közösbe, vagy csak ügyeskediik, élősködik. Vidéken sok helyen meg az van, amit Robi is írt, 4 évente élelmiszerrel, tüzelővel, dáridóval, vagy éppen fenyegetéssel (pl. nem lesz közmunka se, ha nem úgy szavaznak ) vásárolják meg a csórók szavazatait.

  8. Qqriq szerint:

    A Kádár-unokának 😉 egy trendi foglalkozást sikerült választania magának: ahelyett, hogy műszerésznek, lakatosnak, vagy asztalosnak állt volna, ő úgy döntött, hogy jövőkutató szeretne lenni. A romkocsmák füstfelhőiben, ahol a dohányszag keveredik a különféle bódítószerek égéstermékével érdekes gondolatok tudnak megfogalmazódni az ember fejében. Íme az egyik ilyen fejtegetés az emberiség hosszútávú jövőjét illetően:
    “…hosszú távon pedig nem szabad ragaszkodni ehhez a kozmikus szempontból alapvetően életképtelen létformánkhoz. Egy ideig még működni fog, hogy mindig a földi körülményekben kifejlődött testünkhöz igazítjuk máshol is a környezetet, de hosszabb távon már nem lesz hatékony. Ha szeretnénk bolygókon átívelő civilizációvá válni, akkor bizony kiborgokká kell válnunk.”
    https://www.facebook.com/barnabas.aron.kadar/posts/524525071362614

  9. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Kádár Barnabás :„Szeretnék mindenkitől bocsánatot kérni, akit megbántottam a korábbi bejegyzésemmel, amelyben rosszul fogalmaztam. Nem akartam az időseket megbántani, és – ahogyan az eredeti bejegyzésben is leírtam – nem szeretném az idősek szavazati jogát sem elvenni, sem korlátozni.”
    Ezek után kiderült, hogy az eetásak megint árnyékra vetődtek. Fordított a helyzet emlékeznek, amikor egy tv riporter kérdezte a közgázos hallgatókat , mely országok határolják hazánkat? Nem tudták. Aztán ki volt Petőfi? „Ismerős, melyik csapatban játszik”? Stb.
    Ezek az ifjú titánok mind olyan területen tevékenykednek, ahol nem kell új értéket létrehozni.
    Node momentumosok! Hány akadémikus, van soraikban, hány professzoruk van Professzorok Batthyányi körében? „Munkájukért” legfeljebb Heller Ágnes díjat kapnak. 😀
    A Karácsony előtti élelmiszer segély minden évben történik, viszont lejárt szavatosságú tésztát csak a baloldal osztogatott választás előtt a kisebbségieknek!
    Jellemző az újpesti ellenzéki polgármester, aki azonnal elvonta a nyugdíjasoknak évente adott 20 000 Ft-ot, de a Vigyori által megígért fűtési támogatás is füstbe ment.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. ta-dam szerint:

    Az nagyon mókás lesz majd az országgyűlésben, amikor a dologtalan hatvan fölöttiek nem szavaznak.

    Amúgy, fiacskáim, pillannat gyermekei: Taigetosz, arzénes vízkura, karantén-maszk-lélegeztetőgép: bőséges az eszköztár – kinek-kinek pártállása és tradiciói, kultúrája szerint.

Itt lehet hozzászólni !