Tegnap történt – Csepel történelme

Mr.Gabee. Csepel.info

 

Mr.Gabee történelmi rovatának mai részében egy nagyon érdekes fotót mutatunk be, mely napra pontosan július 16-án készült.

 Budapest, 1976. július 16. Jegenyesor Csepel kertvárosi részében, háttérben az új lakótelep panelházai. MTI Fotó: Horváth Péter
A mai rovat anyagát ezúttal is Mocsár Lajos, oldalunk egyik nagyon kedves olvasója állította össze, és ajánlotta szerkesztőségünk figyelmébe. Köszönjük szépen.

3 hozzászólás “Tegnap történt – Csepel történelme” bejegyzésre

  1. v39endre szerint:

    Kedves Barátaim !
    Az általatok jelzett helyszín sajnos tévedés. Ha jobban megnézitek a képet – esetleg felnagyítva,
    látható középen egy furcsa félgömb-szerű “valami” ! Ez a Munkásotthon tetejére épített csillagvizsgáló kupola – alumíniumból készítve. A képet csak a Református templomtornyából készíthette a fotós, mivel más nem volt lehetséges. A szép zöld jegenyefák a Táncsics Mihály utcában lehettek akkoriban. A kép 1976 előtt készült, mivel a Táncsicson csupa eredeti csepeli földszintes ház cserepes sátortetője látható. A Munkásotthon főépületének homlokzatán látható felirat itt hátulról látható. Az emeletes házak pedig az Ady Endre úti panelházsor.
    v39endre – csepeli helytörténeti honlapom : http://www.v1939endre.hu – kattints rá !

  2. pl szerint:

    Ez meg hogy került elő? Szegény Vezér a felesége után ment alig egy hónap múlva, valamikor tavaly!

  3. Kanos Morgan szerint:

    Nyáron az uborkaszezonban megy a copy-paste technológia. 🙂 Lásd tavaly a Neoplan-os bejegyzést szóról-szóra, mint korábban. Kíváncsi vagyok idén is lehozzák-e, habár a busz roncsa már nincs ott a Rákóczi út mellett.

    Vezér Endrére emlékezve illett volna megemlíteni, hogy az ő korábbi bejegyzését rakják ki újra.

Itt lehet hozzászólni !