Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

Csepel.hu

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Budapest XXI. Kerület közigazgatási területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre. A védekezés időpontja: 2020.07.15., napnyugta utáni órákban. Tartalék időpontok: 2020.07.16-17.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

A csípőszúnyog gyérítés Magyarország Kormánya megbízásából, az országos központi szúnyoggyérítési program keretében történik. A feladat koordinálását a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gazdasági Ellátó Központja végzi. A gyérítések lebonyolítására a Szerocor Konzorcium, mint kivitelező és a Pannon-Bio-Kalibra konzorcium, mint szakértő került kiválasztásra.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !