Bemutatkozik az ALPIQ Csepel

ALPIQ, Mr.Gabee, Csepel.info


Az Alpiq Csepel II. Erőműve egy korszerű, hatékony és környezetbarát, kombinált ciklusú gázturbinás erőmű Budapest déli részén, az egykori Csepel Művek területén. A 2000. november 1-jén üzembe helyezett létesítmény Magyarország első, üzleti alapon magántőkéből épült erőműve, amely a magyar villamosenergia-szükséglet megközelítőleg 6-7 %-át képes kielégíteni.

Az erőmű az országos hálózat számára 403 MW villamosenergia-kapacitással áll rendelkezésre. Az erőmű a hőenergiát lakossági és ipari hőfogyasztók részére értékesíti: a távfűtéssel mintegy 20 000 lakás hőellátását biztosítja Budapest déli kerületeiben.

A helyszínen egy rövid kisfilm vetítésével kezdődik a program, majd látogatóinkat végigvezetjük a turbinacsarnokon és kazánházakon, valamint a központi vezénylőterembe is lesz belépési lehetőség. Az érdeklődők működés közben láthatják az éppen üzemelő gépegységeket és lehetőség lesz a nem működő berendezések megtekintésére is. A központi vezénylőteremben az irányító rendszereken keresztül megismerhetik az üzemi folyamatokat is. Látogatóink betekintést nyerhetnek a villamosenergia – és hőtermelési fázisokba, megismerkedhetnek a CCGT erőmű körfolyamatával, az erőmű fő-és segédberendezéseivel, a vészhelyzeti rendszerekkel és berendezésekkel.

3 hozzászólás “Bemutatkozik az ALPIQ Csepel” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Boldog vagyok, mert a mi erőművünk egy “korszerű, hatékony és környezetbarát, kombinált ciklusú gázturbinás erőmű”. Ebből azt vonom le, hogy nem bocsájt ki sem széndioxidot, sem nitrogénoxidot. Jó nekünk!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Érdeklődő szerint:

    Nagyapó! Érdeklődöm, jelen kontextusban ki a kommunista?

  3. Korrektor szerint:

    Érdeklődő!
    Az nagyapó aláírása (és hitvallása)!

Itt lehet hozzászólni !