Csepeli lomtalanítás: az se lesz

Csepel.info

Lomvadászok

2012-ben az 54 km-es csatornahálózat kiépítése miatt maradt el a csepeli lomtalanítás, cserében viszont 2013-ban kettő is volt – most szó sincs fejlesztésről és nem terveznek kárpótlást sem

2020-ban nem tart a Fővárosi Közterület-fenntartó társaság lomtalanítást Csepelen – értesült a Csepel.info.

A közlemény szerint a csepeli lakosok részére július 6-tól – telefonon történő előzetes időpont egyeztetést követően – 400 kg/fő lom díjmentes beszállítására biztosítanak lehetőséget a XV. kerület, Károlyi Sándor utca 166. és XXII. kerület, Nagytétényi út 335. címen található hulladékudvarokban. Emellett a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban további 400 kg lom díjmentes leadására is lehetőség lesz. Ez csak személyesen, a jogosultság igazolásával – lakcímkártya, személyigazolvány, illetve a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetését igazoló szelvény bemutatásával – vehető igénybe.  

Minden budapesti lakosnak lehetősége van ezen felül arra, hogy a feleslegessé vált, de más számára még használható tárgyait, bútorait nyitva tartási időben ingyenesen leadja két Szemléletformáló és Újrahasználati Központban (1151 Budapest, Károlyi Sándor utca 166. és 1186 Budapest, Besence utca 1/A) – írták a közleményben.

Az eddigi megszorítások

Budapest idei költségvetése 30 milliárd forinttal magasabb, mint a 2019-es volt, a 2021-es költségvetés pedig előreláthatóan 40 milliárd forinttal lesz magasabb annál. Karácsony Gergely ennek ellenére súlyos megszorításokat vezetett be. Az autóvezetőket személyes okokból gyűlöli, ami miatt ellehetetlenítette az autós közlekedést a belvárosban. A Lánchíd felújítását is leállította, amivel a kormánynak próbál betartani.

De a legrosszabbul a nem balliberális vezetésű kerületek lakosai járnak. A csepeliek is másodrendű polgárok lettek a következő négy évre: Karácsony Gergely ugyanis nálunk is eltörölte a fővárosi fejlesztéseket. Ezért nem valósulhat meg a Táncsics Mihály, a Szállítók, a Védgát és a Szent László utcák felújítása, valamint a HÉV mellett tervezett P+R parkolók kiépítése. A főpolgármester emellett több száz millió forint ráfordítás után leállította a nyolcvan százalékban európai uniós forrásból finanszírozható dél-pesti kerékpárút építését is, amely Csepeltől a XVII. kerületig épült volna. Ezzel a bosszújával 2,1 milliárd forintot dobott kukába. A nem balliberális vezetésű kerületekben az utak tisztítását sem vállalja a főváros a jövőben teljes körűen, ami leginkább havazás esetén lesz kellemetlen.

Kárpótlásul Karácsony Gergely 200 hajléktalant próbált Csepelre költöztetni a VIII. kerületből, és nagyon dühös lett, hogy ez nem sikerült.

Csepel.info

25 hozzászólás “Csepeli lomtalanítás: az se lesz” bejegyzésre

  1. concept szerint:

    És ki is volt az aki tavaly kifejezetten kérte az FKF-től hogy lomtalanítás decemberben legyen a lomisok miatt?
    Ha tavalyi változtatás után idén is nem decemberre tervezték volna hanem marad az eddigi nyári időpont akkor az elcsúszás miatt decemberre sorra kerültünk volna.

    Az nem tűnt fel az írónak hogy elsősorban nem pénzügyek miatt maradt el MINDENHOL a lomtalanítás hanem a vírusveszély miatt,lehet hogy pont a kormány állította le sok minden mással együtt?

  2. Qqriq szerint:

    A hulladékszállítás, a lomtalanítás társadalmi érdekeket szolgál. Gondoljunk csak bele, mi történne, ha a kukások egy-két hónapig nem vinnék el a kommunális hulladékot? Az utcák úsznának a sok szutyokban. Igaz, hogy a lomisok sok problémát okoznak, de ha Csepelen elmarad a lomtalanítás, jóval több illegális hulladéklerakat fog keletkezni. Mert az emberek nem fogják tartogatni az ócskaságaikat, haszontalan dolgaikat, így vagy úgy megszabadulnak tőlük. Attól tartok, hogy nem fogunk kilátni a rengeteg szemétből. Soroksáron már most annyi szemétkupac van, hogy szemétkommandót kellett létrehozni.

  3. Happy szerint:

    Már megint hazudtok. Pontosabban nem megint hanem MINDIG!

  4. Qqriq szerint:

    Bocs, de nem értelek, Happy. Megnéztem az FKF közleményét és tényleg az áll benne, hogy Csepelen nem lesz lomtalanítás. Szerinted mégis lesz? Szándékosan téves közleményt publikáltak?

  5. pl szerint:

    Hülye… A cikk minden szava hazugság, vagy ferdítés, és uszítás. De amilyen tébolyodott, megszállott, grafomán hülye vagy, (magad írod: “illegális hulladék”) lomtalanítás társadalmi hasznáról firkálsz tanulmányt.
    De ha már… Elgondolkozott valaki azon, miért kellene a pénzemből, pénzünkből ingyenes lomizás? Honnan a sok lom? Miért lett bevezetve egyáltalán ez a hülyeség? Miért termelődik “100 éve” sokszor szinte ugyanazoknál újra és újra változatlan, vagy növekvő mennyiségben ez a sok szemét? Mert ingyenes?
    Ha a polgár csak egyszer, tényleg csak egyszer kifizetné a lom elszállítását, biztos nem gyűjtene jövőre is fizetni valót…

  6. kormánypárti szerint:

    Tüttő Kata HAZUDIK. Hétfőn megkapta a pénzét, már amivel el tudott számolni, számlával igazolni. A lomtalanítás elmaradását rákenik a kukaholdingra, miközben nem hajlandók tárgyalni sem.

  7. robi szerint:

    A sok lefizetett bértollnok hónapok óta mocskolódik a megválasztott főpolgármesterre.

    Nem akarják (és nem tudják) megérteni, hogy vannak a tömegek számára vállalhatatlan politikusok. Bizonyos határon túl a polgár inkább egy kevésbé ismert arcra szavaz, mint aki sokszorosan unintelligens módon viselkedik.

    Javaslom, hogy kérjék fel szövegértelmezésben járatosabb ismerőseiket és kérjék meg: értelmezzék a bukott főpolgármester néhány utolsó beszólását.

    Pont Csepelen kell erről beszélni?

  8. Majori manyi szerint:

    Tavaly már Pista és éppenhogy kiköhögte, de aki idetolta a posztot, annak megvan, hogy volt itt egy ragály?

  9. Qqriq szerint:

    Oké, de hol lesz legelőször lomtalanítás a vészhelyzet elmúlását követően? Zuglóban. Mely kerületekben marad el? 3 pestiben, 3 budaiban valamint a középsőben. Szakmai alapúnak tartanék például egy olyan döntést, hogy a budai kerületeket (csak az I.-ben volt eddig) és Csepelt a következő évre halasztanák. Az a gond a megszületett döntéssel, hogy a lakosok nem fogják megvárni a jövő évet, hanem szépen áthordják a szemetüket a szomszédos kerületekbe, és a kutya nem fog időpontot kérni az FKF-től, hogy a világ végén lévő telephelyére elvihesse a szemetét és emiatt többször forduljon meg szabadságot vegyen ki. Valamennyi belvárosi kerületet el kéne végezni, mert a VIII.-ban keletkezik a legtöbb lom. Tartok tőle, hogy nagy káosz várható.

  10. Qqriq szerint:

    Lássuk csak: az V. ker. és a X. ker. már megvoltak, a XIV. ker. július 20-ra meglesz. További két kerület határos Józsefvárossal, amelyek idén sorra kerülnek: a VII. ker. és a IX. ker. Melyik lesz előbb? Erzsébetváros a főváros legkisebb kerülete. Vajon ide tervezi ledobni Karácsony a hulladékbombát?

  11. Glami szerint:

    Az a baj,hogy mi albérletben élünk,lakcímkártyán nem ez a cím van,csekket addig látok amíg az összeget odaadom. Akkor?!Átvihetem a lomot oda,ahonnan elviszik?

  12. Qqriq szerint:

    “Ez csak személyesen, a jogosultság igazolásával – lakcímkártya, személyigazolvány, illetve a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetését igazoló szelvény bemutatásával – vehető igénybe.”

    Mi a probléma ezzel? Ha az idős, nehezen mozgó hozzátartozód nevére küldik a számlát, neki is el kell mennie a messze található leadóhelyre, hogy megszabadulj a szeméttől. Ha bérelt ingatlanban laksz, ugyanez a helyzet a tulajdonos vonatkozásában. Ja, hogy senki nincs bejelentve a címre? Hát akkor így jártál. Na és mi van akkor, ha társasházban élsz és a kukadíjról nem kapsz számlát, mert az a közös képviselőhöz érkezik és te a közös költségben fizeted meg a szolgáltatást? Nos, akkor te sem adhatod le a lomjaidat. Bizonyára még számos olyan eset létezik, amelyek ellehetetlenítik a saját beszállítás opcióját. A másik dolog, hogy aki képes beszállítani a lomjait, annak is költséggel jár ez a művelet. Csakhogy az ingatlanhasználók nemcsak a kommunális hulladék elszállításáért fizetnek, mert a közszolgáltatási csomag része a szelektív hulladék időszakos elszállítása, a megfelelő hosszúságúra darabolt faágak, gallyak időszakos elszállítása, továbbá évente egy alkalommal a lomok elszállítása is. A lomtalanítás elmaradása által megkárosítják a közszolgáltatási díjat tisztességesen fizető lakosokat. Az érintett lakosságot vagy számlajóváírással vagy 2021-ben dupla lomtalanítással szükséges kártalanítani.

  13. Screepy szerint:

    “Ezért nem valósulhat meg a Táncsics Mihály, a Szállítók, a Védgát és a Szent László utcák felújítása, valamint a HÉV mellett tervezett P+R parkolók kiépítése.”

    És amíg Tarlós volt a polgi, addig miért nem lettek ezek az utak felújítva? 10 éve volt rá!

  14. Nagyapó szerint:

    Screepy! Valaminek a felújítása akkor szükséges, amikor a szakértők javasolják, l. Lánchíd, nem pedig akkor, amikor a zellenzéknek tetszik!😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. pl szerint:

    “az iparűzési adó elvonása azt jelentené, hogy az idei költségvetési tervezet működési bevételének 45,1 százalékával, 7,2 milliárdos nagyságú iparűzési adókieséssel kell számolnia az önkormányzati vezetésnek. Ehhez még hozzá kell tenni a közel négyszeresére emelt szolidaritási hozzájárulást, a teljesen elvont gépjárműadót, amelyekkel az összes bevételi kiesés megközelítheti az 56 százalékot.” 56 százalék mínusz itt Csepelen. Komment?
    Borbély? Noé? Hazugsággyáros szerkesztő?

  16. Tóth kati szerint:

    Ki volt az a barom,aki erre a kretén Karácsonyra szavazott?
    A Fővárosnak semmire nincs pénze,elvette mindet ez a csúnya fidesz?Remélem a 41 tanácsadó és Kálmán Olgica nem halnak éhen!

  17. pl szerint:

    A kretén az te vagy…

  18. Qqriq szerint:

    pl!
    Féknyúz vagy.
    “Fideszes és ellenzéki polgármesterek körében is terjednek azok a hírek, hogy helyi adók elvonásával teremtené meg a kormány az Orbán Viktor régi álmának számító állami közoktatás pénzügyi forrásait, erről a jövő héten megjelenő Magyary Zoltán-tervben lehetnek részletek – írja az Index. Jelenlegi formájában megszűnhet az iparűzési és a gépjárműadó, de akár az idegenforgalmi is, legalábbis az önkormányzatok helyett a költségvetés lehet a címzettje mindháromnak.”
    https://www.napi.hu/ado/helyi_adokat_kozpontosithat_a_kormany.477032.html

  19. pl szerint:

    hülye… mi nem igaz? Tudsz te magyarul?
    ÖNKORMÁNYZAT… ÖNKORMÁNYZAT… ÖNKORMÁNYZAT… ÉRTED-e?
    Kedvenc meztelencsigánk akkor micsoda, kicsoda? Polgármester, vagy OgV akaratának gerinctelen tapsikolója, végrehajtója? Hülyeségedben azt sem veszed észre, h ebben a rendszerben sem a te(ti) akaratotok, sem az én(mi) akaratunk nem számít. A különbség mindössze annyi, h nektek szolgai módon tetszik, ha lesz@rnak, nekünk meg nem.

  20. Tóth kati szerint:

    Vasárnapi dupla bérét,plusz prémiumért mosatta le az FKF dolgozóival Karácsony az általa a rakpartra felfújt graffitit.Amit a kis tüncikézésükkor fújtak az aszfaltra.Kinek kell ez s kretén?

  21. Qqriq szerint:

    Figyu már, szerinted parancsuralomban élünk?! Honnan ez a gőg? Akármennyire nem tetszik, vedd észre, hogy ezt az ún. Rendszert a közmegegyezés, a társadalmi egyetértés, azaz a többség akarata tartja fent. Nem biztos, hogy mindig a többségnek van igaza, de akkor is a többség szava a döntő. Márpedig te a többségitől eltérő különvéleményedet képviseled. A kormányt a társadalom tagjainak a tényleges többsége támogatja. Sajnálatos, hogy ebben az egyszerű alapvetésben nem tudunk egyetérteni.

  22. Tóth kati szerint:

    Kb 5-6 millióba került ennek a kreténnek a festegetése a mi pénzünkből.Nemcsak gyilkos,kretén megalomán fa..kalap.Azt hiszi bármit megtehet és az emberek pénzét arra használja,amire neki tetszik.Ezt Z 5-6 milliót fizesse ki saját zsebből,elvégre ő fujkodta fel a hülyeségeit a rakpart aszfaltjára.A graffitizést egyébként büntetik.Karácsony a törvény felett áll?

  23. pl szerint:

    :)… Édes Istenem…

  24. Qqriq szerint:

    Ha erre az tök értelmetlen idiótaságra volt lóvé (a demonstráció résztvevői amúgy mennyit kaptak?), akkor talán ez lehet a megoldás a lomtalanítást illetően is. Fizessenek dupla bért a lomtalanító kukásoknak vagy a hómunkához hasonlóan vegyenek fel az utcáról embereket, akik a lomokat berakják a kukáskocsikba. Mindent meg lehet oldani, csak akarat kérdése.

Itt lehet hozzászólni !