Büntet a kerékpársáv: Baleset történt a Posztógyár utcában

Mr.Gabee, Csepel.info

 

Mr.Gabee információi szerint szerda kora este baleset történt a Posztógyár utca és Petőfi utca kereszteződésében.

Előzetes infok szerint a balesetnek sérültje is van, de végül nem vitte el a mentő kórházba

8 hozzászólás “Büntet a kerékpársáv: Baleset történt a Posztógyár utcában” bejegyzésre

  1. csak úgy szerint:

    Remek cím. Vajon kinek szól?

    Jobbulást a sérültnek. Sajnos nagyon rossz a sávra látás.

    Ahhoz, hogy a gépjármű vezetője, jobbra, balra rálásson a bicikli sávra, gyakorlatilag kereszteznie kell a sávot. Ha nagy sebességgel jön egy kerékpáros, szinte elkerülhetetlen az ütközés.

  2. ptypang szerint:

    Hiába van a kerékpárosnak elsőbbsége, egy ilyen kereszteződésbe hiba lassítás nélkül keresztülhajtani. Olyan, mint mikor zebránál körülnézés nélkül mennek át a gyalogosok, azért, mert elsőbbségük van és van mikor féktávon belül.

  3. Qqriq szerint:

    Az autós valószínűleg nem ismerős a környéken és nem számított a “járdán” nagy sebességű közlekedőre. A kerékpárutat jelző útburkolati jelek lekoptak, az “elsőbbségadás kötelező” tábla alatti kiegészítő tábla kb. 5 méter látótávolságból vehető ki, ráadásul a kötelező haladási irányt jelző tábla jobban vonzza a tekintetet. “STOP” táblára lenne szükség zöld kerettel és az útburkolati felfestés pótlására. A baleset az út kezelőjének a hibája.

  4. Happy szerint:

    Írjátok már le, hogy Karácsony a hibás. Úgyis ez lesz a kommunikáció vége szokás szerint.

  5. Lili Züllig szerint:

    Magyarban a vezetési kultúra egyenlő a nullával.

  6. Petivagyok szerint:

    Felfestést pótolni kell, hogy segítsük elkerülni a baleseteket. DE! Egy ilyen autós esetén aki rossz sávból kanyarodik ki (ez nem egyirányú út ), tök mindegy milyen tábla vagy felfestés van, ez egy attitűd kérem – én jövök, mindenki más figyeljen rám 🙂

  7. Qqriq szerint:

    Azáltal, hogy a kerékpárutat jelző útburkolati felfestés lekopott, a bicikliútnak a folytonossága megszakad, tehát az úttestet a továbbiakban mindössze járda keresztezi, vagyis a biciklisáv védettsége megszűnik. Ez azt jelenti, hogy a kerékpárosnak le kell szállnia a bringáról, és maga mellett tolva kell átkeljen a kereszteződésen.

  8. Qqriq szerint:

    Nagy hiányosság, hogy miközben a gyalogátkelőhelyek előtt mindenhol van tisztességes méretű jelzőtábla, a kerékpáros átkelők előtt szinte sehol nem tesznek ki előjelző táblát:
    https://www.vargailles.hu/images/stories/kresztablak/eurovelo_kresztabla_F02.jpg

Itt lehet hozzászólni !