II. világháborús bomba kiemelése és hatástalanítása miatt lezárják a IX., XI. és a XXI. kerület egyes részeit

POLICE, BKK, Mr.Gabee, Csepel.info

Foto: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred – Gajdos Milán hadnagy

Ideiglenes forgalomkorlátozást rendeltek el világháborús bomba kiemelése és hatástalanítása miatt Budapest IX., XI. és a XXI. kerületében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy az alábbi forgalmirend-változás lép életbe a főváros területén.

Lezárják és kiürítik:

2020. június 11-én 19 órától visszavonásig a Budapest IX., XI. és a XXI. kerület

Rákóczi híd – Soroksári út – Földváry utca meghosszabbított vonala a Duna irányába – Weisz Manfréd úton található üzemanyag töltő állomás (MOL) magasságában a Csepel sziget – Kopaszi gát közötti terület, valamint a Duna ezen szakaszai.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Foto: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred – Gajdos Milán hadnagy

Már 18 órától lezárásra számítsanak a Dombóvári út–Pázmány Péter sétány útvonalon a Rákóczi hídi felhajtó és a Neumann János út között, továbbá a Lazkovich utcában és a Hajóállomás utcában is.

Az érintett BKK-járatok rövidített, illetve módosított útvonalon közlekednek.

Az alábbiakban az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred facebook bejegyzését olvashatják.

Foto: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred – Gajdos Milán hadnagy

Második világháborús, 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba került elő Budapesten, Ferencvárosban a Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen.

A robbanótest biztonságos elszállításához helyszíni hatástalanítás szükséges, ehhez mintegy 700 méter sugarú körben kell kiüríteni az érintett területet. Tekintettel arra, hogy az állampolgári korlátozások több forgalmas útvonalat érintenek majd, a tűzszerész műveletre június 11-én, csütörtökön az esti-éjszakai órákban kerül sor.

A lezárásokkal kapcsolatban részletes rendőrségi információt ide kattintva lehet olvasni: https://cutt.ly/jy9A7j1

 

Egy hozzászólás “II. világháborús bomba kiemelése és hatástalanítása miatt lezárják a IX., XI. és a XXI. kerület egyes részeit” bejegyzésre

  1. […] Szerdán hírt adtunk arról, hogy ideiglenes forgalomkorlátozást rendeltek el világháborús bomba kiemelése és hatástalanítása miatt Budapest IX., XI. és a XXI. kerületében. 2020. június 11-én 19 órától. […]

Itt lehet hozzászólni !