Nemes célú informatikai eszköztámogatás a Móra iskolának

 

Csepel.hu

Informatikai eszközökkel gazdagodott a Móra Ferenc Általános Iskola digitális parkja, mely a tanárok távoktatását és a tanulók online tanulását segíti majd a járványidőszakon túl is. A Rotary Club Budapest-Center csapata laptopokat, monitort, tévét és nyomtatót adományozott az intézménynek.

A nemes támogatásból két hátrányos helyzetű család gyermekei is részesültek, ők laptopot vehettek át Pál Kata elnöktől június 2-án.

A klub a Tőkeportálon keresztül szervezett gyűjtést az iskola számára, hogy a digitális oktatás mindenkinek elérhető legyen. A Segítsd a Mórát a támogatás-célú kampányban több mint egymillió forint gyűlt össze, melyből sikerült megvásárolni a szükséges eszközöket. „Sok hátrányos helyzetű családban a megfelelő eszköz hiánya komoly gondot jelent. Az iskola erejéhez mérten segítette a családokat. Rendkívül fontos az, hogy a rászoruló tanulókra nagyobb figyelem kerüljön. A pénzügyi támogatás megkeresése azt a célt szolgálta, hogy korszerű informatikai eszközökkel segítsék a gyerekeket, pedagógusokat” – mondta el lapunknak Mikus Judit intézményvezető.

Az átadáson megköszönte a klub gyors és folyamatos támogatását, majd beszámolt arról, hogy a pedagógusok Komplex Instrukciós Program képzését szintén a társaság finanszírozza. Így kerültek kapcsolatba Pál Kata elnökkel, aki örömét fejezte ki arról, hogy ilyen kis közösségnek segíthettek és hozzájárulhattak a digitális tanulás otthoni módjához.

A digitális oktatás tárgyi feltételeinek megteremtését a Dél-Pesti Tankerületi Központ is pártfogolta. Képviseletében Tóth János tankerületi igazgató köszöntötte a gyermekeket és a jelenlévő pedagógusokat. Megköszönte a klubnak az eszközök biztosítását, amelyek a tanulók és a tanárok jövő tanévi munkáját segítik.

Végül az intézményvezető jelképesen Kisködmön-díjat adott át a kampányban végzett támogató tevékenységéért a csapattagoknak.

A.Zs.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !