Videóval: Karácsony a fejlesztések leállításával, a lakosságon áll politikai bosszút

Hír TV, Csepel.info

Leaszfaltoztatja a Bajnai Gordon villájához vezető utat Karácsony Gergely. A főpolgármester úgy rendelte el a fejlesztést, hogy a XII. kerület többi útjának felújítását törölte. Ugyanezt teszi a többi nem balliberális vezetésű kerület esetében, így Csepellel is: a főváros a csepeliek adóját négy évig más kerületek fejlesztésére, és a bosszúhadjáratára fordítja.

Csak az a kár, amely a már elkészült útfejlesztések tervezési költségeit, a lefutott közbeszerzéseket és megkötött szerződéseket jelenti, több száz millió forint nagyságú. Tarlós István főpolgármestersége idején ilyenről szó nem lehetett: akkor az akkori ellenzéki kerületek épp úgy kaptak fejlesztési forrásokat, mint a kormánypártiak. A Karácsony Gergely által vezetett Zugló is.

„A Fővárosi Önkormányzat a következő 4 évben egyetlen méter fővárosi út felújítását sem végzi el Csepelen. Ezzel együtt leállítják és visszavonják a HÉV végállomásához tervezett P+R parkoló megépítését is.” – jelentette be Borbély Lénárd csepeli polgármester május 27-én a Facebook-oldalán. A polgármester kiemelte, hogy erről a veszélyhelyzetet kihasználva, egy személyben döntött a főpolgármester. Pedig a veszélyhelyzet nem négy évre szóló útfelújítási döntések meghozatalára, hanem a koronavírus-járvány megfékezésére lett kihirdetve. A HÉV felújítását például eközben a kormány elvégzi a főváros helyett, vagyis csak a főváros hátrál ki a fejlesztés rá eső részéből.

„Sajnos itt nincs vége. Arról is tájékoztatást kaptunk, hogy két másik kerülettel közösen elnyert 2,4 milliárd forintos bicikliút fejlesztést is, amely összekötött volna bennünket, szintén leállítják. Ebből az összegből Csepelen 840 millió forint értékű kerékpáros hálózat épült volna meg. A fővárosi utak tekintetében a Táncsics Mihály utca, a Szállítók útja, a Védgát utca és a Szent László utca felújítása marad el. Mindegyik utca kiviteli tervvel és engedélyekkel rendelkezik. A Táncsics Mihály utcára a fedezet is rendelkezésre áll.” – fogalmazott Csepel polgármestere.

Borbély Lénárd szerint Karácsony Gergely cserben hagyta a csepelieket, Csepel nem ezt érdemli. Több lap szerint Karácsony Gergely döntésében közrejátszott, hogy a csepeliek megakadályozták a Táncsics Mihály utcába szánt új, belső források szerint 200 fősre tervezett hajléktalanszálló kialakítását. A belvárosi, leginkább a VIII. kerületi hajléktalanokat akarták Csepelre átköltöztetni.

Hír TV, Csepel.info

7 hozzászólás “Videóval: Karácsony a fejlesztések leállításával, a lakosságon áll politikai bosszút” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Karácsony a Párbeszéd nevű képződmény egyik vezetője (a másik főnöke az ordenáré, gyűlölködő stílusáról ismert mocskos szájú Szabó Tímea). A köznyelvben párbeszéd alatt két- vagy többoldalú kommunikációs formát értünk szemben a monológgal, amikor csak egyoldalú közlés, utasítás valósul meg. A párt neve arra utal, hogy a másik (többi) felet meghallgatva, velük konzultálva, egyeztetve, konszenzusra jutva, kompromisszumos egyetértésben, ha úgy tetszik demokratikus úton hoznak meg fontos döntéseket. Na most ennek úgy kéne működnie, hogy mielőtt eldöntenek egy adott kérdést, megkérdezik a leginkább érintetteket. Legalább a látszat vagy az udvariasság kedvéért illene ezt megtenni. Gyurcsányi Karácsony bőrébe bújva azt képzeli, bármit megtehet a fővárosiakkal, bármit lenyomhat a pesti emberek torkán. Ez gusztustalan és felháborító!!!

  2. Nagyapó szerint:

    Vigyori és az őt mozgató Gyurcsány(i) a DK-s alapelv alapján tevékenykedik (mennél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk!). Nem a Fővárost fejleszti, hanem az ellenzéki kerületekben osztogat. Természetes válaszreakció lesz, hogy a kormány a polgári vezetésű kerületeket fogja támogatni. Ez Vigyorinak jó lenne, mert több lenne a lenyúlható pénz, csakhogy a kormány nem hülye, így a Fővárosnak járó pénzt fogja csökkenteni ezzel az összeggel. (Hasonló, mint amit a DK akar az EU néhány fővárosában.)
    Kinek jó ez? Nem lesz Lánchíd felújítás, főbb utakon dugók, stb. Azok is megszívják, akik Vigyorit megválasztották.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. kormánypárti szerint:

    Nincs kétség, hogy a főpolgi bosszúhadjáratot indított. Mi lesz ha a következő támadást körültekintőbben megszervezi? Hiszen már működne a hajléktalanszálló, ha nagyobb titokban végzik az átalakítási munkákat, vagy mondjuk a melósok azt hazudták volna az érdeklődőknek, raktárat alakítanak ki. Szerintem annyira nem hülyék, hogy kétszer elkövessék ugyanazt a hibát, legközelebb felkészültebben fognak próbálkozni. Nagyon ébernek kell lennie a polgármester úrnak, hogy visszaverje a későbbi támadásokat és megvédje a kerületet. Talán az lenne a legokosabb, ha Csepel elszakadna a fővárostól arra az időre amíg a Böszme talpnyalói vannak hatalmon.

  4. Qqriq szerint:

    Nos Csepel szemszögéből megközelítve a kérdést ki a hunyó? A csepelieket hivatalosan képviselő Szabó mit lép? A csepelieket képviselni akaró Bagónét vajon érdekli a csepeli utak műszaki állapota? Nyissátok ki a szemeteket és vegyétek végre észre, ki van mellettünk! Nem érzelmi alapon kell politizálni.

  5. Választó szerint:

    Minél rosszabb, annál jobb! Legyenek még szarabbak a csepeli főutak, akkor legalább elkerüli az átmenő forgalom! Persze ez azt nem érdekli, aki négy fekvőrendőrös utcában lakik! Sőt legyenek dugók, legalább Csepelt mindenki elkerüli!

  6. Választó szerint:

    Én minden csepeli utcára kiraknám a 30 km/h-ás sebességkorlátozást, a főutakra is! Legyünk egyenlőek, minden csepelinek joga van a háborítatlan élethez!

  7. concept szerint:

    A HÉV már nem a Fővárosé/BKV-é hanem az állami MÁV-é,mégis mi köze lenne a felújításhoz?
    Hová fért volna még egy P+R parkoló a végállomás mellé?Arról a Lénárd sehol nem írt.

Itt lehet hozzászólni !