Karácsony lecsökkenti a Weiss Manfréd és a Teller Ede utakon a sebességet 50 km/órára

Csepel.info

A koronavírus-járvány miatt fennálló veszélyhelyzetre hivatkozva húsz előterjesztésről dönt egymaga Karácsony Gergely április 29-én. A főpolgármester többek között a fővárosban, így a csepeli gyorsforgalmi utakon is lecsökkenti a sebességhatárt 50 km/órára – derül ki az egyik előterjesztésből. Ezen kívül a nem főutakon 30 km/órás lesz a maximális sebesség, a többi helyen 20-szal lehet csordogálni. 

Vírusvédelmi okból megmagyarázhatatlanul sürgős az az előterjesztés, mely szerint a sebességcsökkentések célja a balesetveszély (elsősorban a gyalogosok védelme), a légszennyezés és a forgalom csökkentése. Kár, hogy a Weiss Manfréd úton szinte egyáltalán nincs gyalogosforgalom, de a Teller Ede úton se sok. Ráadásul nincs 70 kilométer/órás sebességnél jelentősen nagyobb levegőszennyezés, mint alacsonyabbnál. Viszont mindkét útvonal lényege a gyorsabb sebesség volt, ami miatt a Teller Ede úton zajvédő falak is épültek – sok százmillió forintból.

Az intézkedés hatására a Teller Ede útról visszatérhetnek az autók a városközpontba, mivel csak a relatív gyorsasága miatt volt vonzóbb útvonal az agglomerációból és Dél-Csepelről érkezőknek. A Weiss Manfréd út viszont előreláthatóan balesetveszélyesebb lesz. Ha ugyanis néhányan megpróbálják betartani az értelmetlenül alacsony maximális sebességet, a többi autós türelmetlen lesz és előzni fog. Az már most garantálható, hogy húszból tizenkilencen nem tartják majd be a sebességkorlátozást – ahogy a jelenlegi 70 km/órásat sem.

Nem zárható ki, hogy április 29-én dönt Karácsony Gergely arról is, hogy a főváros Csepel központjában, a Táncsics Mihály utcában hajléktalanszállót nyisson. Ez az előterjesztés még nincs az interneten, de az egykori iskolaépületen már dolgoznak a munkások. Borbély Lénárd polgármester hétfőn nyílt levélben tiltakozott a terv ellen. A hajléktalanszállóról pont úgy volt egyeztetés, ahogy az általános sebességcsökkentésekről: sehogy.

Csepel.info

17 hozzászólás “Karácsony lecsökkenti a Weiss Manfréd és a Teller Ede utakon a sebességet 50 km/órára” bejegyzésre

  1. Aladin szerint:

    Amilyen magas akkora F@sz!!! Egyedül ilyen hülye vagy súgnak neki!!! Gratuláció azoknak,akik rá szavaztak!!!

  2. Csabó szerint:

    A kutya farka sem fogja betartani. Karácsony te barom. Tipikus szoci szokás ilyen intézkedéseket hozni.

  3. pusssh szerint:

    Ne bántsuk a barmokat! Azok jámbor haszonállatok.

  4. Apo szerint:

    Miért? Most betartja valaki? Reggelente még 30 al se lehet menni.

  5. csak úgy szerint:

    Persze Ábel, kizárólag Csepelen.

  6. Nondroid szerint:

    A Budapest Mobilitási Tervet, ami alapján ezek az intézkedések meghozhatóak Borbély Lénárd is megszavazta a Fővárosi Közgyűlésben.

  7. pl szerint:

    “Karácsony te barom.”….
    Csabó te barom….!

  8. Aladin szerint:

    Hogy miért nem csinál magának kistestvér ez a f@szkalap!!! Ha lassabban mész, megvéd a korona vírus ellen!!! Ezt a baromságot!!!

  9. Nagyapó szerint:

    Igazat kell adnom a hozzászólóknak! A Weiss út osztott pályás – 2 x 2 sávos – így a sebességet 110 km/ó-ra lehetne növelni. Sőt, a Teller Ede út autópálya jellegű, ott pedig a 130 km/ó dukálna.😉
    Azért megkérdezem, miért kell gépkocsival az agglomerációból Csepelen keresztül menni?
    A csepeliek pedig döntsék el, hogy városon belüli sztráda, vagy HÉV korszerűsítése legyen?

    A hajléktalanszálló viszont nagy marhaság, pótcselekvés. A csepeli hajléktalanoknak van szállójuk. Az új szállóba, vagy a csepeli hajléktalanok mennek és gyári üres lesz, vagy más kerületből jönnek, akiket viszont Csepel nem tud eltartani, így legfeljebb ingáznak (rosszabbat nem tételezek fel).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. ptypang szerint:

    Nagyapó: Merre menjenek Szigetszentmiklósról vagy Halásztelekről?

  11. abc123 szerint:

    Azért csak kiderült hogy ez a sebességhatár csökkentés már a Tarlós terveiben is szerepelt…

  12. Aladin szerint:

    Csak úgy szerintnek üzenem, Te is a Karácsony seggét nyalod vagy a haverja vagy!!! Én megválogatom a barátaimat!!! Részvétem

  13. Tündér Ilona szerint:

    Nagyapó!
    ,,Azért megkérdezem, miért kell gépkocsival az agglomerációból Csepelen keresztül menni?”

    Azért mert Csepel földrajzilag Budapest egyik szélső kerülete.
    Nem tűnt még fel?

  14. közlekedő szerint:

    Nagyon helyes a sok száguldozó-gta-n és halálos iramban “edződött” idióta miatt így is életveszélyes, a kis utcákban meg főleg helyeslem a sebesség csökkentést, de ha még maradna is a 70-es korlátozás, ha fix bevételt akarnak ki kell rakni egy állandó trafit, és a sok siető balf*sz meg fizethet derekasan. (Egyébként igaza van a fentiekben hozzászólónak, ez már a Tarlós éra alatt megszületett tervben benne volt.)

  15. Lili Züllig szerint:

    Hát ahogy egy magyar vezet, én inkabb a jogosítvány megszerzését tenném szinte lehetetlenné. És minimum 2 millió HUF lenne az ára, mint itt Svájcban. Meg is becsülik a vezetést. 50-es táblánál csak úgy hasít 30km/h-val, és minden sarkon egy radar.

  16. robi szerint:

    Az érvényben lévő sebességhatárok megállapítását komoly elemzések előzték meg.

    Átpolitizált kis hazánkban legfeljebb még egy döntés születik majd, amelyről senkit nem kérdez meg a döntéshozó politikus.
    Egyik kutya, másik eb. Megszoktuk, ilyen világ jutott 30 évvel a módszer váltás után.

    A Hollandi úti birkózócsarnok felépítéséről sem készítettek lakossági felmérést.

Itt lehet hozzászólni !