Videó: ilyen a hétfő reggel Csepelen

Csepel.info

Tíz fok volt nem sokkal fél kilenc előtt hétfőn reggel a Hollandi úton. Mire beértünk a Szent Imre térre, már 12 fokot mutatott a hőmérőnk. Derült, szép időnk van, ám egy hidegfront miatt sokan ébredhettek kialvatlanul. Csepelen a szokásos helyeken van a szokásosnál nagyobb sorbanállás: ilyen volt eddig minden “karanténos” hétfő. A Városgazda munkatársai már dolgoztak: fertőtlenítettek, közterületeket tisztítottak, rendeztek ezen a hétfőn reggelen is.

Országosan 1984 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, ami szakemberek szerint május elején lesz a legmagasabb. Elhunyt újabb 10 idős krónikus beteg. Ezzel 199 főre emelkedett az elhunytak száma, 267-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 811 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. A fertőzés országos térképét itt láthatják.

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Ajkán járt. A városi kórházban arról beszélt, hogy május harmadikára, amikorra a szakemberek a járvány csúcsát prognosztizálták, 5 ezer lélegeztetőgép fog rendelkezésre állni. Ez már nagyjából biztonságos. A gépek száma 8 ezerre fog emelkedni. Vasárnap az is kiderült, hogy Magyarországon több esetben is sikeresen tudták gyógyítani a lélegeztetőgépre került koronavírusos betegeket. Nyugat-Európából a járvány terjedésének lassulásáról érkeztek hírek. Az Egyesült Államokban viszont nem javult a helyzet.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !