Niedermüller a vészhelyzetben 29 millió forintos megbízási szerződést kötött Czeglédyékkel

A Fidesz megdöbbentőnek tartja, hogy az egészségügyi járvány, a veszélyhelyzet idején az erzsébetvárosi lakosok támogatása helyett a polgármester legfontosabb és elsődleges dolga az legyen, hogy 29 millió forint + ÁFA díjazással kitömi a Demokratikus Koalíció ügyvédjét, Czeglédy Csabát, aki jelenleg is bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúsítottja egy többmilliárdos ügyben.

Bajkai István, a Fidesz erzsébetvárosi választókerületi elnöke közleményében azt írta: Niedermüller Péter vonja vissza a vészhelyzet kihirdetése után, saját döntési jogkörében megkötött szerződést.

Közleményt adott ki a Fidesz erzsébetvárosi szervezete, amelyből kiderül, a Czeglédy ügyvédi iroda újabb zsíros megbízást kapott a Niedermüller Péter vezette testülettől. A VII. kerületi önkormányzat az első két szerződést november 5-én, rögtön Niedermüller Péter DK-s polgármester megbízólevelének átvétele után kötötte a Czeglédy Irodával, a mostani megbízás pedig kísértetiesen hasonló gyorsasággal köttetett, mint az első kettő. A mostani, nagy összegű szerződést 2020. március 18- án írták alá, Niedermüller Péter tehát az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetését követően, saját döntési jogkörében (amikor a polgármester  sajátos helyzetből fakadóan a képviselőtestülettől és a bizottságtól függetlenül egy személyben hozhat döntést) intézkedett a DK barát ügyvéd újabb megbízásáról.

Felmerül a kérdés, hogy miért élveznek elsőbbséget Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvédjének szerződései más kerületi döntésekkel szemben és van-e összefüggés aközött, hogy a kormány a veszélyhelyzetre való tekintettel a pártok támogatását 50 százalékkal csökkentette? Jut-e Gyurcsány ügyvédjének pénzéből a Demokratikus Koalíciónak? Nem gondolja-e úgy Niedermüller Péter, hogy a kormányhoz hasonlóan először rendbe kellene tennie a kerület költségvetését annak érdekében, hogy megfeleljen a járvány elleni védekezés kiadásainak és, hogy támogatni tudja a nehéz helyzetben lévő kerületi lakosokat ahelyett, hogy pártemberek és pártmegbízottak részére adnak több tízmilliós megbízásokat -írja Bajkai István a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Hozzáteszi:

Felmerül a kérdés továbbá, hogy miért hallgat az ügyről az alpolgármestert is adó Momentum, miért vállalnak ebben is közösséget az országot egyszer már tönkretevő Gyurcsány pártjával.

Mindezek után az erzsébetvárosi Fidesz felszólítja a polgármestert, hogy minden forintot az erzsébetvárosi polgárok és a kerületi védekezés céljaira használjon fel, és vonja vissza Gyurcsány ügyvédjének a megbízását.

Forrás: Pesti Srácok

6 hozzászólás “Niedermüller a vészhelyzetben 29 millió forintos megbízási szerződést kötött Czeglédyékkel” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    A szemét dk-s polgármesternek van pofája tiltakozni a gépjármű-adó vírusellenes alapba való utalása ellen, miközben hasonló összeget ad a maffiás Czeglédinek!!!

    Kíváncsi lenné, hogy”pl”, meg a “sorozatgyilkos” kiderítette-e, hogy a czeglédi maffia mekkora összeggel támogatja a víruselleni harcot??

    Igaz, hogy ítélkezési szünet van a bíróságokon, de hiányolom azt az ügyészt, aki elrendelné ennek a sikkasztónak a letartóztatását, akit majd a bírósági eljárások ismétel indításakor bíróság elé állíthatnák?? Addig sem tudnának lopni!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. pl szerint:

    Aranyhalak!
    A szarfröcsögő megszólított, úgy h nem is szóltam hozzá, így most pótlom.
    -a cikkben százszor írtok “DK barát ügyvéd Demokratikus Koalíció ügyvédjét Gyurcsány ügyvédje”
    -cikkben egyetlenegyszer nem írtok, milyen szerződés, miről szól, törvényes-e, mi a bajotok vele, KIVEL KELLETT VOLNA KÖTNI, MENNYIÉRT…
    Ennek fényében különös, h benneteket csak azok a (NEM ELTITKOLT!) törvényes szerződések érdekelnek, amiket a NYERTES polgármesterek kötöttek. Soha sehol nem olvastam, h zavarna benneteket a Várnegyed széthordása, a Ferencváros, az ötödik kerület, Zugló kifosztása. Egyszer nem kérdeztétek meg, rendben van-e Budai Gyulátok?! Rendben van e a halott aláírása, a szerződés visszadátumozása?!
    Nektek elég csak állami segítséggel SZART FRÖCSÖGNI…

  3. abc123 szerint:

    Az előző önkormányzat fideszes volt,valszeg az általuk megbízott ügyvédi iroda tulaja is az,bezzeg akkor nem zavart senkit és tutira nem 29millát kerestek rajtuk…
    Tényleg vérlázító hogy most valaki más kapta a melót…

  4. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Nem kell smúzolni! Ha valamit nem tudnak nézzenek utána! Nem a “valszeg” alapján kell vitázni. Niedermüller egy háromsoros előterjesztést készített. Ez alapján köt 36 milliós szerződést egy sikkasztással vádolt ügyvéddel (és még 3 kerület). Ez az igazi pénzmosás!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Horváth János szerint:

    Ugyanakkor újabb bő 430 milliót beletolni a sportba, azt lehet.

  6. pl szerint:

    Aranyhalak!
    Íme itt van, miért volt fontos, és sürgős árkon bokron keresztül bevezetni a rendkívüli különadókat! Jó kezekbe kerül!
    “Ahogy a normál bankadót, úgy a járványadót is csökkenthetik a bankok látványcsapatsportok támogatásával.” …és van pofátok egy polgi millióival foglalkozni, mikor a szemetek előtt lopnak el MILLIÁRDOKAT!
    Bár elmúlt április 1-je, de azért nesztek Aranyhalak:
    “A HIVATÁSOS LABDARÚGÓK SZERVEZETE AZOKNAK A JÁTÉKOSOKNAK KÍVÁN SZOCIÁLIS ALAPON ÁTMENETI PÉNZÜGYI SEGÍTSÉGET NYÚJTANI, AKIK A LECSÖKKENTETT JÖVEDELMÜK MIATT MÁR NEM, VAGY CSAK RÉSZBEN TUDJÁK CSALÁDJUK BIZTONSÁGOS MEGÉLHETÉSÉT BIZTOSÍTANI.” Tudjátok, a nagycsaládos focistának, akinek az egymilliós fizetése lecsökkent 800-500 ezerre….

Itt lehet hozzászólni !