Sorossal Bajnai Gordon is a magyarok ellen, a vírus oldalán harcol

Miközben a világ a koronavírussal küzd, Soros Györgyöt a járvány helyett továbbra is a migráció és a migránsok foglalkoztatják a leginkább.

A milliárdos spekuláns a közelmúltban leporolta korábbi tervét, és a járvány miatt gazdasági válságba süllyedő Európa megmentésére ismét a migránsok betelepítését ajánlja.

Az általa is pénzelt Külkapcsolatok Európai Tanácsa (ECFR) nevű agytröszt március közepi éves ülésén a brit Express.co.uk beszámolója szerint nyíltan beszélt erről. „Válságkezelési” csomagjának első pontja a „menekültválság” rendezése, ami Sorosnál természetesen a nyitott határokat és nyílt, multikulturális társadalmakat jelenti, írja a Tűzfalcsoport friss összefoglalójában. Bár a milliárdos nagyvonalúan késznek mutatkozott lemondani a kötelező betelepítési kvótákról, de az „Európa-erőd” eszméjével való leszámolásra is felszólított. Érdemes egyébként megjegyezni: az fel sem merült, hogy a pandémia miatt elhalasszák az elemzőközpont ülését.

Az európai uniós politikára komoly befolyással bíró ECFR alapítói között, miként az imént már utaltunk rá, megtalálható a Soros-féle Open Society Foundations, amely egyben a legfőbb szponzora is, kereken a költségvetése egyharmadát biztosítja, ami 2017-ben közel 2,25 millió fontra – tehát nagyjából félmilliárd forintra – rúgott.

Az ECFR tagjai között számos, a spekulánshoz hű liberális politikus található, akik rendszeresen bírálják a nemzetállamiságot képviselő vezetőket. Így közéjük tartozik például az osztrák Zöldpárt egykori társelnöke,

Ulrike Lunacek, aki arról értekezett a kétharmaddal újrázó Fidesz-KDNP 2014-es győzelme után, hogy a kormányzat Magyarországon „sötét, Európa-ellenes nemzeti populizmust” betonoz be.

Az egykori olasz miniszterelnök, Romano Prodi pedig azt hangoztatta, hogy Európa két nagy ellensége Marine Le Pen és Donald Trump, akikhez szerinte Orbán Viktor idomulni akar.

A tavaly május elsején a Momentummal parádézó Emma Bonino, az abortuszpártiságáról ismert egykori olasz külügyminiszter szintén tagja az ECFR-nek. Ő jelenleg a balliberális Radikális Itáliaiak nevű csoport vezetője, és a Soros-egyetemet a joggal való visszaélésben megakadályozni hivatott magyar felsőoktatási törvény egyik legélesebb kritikusa.

A ECFR legismertebb magyar tagjai pedig Bajnai Gordon, az egykori „független szakértői kormány” miniszterelnöke,

aki az Együtt nevű – és azóta megszűnt – liberális formációval tűnt fel 2013-2014-ben, és Ficsor Ádám, aki a DK aggályos adathasználatában érintett cégek egyikének alapítója és Gyurcsány Ferenc titkosszolgálatokat irányító államtitkára volt.

A Soros-univerzum több magyarországi szatellitje is nagyobb aktivitásba kezdett az utóbbi hetekben, s vehemensen bírálták a kormány intézkedéseit. A vírus miatti veszélyhelyzet kihirdetése után alig egy héttel az Amnesty International rukkolt elő egy kiadvánnyal, amelyben azt fejtegették, hogy

szerintük emberi jogi szempontból aggályosak a kabinet járványügyi intézkedései, valamint a bevezetett utazási korlátozások és tilalmak. A karanténról pedig azt írták, hogy önkényes fogva tartásnak is minősülhet. Fokozottabb védelmet követeltek „a migráns munkavállalók” és a „státus nélküli (irreguláris) bevándorlók” számára,

ahogyan azt is fontos kérdésnek tartották, hogy a nők mellett a nem bináris identitású személyek is külön gondoskodásban és támogatásban részesüljenek. Egy másik Soros támogatta szervezet, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (Ekint) vezetője, Majtényi László többször is kikelt a veszélyhelyzet kihirdetése és a különleges jogrend ideiglenes bevezetése ellen, azt hangoztatva, hogy a „legalapvetőbb szabadságaink kerülnek zárójelbe”. A börtönbizniszben is kulcsszerepet játszó Magyar Helsinki Bizottság pedig a szabálysértési és büntetőjogi elzárás végrehajtásának felfüggesztését javasolta a minap a járványra hivatkozva. A Helsinki Figyelő elnevezésű blogjukon a jogvédők Iránnal példálóztak, ahol 85 ezer, főként egészségügyi problémával rendelkező fogvatartottat engedtek ki óvadék ellenében.

Forrás: 888

19 hozzászólás “Sorossal Bajnai Gordon is a magyarok ellen, a vírus oldalán harcol” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Baromság!

  2. CoPPer szerint:

    Meg most sem tudtok gyulolet nelkul korrekt modon tudositani!

  3. Qqriq szerint:

    A tények ismertetése nem szorul különösebb magyarázatra, gyurcsányi jóbarátja, libáskordon már régóta magyarellenes.

    “Bajnai Gordon volt annak a CA-IB Értékpapír Rt.-nek az ügyvezetője 1999-ben, amely a Vico-lapok és – ingatlanok értékesítését végezte a Fenyő-gyilkosságot követően. Fenyő János médiavállalkozó halálával egy nagy vagyonnal bíró vállalkozást hagyott maga után, melyet Bajnai Gordon vezetésével külföldi tulajdonba játszottak át.”
    https://www.origo.hu/itthon/20180420-bajnai-gordon-simor-andras-fenyo-gyilkossag.html

  4. concept szerint:

    …és írta ezt egy nevét nem vállaló “újságíró” a KESMA elvárásai alapján…

  5. Werthan szerint:

    Copperka, a tények ismertetése csak neked gyűlöletkeltés!!!!

  6. Horváth János szerint:

    Igaz, csak hol vannak itt tények?

  7. pl szerint:

    Aranyhalaknak (mai):
    A felállított járványügyi alap forrásainak biztosítása érdekében az alábbi döntéseket hozták:

    -az idei párttámogatások 50 százalékát, 1,2 milliárd forintot ebbe az alapba helyezik át
    -újra bevezetik a multinacionális láncokat terhelő adót, amiből idén 36 milliárd forint folyhat be,
    -a bankoknak 55 milliárd forintot kell az alapba befizetni
    -az önkormányzatoktól a gépjárműadó-bevételt várják a központi költségvetésbe, ez 34 milliárd forint lesz.
    Az utolsó a legszebb pont, hiszen ez akadályozza a kerületek védekezését…
    Nagyon átlátszó ez az egész, az ellenzék kinyírása, további lakossági teher.
    Hurrá és éljen sokáig a korlátlan hatalom

  8. pl szerint:

    Qqriq szerint: így jár, aki csak kormánylapokat olvas… El és belehülyül.

  9. Qqriq szerint:

    A tényekkel képtelenség vitába szállni. Ilyenkor érvek helyett jön a személyeskedés.

  10. Horváth János szerint:

    DE hol a bánatba vannak a tények???

  11. pl szerint:

    Qqriq szerint: De hát Tőled vettem… Tény, h Origot olvasol, legalábbis képeit nézed, és tény, h onnan idézel, summa summarum nem juthatok más következtetésre…
    De tudod mit, akkor olvass Origot, 2011 november:
    https://www.origo.hu/itthon/20111109-elsofokon-bunosnek-talaltak-a-bajnai-gordont-ragalmazo-ujsagirot.html

  12. Gary Ridgway szerint:

    ől!
    Itt a dráma az, hogy az ide-oda (köze nincs a járványhoz) szétlocsolt pénzeknek ez csak pár %-a!DE, már nem kell vámot és ÁFA-t fizetni a maszkokért, amit az EÜ-n keresztül a kormány is megoldhatna?! Ha már a fertőtlenítők sem kerülnek a lakossághoz. Ennek oka az alapanyag hiánya. Alapanyagot meg ki is gyárt?

  13. Nagyoroszi Zsigmond szerint:

    Én annak az euro árfolyamnak örülnék, amikor ez fotó készült.

  14. Qqriq szerint:

    pl,
    A gúglin kerestem rá célirányosan a Figyelő cikkére (amire az Origo is hivatkozik), azonban az a hivatkozás már nem él. Ha a saját szavaimmal közöltem volna a tényállításokat vagy az Indexet idéztem volna, akkor hihetőbb lennék a számodra? Mondhatni, a ’90-es évek végén Bajnai még nem libás, hanem hollós volt: jó pénzt csinált az általa menedzselt, külföldi tulajdonban lévő CA-IB Értékpapír Rt. a Fenyő-birodalom széthordásából. Nem sokkal korábban a cég egy 700 millió forintos csalási ügyben volt érintett. A vezérigazgatót ekkor Simor Andrásnak hívták.

  15. Horváth János szerint:

    Ez a 888 cikke egy az egyben, a valósággal köszönőviszonyban sem nagyon van. Az általad
    tényállításnak mondottak inkább csak sunyi sejtetések, lejáratások.

  16. Qqriq szerint:

    Mik a tények? Ismét nemcsak belülről, hanem kívülről is támadják az országot beletolakodva hazánk belügyeibe (miközben mi ilyet nem szoktunk tenni más államok vonatkozásában). A külső bírálók, a belső ellenzék, valamint Soroshoz köthető körök között összefonódások jelei mutathatók ki.

  17. pl szerint:

    Qqriq szerint: Te tényleg reménytelenül buta vagy!
    “2015. szeptember 28-án a lapot kiadó MediaCity egy kifizetetlen tartozás miatt felszámolási eljárás került.[8] A felszámoló döntéseként a hetilapot ismét eladták.[9][10] 2016. decemberben a MediaCity-től megvette a lapot az Investender Kft. üzletviteli tanácsadó cég, amely aztán hamarosan továbbadta 240 millió forintért a Fidesz-közeli történész, a Terror Háza igazgatója, Schmidt Mária érdekeltségében álló K4A Kft.-nek.[11] Az Orbán–Simicska-konfliktus miatt ugyanis a harmadik Orbán-kormány egy új Fidesz-közeli médiabirodalom felépítésére kényszerült, melynek a lap is része lett.”
    Soha ilyen gazdasági szennylapunk még nem volt!
    Idézzél az aranyhalaknak a 400 KESMA laptól. Értelmes ember ezektől semmit nem olvas, v ha igen, mint különleges élvezet, akkor azért utána néz máshol is….
    Nincs mit vitatkoznunk.

  18. Nagyapó szerint:

    pl szokása szerint nem mond igazat. A MEDIACITY Magyarország Kiadó, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, köszöni jól van, Nettó árbevétele 106 650 EUR volt 2018.-ban. A cég a Figyelő nevű lapot vette meg csődeljárás után!
    Hazudtunk reggel, este, meg éjjel!”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. pl szerint:

    Aranyhalaknak írtál megint… Úgy tűnik te már képtelen vagy megbirkózni azzal, amit olvasol…
    Idézet volt, (WIKI) a lényeg benne volt, AMIRŐL NEM EJTESZ SZÓT!…
    Amúgy mi nem igaz? Hogy szennylap? Vagy h a másik kuszaszeműé? Avagy h TÖRVÉNYTELENÜL listáz (nem is egyszer)? Vagy h van Magyarországon 400 lap, ami hazudik éjjel nappal, és biztosan nem méltó idézésre (legfeljebb rendőrségire)! Mi nem stimmel? Hogy azt minősíti, aki olvassa, védi tartalmát?
    Tényleg muszáj neked éjjel nappal hazudnod, terelni?

    Nem bonyolult, aki tud értően olvasni, (másnak felesleges) üsse be a címsorba, “figyelő” és legalább a WIKI-t olvassa el!

Itt lehet hozzászólni !