623 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg

Koronavirus.gov.hu

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 623-főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg és 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Elhunytak

Sorszám Nem Kor Alapbetegségek
1 76 szív és érrendszeri
2 65 rosszindulatú daganat
3 Férfi 74 szív és érrendszeri
4 Férfi 79 szív és érrendszeri
5 Férfi 68 szív és érrendszeri
6 41 magas vérnyomás
7 Férfi 38 krónikus pancreatitis, alkoholos májkárosodás
8 Férfi 53 szív és érrendszeri
9 90 aorta stenosis, ISzB, magas vérnyomás, pitvarfibrilláció
10 Férfi 75 magas vérnyomás
11 Férfi 80 nincs adat
12 Férfi 73 ISZB, encephalopathia, hepatopathia, érszűkület, hypothyreosis
13 86 TBC,LC,PE,HT,DM,diab. polyneuropathia,MVT,
14 Férfi 92 Allergiás asthma, stroke, pacemaker
15 Férfi 94 COPD
16 59 Vesetranszplantált, cukorbeteg, COPD, ISZB, magas vérnyomás
17 86 magas vérnyomás
18 67 ISZB, magas vérnyomás
19 Férfi 66 szív- és érrendszeri megbetegedés, idült reumás szívbetegség, degenaratív („kopásos”) gerincbetegség
20 Férfi 91 szív- és érrendszeri megbetegedés, magas vérnyomás, idült reumás szívbetegség, agyi érbetegség
21 Férfi 70 Ischaemiás szívbetegség ( koszorúér-betegség), anyagcsere-betegség
22 Férfi 89 post TBC, mellhártya összenövés, prosztata-betegség
23 81 magas vérnyomás, agyi infarktus
24 Férfi 79 magas vérnyomás, COPD krónikus tüdőbetegség, érszűkület, veseelégtelenség, szív -és érrendszeri megbetegedés
25 86 veseelégtelenség, magas vérnyomás
26 Férfi 80 magas vérnyomás, szívelégtelenség, cukorbetegség

Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért! https://www.youtube.com/watch?v=UQOCgPtBYCk&feature=emb_logo

A hatósági házi karantén adatok is láthatóak

A Koronavirus.gov.hu oldalon ezentúl a hatósági karantén adatokat is közlik.  A járvány ezen szakaszában már az otthoni karantén a jellemző, nem pedig a kórházi karantén, hiszen kórházba már csak azok az igazolt fertőzöttek kerülnek, akiknek olyan súlyos tünetei vannak, hogy kórházi ellátást igényelnek. 

Az otthoni karantén lehet önkéntes vagy a járványügyi hatóság által elrendelt, ez utóbbi a hatósági házi karantén. Mostantól naponta frissülő adatokat láthatnak a számlálón az aktuálisan hatósági házi karantén alatt lévő állampolgárok számáról.

A hatóság házi karanténra kötelezett személy 2 hétig az otthonában köteles tartózkodni és vendéget nem fogadhat.  A bejárati ajtóra ilyenkor köteles egy hatósági feliratot („piros lapot”) kiragasztani, amely arra figyelmeztet, hogy a lakásban olyan ember tartózkodik, aki járványügyi megfigyelés alatt van.  A hatósági házi karanténra vonatkozó szabályok betartását a rendőrség ellenőrzi. Ha valaki megszegi a karantén szabályait, az bűncselekményt követ el.

A hatósági házi karanténra kötelezett személy a járványügyi megfigyelés időtartama alatt otthonában köteles tartózkodni, azt nem hagyhatja el. Otthonában vendéget nem fogadhat Köteles saját használati tárgyait, háztartási eszközöket (tányér, pohár, evőeszköz stb.), textíliát (ruhanemű, törülköző, ágynemű, konyharuha stb.) használni, azokat otthonában tisztítani és tárolni. Légúti tünetek (pl. láz, köhögés, légszomj) megjelenése esetén köteles azonnal a háziorvost vagy ügyeletes orvost telefonon értesíteni és a tőle kapott utasításoknak megfelelően eljárni.

A hatósági házi karanténra kijelölt személy postást, áruszállítót, ételszállítót fogadhat, az ajtóban átveheti a küldeményt, mert ezek az esetek nem számítanak szoros kontaktusnak. Ugyanígy átveheti az ajtóban egy hozzátartozójától az ételt is, amit hoztak neki. Az, aki ilyen karanténban van, és az ellátását nem tudja megoldani, az önkormányzattól kérhet segítséget.

13 hozzászólás “623 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Amint meg lesz a szükséges engedély, megkezdődhet a koronavírus tüneteit enyhítő tabletta gyártása egy Tiszavasváriban működő vegyészeti gyárban. A gyógyszer elsősorban a magyar betegeknek készül, a szer hatóanyagának kivitelét a kormány megtiltotta.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. csak úgy szerint:

    Persze, malária ellen.

  3. pusssh szerint:

    csak úgy szerint nem elég, hogy hatásos, neki a drágábbik kell, ami még nincs, kizárólag Covidnak felcimkézve, személyes ID-vel.

  4. Betke szerint:

    Kerületünkben valami közelebbi adat a fertőzésekről, amiről tudnunk kellene?

  5. Gary Ridgway szerint:

    OFF:
    Tegnap, pénteken már a zűrzavart láttam a fejekben és a nemtörődömséget, pro és kontra, de aki kiment a külvilágba, biztosan ugyanezt látta. Még a hét elején is volt fegyelem! Tegnap már az idősek is kint mászkáltak reggel és délután, valamint olyan forgalom volt személygépkocsikból délután, mint a rendelet előtt! Ma reggel a Majorban, már 8 előtt is tele volt idősekkel az utca?
    Komolyan, mint az olasz és spanyol videókon…

    csak úgy! Ez nem mai hatóanyag, 1936-os… Olvass utána, hogy mik a mellékhatásai, nem egy egyszerű eset! 🙁 A mostani külföldi tesztek szerint kb. annyira “hatásos”, mint a BCG oltás, tehát nem annyira biztos… Akkor inkább a japánok gyógyszere felé hajlik a mérleg.

  6. Gary Ridgway szerint:

    Betke!
    Nézegesd a panelek kapujain a sárga papírokat, amíg le nem tépik. Kertes házon nem láttam még, érdekes.

  7. Betke szerint:

    Ha itthon kell maradni, nem mehetek tájékozódó körútra! Itt szeretném olvasni, hisz ez a “csepelinfó” vagy mi a szösz😉!?

  8. Gary Ridgway szerint:

    Betke!
    Khmmmm!
    Itt olyat nem fogunk olvasni, erre 7 számjegyű összeget teszek!

  9. pusssh szerint:

    Betke! Sétálni kimehetsz (csak ne csoportosulj). Menj is trappolni a friss levegőn, mert különben úgy elhízol a home office-ban nyárra, hogy nem kapsz majd levegőt a 40 fokban, és elvisz a nagy fehér autó!

  10. Glami szerint:

    Tessék mondani, a nénik és bácsik miért bandáznak a sétálóutcában a padokon? Egymás szájába bújva,mert nagyot hallanak. A fiatalok miért tollaslabdáznak a Szent Imre téren a parkban? A bácsi 12:30-kor miért a farzsebembe áll a kasszánál a boltban? A néni miért csinálja ugyanezt a postán amikor mindenki tartja a távolságot? Ő nem,rámsimulva várakozik. 😑 Akik eddig Szulejmánt néztek és az ablakból kukkoltak,azoknak most mi fontos dolga van,hogy egész nap lent csöveznek az utcán? Naponta megy a boltba 1 paradicsomot megvásárolni… Amelyik fiatalt ki sem lehetett rugdosni a számítógép elöl,az most miért bandázik az utcán? Tényleg ennyire agyhalottak az emberek?! Az ilyen ha megbetegszik,majd nyálfröcsögtetve szid mindent és mindenkit,mert nem volt megfelelő a járványügyi tájékoztatás/rendelet. Ezeknek a lábukat kéne eltörni,hogy otthon maradjanak a valagukon.

  11. pusssh szerint:

    Yuppee aye aye, yuppee aye oh! Óvjuk meg magukól a kis öregjeinket (hogy esne beléjük már a fene), vagyis törjük el a lábukat, nehogy bajuk legyen!
    Glami, vigyázz, nehogy a bandázó nénikét törjék ki védekezés közben a te nyakadat! (Amekkora életösztön munkál bennük.) Egyébként is nem a te füledbe bújnak, hanem egymáséba. Már csak azért is, mert nem értenéd őket. Többet tudnak nálad… (Az élettapasztalat, ugye… Változatos időkben szocializálódtak, és láttak karókon varjakat.) Meg aztán elég kiálhatatlan nyűg és unalom ám az élet 70-75 fölött, ha nem maradt már semmi emberi minősége, csak amit te rendelnél nekik.

  12. pusssh szerint:

    “Az ilyen ha megbetegszik,majd nyálfröcsögtetve szid mindent és mindenkit,mert nem volt megfelelő a járványügyi tájékoztatás/rendelet.”
    Ez is paranoiás preventív támadás. Az “ilyen” nem fog fröcsögni, csak a te fajtád. (Attól persze még megállapíthatja ugyanazt, amit a járvány előtt is: hogy nincs rondább istencsapása, mint kórházba kerülni Magyarországon. Épp ezért magától nem is fog oda kéretőzni. Átadja neked a helyet.)

Itt lehet hozzászólni !