Újabb csepeli adott ingyen szájmaszkokat

Csepel.info

Az országos sajtó is felfigyelt arra a csepelire, aki háza kerítésére tett ki szatyrokba szájmaszkokat, amiket bárki leakaszthatott. Máris van követője: az újabb csepeli adakozó a piachoz vitt ötven saját gyártású maszkot – szintén ingyen.

Úgy tűnik, hogy négy részre szakadt az ország. A leghangosabb csapat telesírja az internetet, hogy képtelen sálat, kendőt és kesztyűt találni vagy vásárolni, és minimum Orbán Viktornak kellene vinni neki ilyet – vagy legalább megmutatnia a ruhásszekrényben, hogy hol találja. Mások ezt simán megoldották, hiszen nem nehéz venni vagy elővenni egy sálat, kendőt és kesztyűt, amiből a háztartási vagy kerti változat is megfelel. A harmadik társaságot egyáltalán nem zavartatja a járvány-sürgés-fogás. A negyedik csapat viszont nem csak magának gondoskodik védőfelszerelésről, hanem másoknak is ad vagy készít. Ilyen emberekből pedig úgy tűnik Csepelen akad is jó pár.

A világszerte használt védőfelszerelések közül az orvosi vagy sebészi maszk elsősorban másokat véd, a kesztyű pedig bennünket. Már ezekből is hiány van Európa összes országában, amit azonban az otthoni ruhakészletből nem nehéz pótolni. A teljes védettséget nyújtó felszerelésből ugyanakkor csak a koronavírusos betegekkel foglalkozó orvosoknak, nővéreknek jut. A segítséget szinte mindenhol Kínából várják, ahonnan már Magyarországra is érkezett repülőgépes szállítmány.

Csepel.info

3 hozzászólás “Újabb csepeli adott ingyen szájmaszkokat” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Gyurcsányné 20 db szájmaszkot ajándékozott! Ehhez képest mi az az 50 db maszk amit sajátkezűleg készített egy polgár?
    Lehet egy újabb citátum az, hogy A DK POFÁTLANSÁGA FELÜLMÚLHATATLAN!!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Gary Ridgway szerint:

    #RESPECT!

    …de ez nem másnak a dolga lenne?

  3. Lennox szerint:

    A jóemberek majd megoldják, összedobják… Volt ez már így sokszor…

Itt lehet hozzászólni !